Thursday, 18 Apr 2024
Soms heb je enkel een andere blik of wat lichamelijke beweging nodig om van somber naar stralend te gaan. (PeopleImages/Getty)

6 gemakkelijke, snelle oppeppers om je dag op te vrolijken

Een verandering van ingesteldheid kan eenvoudig te bereiken zijn

We hebben allemaal wel eens van die momenten waarop dingen niet gaan zoals we hadden gehoopt, of waarop we ons om de één of andere reden gewoon down voelen of weinig energie hebben. Zulke momenten hoeven niet per se de hele dag te duren of een langere periode te bepalen. Soms is er maar een reflex nodig, een verandering van ingesteldheid, of zelfs wat lichamelijke beweging om van somber naar stralend te gaan.

Hier zijn wat ideeën om te proberen als je de volgende keer een oppepper kunt gebruiken.

Ga een stukje wandelen

Het kan niet eenvoudiger – gewoon die schoenen aantrekken en de deur uit en de frisse lucht in voor een korte of lange wandeling. Ik blijf me verbazen over hoe goed een simpele wandeling mentaal, lichamelijk en spiritueel voelt. Als je van deze activiteit een gewoonte maakt zal het een dierbare bezigheid worden.

Glimlach

Heb je net met je ogen gerold bij deze suggestie? De volgende keer dat je in een slechte bui bent of gewoon geen enthousiasme kunt opbrengen om de dag door te komen, ga dan naar de dichtstbijzijnde spiegel en glimlach breeduit. Heb je er geen zin in? Dwing jezelf. Het is grappig hoe een negatieve emotionele toestand het omhoog draaien van je mondhoeken uitdagend kan maken, maar zet je er doorheen en forceer een grijns – bonuspunten als je een beetje giechelt. Blijf naar jezelf glimlachen tot het echt wordt. Het is komisch hoe goed dit werkt.

Leg dankbaarheid vast

Als de dingen niet lijken te gaan zoals je wilt, neem dan pen en papier en begin dingen op te lijsten waar je dankbaar voor bent. Je leest dit artikel, dus misschien ben je dankbaar voor je eigen geletterdheid. Of misschien ben je dankbaar voor het dak boven je hoofd, de overvloed aan voedsel in je koelkast, de vriendelijke babbel die je onlangs hebt gehad, de familie waarmee je gezegend bent, of je vrijheid. Als je je voorneemt om zoveel mogelijk te schrijven, zul je waarschijnlijk merken dat het eindeloos is. En zelfs als het moeilijk gaat, is er altijd wel iets om dankbaar voor te zijn.

Geef een knuffel

Als je je down voelt, ga dan op zoek naar een geliefde en geef hem of haar een knuffel. Je geeft ze niet alleen dat warme, doezelige gevoel dat elke goede knuffelaar kent, maar je plukt er ook de vruchten van voor je gezondheid. Van knuffels is aangetoond dat ze stress verminderen, de immuniteit verhogen en de gezondheid van het hart verbeteren. En wat meer is, je deelt de voordelen met iemand anders.

Ruim een lade op

Vaak is de reden dat we ons niet op ons gemak voelen, dat we te maken hebben met chaos of onzekerheid. Het kan dan goed zijn om even afstand te nemen van het probleem en iets aan te pakken wat zeker een makkelijke overwinning is, zoals een deel van een kamer opruimen of een lade opruimen. De mentale pauze kan leiden tot inspiratie en de snelle overwinning kan aanmoediging bieden.

Neem een pauze

Als we gestrest zijn, verwarren we activiteit soms met productiviteit, wat twee totaal verschillende dingen kunnen zijn. Wat als u een pauze nam, een kop thee of limonade inschonk en gewoon even rustte? Het is oké om te pauzeren, te ademen en soms gewoon te ‘zijn’. Het kan je productiviteit en je gemoedstoestand een boost geven.

Gepubliceerd door The Epoch Times (14 maart 2022): 6 Easy, Quick Pick-Me-Ups to Brighten Your Day

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.