Sunday, 16 Jun 2024
(Illustratie door The Epoch Times, Shutterstock)

Achter de grootste uittocht van verpleegkundigen in 40 jaar

'Het wegtrekken van tewerkgestelde verpleegkundigen uit het ziekenhuis is misschien wel de meest schadelijke invloed op de gezondheidszorgwerkplek van de pandemie', staat in een rapport uit 2023.

Een 40-jarig record van 100.000 verpleegkundigen verlieten hun baan in 2021, volgens een studie gepubliceerd in Health Affairs Forefront in april 2022.

De studie merkte op dat de vertrekkende verpleegkundigen voornamelijk jonger waren, in plaats van de verwachte leeftijdsgroep van boven de 50.

“Een aanhoudende afname van het aantal jongere verpleegkundigen zou onheilspellende gevolgen hebben voor de toekomstige beroepsbevolking”, aldus de studie.

Een rapport van de American Association of Colleges of Nursing dat in oktober 2022 werd gepubliceerd, geeft de schuld van de verliezen aan algemene trends zoals pensionering, een gebrek aan opleiding en training voor vervangers en de snelle groei van een vergrijzende bevolking die gezondheidszorg nodig heeft.

Verschillende verpleegkundigen die met The Epoch Times spraken, wijten de uittocht grotendeels aan de verzelfstandiging van de gezondheidszorg en de vaccinatiemandaten die aan verpleegkundigen worden opgelegd.

Het tekort aan verpleegkundigen was al lang voor COVID-19 een probleem. Toen ziekenhuizen begonnen te werken als bedrijven in plaats van als een toevluchtsoord voor de zieken, raakten verpleegsters gedesillusioneerd in hun beroep, vertelde verpleegster Irene Ricks aan The Epoch Times.

Toen kwam de pandemie en daarmee een heleboel nieuwe eisen.

“Verpleegkundigen moesten niet alleen een enorme lading patiënten verwerken, maar ze moesten ook dingen doen waar ze zich niet goed bij voelden,” zei mevrouw Ricks.

“Toen kregen ze te horen dat ze gevaccineerd moesten worden of dat ze anders hun baan zouden verliezen.”

Het vaccinatiemandaat “was de druppel die de emmer deed overlopen,” zei mevrouw Ricks.

“Het zorgde ervoor dat verpleegkundigen massaal ontslag namen of met pensioen gingen.”

Uit een rapport van AMN Healthcare uit 2023, dat het resultaat is van een enquête in januari onder 18.000 geregistreerde verpleegkundigen in het hele land, blijkt dat 30 procent van de verpleegkundigen zegt dat ze hun carrière waarschijnlijk zullen verlaten vanwege de pandemie, een stijging van 7 procentpunten ten opzichte van 2021.

“Het wegtrekken van verpleegkundigen uit de ziekenhuissector is misschien wel de meest schadelijke invloed van de pandemie op de werkplek in de gezondheidszorg,” aldus het rapport.

Een volle 94 procent van de respondenten zei dat er een “ernstig of matig tekort aan verpleegkundigen” is in hun regio.

Verpleegkundigen en gezondheidswerkers van Sutter Health houden borden vast tijdens een eendaagse staking buiten het California Pacific Medical Center Van Ness Campus in San Francisco op 18 april 2022. (Justin Sullivan/Getty Images)

“Verpleegkundigen zijn altijd naar moeilijke plaatsen gegaan met dodelijke ziekten en mensen waren blij en verbaasd over hun opofferende houding om mensen te helpen,” vertelde verpleegster Twila Brase, medeoprichtster van de in Minnesota gevestigde Citizens’ Council for Health Freedom en oprichtster van The Wedge of Health Freedom, aan The Epoch Times.

“Maar plotseling stond het hele gezondheidszorgsysteem op zijn kop en zei: ‘Het belangrijkste is om niet voor mensen te zorgen, maar om ons te schikken. En we zijn bereid om patiënten in gevaar te brengen, want als je niet voldoet, word je ontslagen.'”

De verpleegkundigen die aan het begin van de pandemie als helden werden gevierd, werden plotseling als paria’s beschouwd als ze het vaccin niet namen.

Sommige ziekenhuissystemen legden hun eigen vaccinatiemandaten op, zoals Houston Methodist in Texas, dat in maart 2021 een mandaat aankondigde en werknemers tot juni van dat jaar de tijd gaf om volledig gevaccineerd te zijn. Tegen 22 juni 2021 namen 153 werknemers ontslag of werden ontslagen.

