Wednesday, 12 Jun 2024
Glazen met "2024" worden getoond voorafgaand aan oudejaarsavond op Times Square in New York op 29 december 2023. (Yuki Iwamura/AP Photo)

2024: Het jaar om ‘Wokeness’ in Amerika te verbannen

Doe geen zaken meer met mensen die jou en je traditionele waarden verachten.

Commentaar

Als het aankomt op het uitgeven van hun geld en het ondersteunen van hun waarden, zijn veel Amerikanen nu klaarwakker en de meesten zijn niet blij met wat ze zien. “Peak Wokeness”, een term die al dan niet nieuw is (voor mij wel), is nu alomtegenwoordig in ons leven en domineert onze cultuur.

Ongetwijfeld is het erop uit om ook onze eigen gedachten en traditionele waarden te domineren.

Dat doet het in feite al.

Wokeness is Orwelliaans—en alomtegenwoordig

De ‘woke massa’ in Amerika is erg luidruchtig, trots en… Stalinesk. Ze duwen het communisme letterlijk door onze collectieve strot.

Erger nog, deze enorm misleidende en extreem intolerante individuen zijn schijnbaar alomtegenwoordig— gaande van je koffieshop, je bank tot de media waarvoor je betaalt om ze op je smart-tv te zien. Ze zitten in de bestuursraden van Amerikaanse bedrijven; ze leiden onze scholen, hogescholen en universiteiten waar transgenderisme wordt geprezen terwijl hun afgestudeerden worden omgevormd tot contractarbeiders, en ze zitten op de personeelsdiensten om ervoor te zorgen dat er geen afwijkende gedachten of ideeën worden geuit op de werkvloer.

Een groot deel van het succes van de woke-beweging ligt in haar Orwelliaanse vervorming van de taal, zodat de gebruikelijke betekenissen van bepaalde woorden worden omgekeerd om het tegenovergestelde te gaan betekenen. Woorden als “tolerantie” betekenen bijvoorbeeld in werkelijkheid intolerantie voor tegengestelde ideeën en waarden, en “inclusie” in de veelgebruikte woke-uitdrukking “diversiteit, gelijkheid en inclusie” (DEI) betekent in werkelijkheid het uitsluiten van traditionele normen, waarden en overtuigingen.

DEI is een wazige term die misleidend en on-Amerikaans is, maar die onze scholen overspoelt. De diversiteitscomponent geldt voor elke mogelijke toepassing en interpretatie, volgens ras, etniciteit, seksuele geaardheid, behalve wanneer het gaat om heteroseksuelen, blanken, christenen en de basisprincipes van de Verenigde Staten en de westerse beschaving. Iedereen in de woke DEI massa wil politiek of cultureel conservatieve Amerikanen enkel “opnemen” in heropvoedingskampen.

Om het nog duidelijker te stellen, diegenen die in de heropvoedingskampen zouden terechtkomen zijn waarschijnlijk diegenen die voor Trump hebben gestemd. Het gaat hierbij over onder andere bijbelgelovige christenen, pro-Israël joden, de meeste veteranen, huismoeders, gezinnen die thuisonderwijs geven, vrachtwagenchauffeurs, mensen die weigeren een COVID-19 vaccin te gaan halen, mensen die denken dat er maar twee geslachten zijn, mensen die geloven dat de hysterie over de klimaatverandering bedrog is, mensen die denken dat president Donald Trump de verkiezingen van 2020 heeft gewonnen (verkiezingsontkenners dus, behalve de verkiezingsontkenners van 2016) en mensen die geloven in het grondwettelijke recht om wapens te dragen en zichzelf te beschermen.

En als er daarna nog blanke, conservatieve mensen zouden overblijven, dan zouden die evenzeer ook in de heropvoedingskampen worden gestopt.

De betekenis van woorden veranderen

Andere voorbeelden van woke-termen zijn investeringen in environmental (milieu), social (maatschappelijk) en governance (bestuur) (ESG) en “aandeelhouderskapitalisme.” Volgens de ESG-richtlijnen zullen die bedrijven die de linkse lijn van socialistisch beleid volgen worden beloond met meer beleggingsgeld, ongeacht hoe inefficiënt of onrendabel dat bedrijf ook mag zijn. Deze strategie heeft Amerikaanse investeerders en hun pensioenrekeningen al miljoenen aan verloren groei en winst gekost.

Net als ESG heeft aandeelhouderskapitalisme in feite helemaal niets te maken met kapitalisme. Het is eerder een cryptische omschrijving voor niets minder dan fascisme; de vermenging van bedrijven en overheid. Bij aandeelhouderskapitalisme ligt de focus van een bedrijf niet langer op het maken van winst, winstgevendheid of de verantwoordelijkheden ten aanzien van de aandeelhouders, maar de focus wordt verlegd naar de “maatschappelijk belanghebbenden.” Het is een dubbelzinnige term die betekent dat private bedrijven vanaf nu verantwoording moeten afleggen aan de overheid en een socialistisch en woke aanwervingsbeleid moeten voeren, zoals een door de overheid goedgekeurd en gecontroleerd beleid voor de toeleveringsketen en prijsstelling, met uiteraard woke culturele richtlijnen.

Wokeness bestrijden met alternatieven

Over het algemeen heeft de woke ideologie niets te maken met de traditionele betekenissen van de termen die de aanhangers ervan gebruiken, maar alles met het vernietigen van onze traditionele westerse samenleving. Maar dat kan alleen gebeuren als het volk dat toestaat.

De sleutel tot het stoppen van deze verachtelijke beweging is door gebruik te maken van hun eigen draaiboek en deze ‘woke massa’ de pas af te snijden in elk aspect van het leven waarin ze probeert te domineren.

Gelukkig gebeurt dat al.

Woke filmmaatschappijen zoals Disney verliezen miljarden op hun subversieve films omdat de meeste mensen niet langer tegen de woke boodschap kunnen die hun verhalen doordrenkt. Ondertussen hebben films die traditionele Amerikaanse waarden en overtuigingen hooghouden, zoals “Top Gun Maverick” en “The Sound of Freedom”, enorme sommen geld opgebracht. Momenteel is er bvb. Loor.tv, een filmstudio die zich inzet om roemrijke verhalen te vertellen, alsook komedies enz., door gebruik te maken van fondsenwerving door het publiek.

Bovendien zijn er nu alternatieven voor de woke Big Tech bedrijven die het vrije woord censureren en de woke agenda promoten, zoals het onlangs bevrijde Twitter (X). X is nu een bastion van vrije meningsuiting, maar dat geldt ook voor het X-alternatief Telegram en YouTube-uitdager Rumble, dat een veel vrijere stroom van inhoud toestaat. Er is ook een fantastisch Amazon-alternatief, PublicSquare.com, dat consumenten in contact brengt “met bedrijven die jouw waarden delen”. (Openheid van zaken gebied mij om te zeggen dat ik zelf een product verkoop via Public Square.)

Er zijn zeker nog andere manieren en mogelijkheden om het zogenaamde woke “virus” dat onze samenleving teistert tegen te gaan en onderuit te halen. Opkomen tegen schoolbesturen die de multi-gender en communistische agenda doordrijven is cruciaal, net als het wegstemmen van politici die een anti-Amerikaans beleid en anti-traditionele waarden steunen.

De heropleving van de Amerikaanse idealen en waarden zal niet van bovenaf komen, maar van ieder van ons, als individu en kleine groepen die vastbesloten zijn om ons land niet zonder slag of stoot de afgrond in te laten gaan.

Opvattingen in dit artikel zijn meningen van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de opvattingen van The Epoch Times.

Gepubliceerd door The Epoch Times (3 januari 2024): 2024: The Year to Cancel ‘Wokeness’ in America

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.