Een totaal van 1.400 werknemers van het in New York gevestigde Northwell Health hebben ontslag genomen of zijn ontslagen omdat ze het COVID-19 vaccin weigerden, volgens Becker’s Hospital Review, een website die het ontslag van werknemers in de gezondheidszorg over het vaccin bijhoudt. De website bevat een lijst van 55 ziekenhuizen en instellingen die meer dan 7000 gezondheidswerkers hebben ontslagen sinds 2021.

Een verpleegster in het Long Island Jewish Medical Center wordt geïnjecteerd met het COVID-19 vaccin in Queens, N.Y., op 14 december 2020. (Mark Lennihan – Pool/Getty Images)

Mevrouw Brase zei dat het vaccinatiemandaat dat werd opgelegd aan werknemers in de gezondheidszorg de ongevoeligheid van het bedrijfssysteem aantoonde.

“Verpleegkundigen werden in wezen gedwongen om beslissingen te nemen over leven of dood, terwijl patiënten hen uit de eerste hand ongewone symptomen meldden die begonnen nadat ze de injectie hadden genomen,” zei mevrouw Brase.

“En toch wilden ziekenhuizen van hen af als ze dit vaccin niet namen. Het is onredelijk. Het is onwetenschappelijk.”

De regering Biden merkte de terughoudendheid binnen de gezondheidszorg om het vaccin te nemen en legde op 5 november 2021 een vaccinatieplicht op aan werknemers in de gezondheidszorg.

Minister van Volksgezondheid en Human Services Xavier Becerra verklaarde via de Centers for Medicare and Medicaid Services dat “om Medicare- en Medicaid-financiering te ontvangen, deelnemende instellingen ervoor moeten zorgen dat hun personeel—tenzij vrijgesteld om medische of religieuze redenen—gevaccineerd is tegen COVID-19.”

Het Hooggerechtshof handhaafde het mandaat in een 5–4 beslissing in januari 2022. De beslissing betekende dat werknemers in de gezondheidszorg tot 15 maart 2022 de tijd kregen om zich volledig te laten vaccineren.

In 2022 onthulde Staci Kay, verpleegkundige in North Carolina, aan The Epoch Times wat volgens haar vaccinatieletsel was.

“Ik zag hersenbloedingen, toevallen uit het niets, kanker die zich als een lopend vuurtje verspreidde, ischemische beroertes en ik zag iemand op afschuwelijke wijze sterven aan myocarditis,” zei mevrouw Kay destijds, waarbij ze opmerkte dat de problemen “niet werden onderkend door onze artsen.”

Aan de ambulante kant rapporteerde ze aandoeningen zoals hersenmist, cognitieve achteruitgang, gewrichtspijn, maag-darmproblemen en neuropathie.

Mevrouw Kay begon haar eigen praktijk voor telegeneeskunde nadat ze was ontslagen omdat ze zich niet hield aan wat zij beschreef als onlogische testvereisten voor mensen die niet gevaccineerd waren.

Mevrouw Ricks zei dat ze een verwonding opliep na het nemen van de eerste twee doses van het vaccin. Ze zei dat ze het verband met het vaccin pas ontdekte toen ze haar symptomen besprak met een collega, die zei dat hij dezelfde symptomen had.

“Toen wist ik dat er iets aan de hand was,” vertelde mevrouw Ricks aan The Epoch Times. Ze voorspelt dat ze de rest van haar leven last zal hebben van de bijwerkingen.

Een verpleegster in het Asante Three Rivers Medical Center wacht tot haar volgende COVID-19 patiënt van de spoedeisende hulp wordt gebracht, kort nadat een overleden patiënt uit de kamer is verwijderd in Grants Pass, Ore, op 9 september 2021. (Nathan Howard/Getty Images)

In juni van dit jaar kondigde de regering Biden haar plan aan om het vaccinatiemandaat voor werknemers in de gezondheidszorg in te trekken.

Op 13 november weigerde het Hooggerechtshof zonder commentaar een beroep te horen tegen een rechtszaak die in 2022 was aangespannen door vier verpleegkundigen uit New Jersey die de grondwettelijkheid aanvochten van het uitvoeringsbesluit van gouverneur Phil Murphy uit New Jersey waarin de vaccins verplicht werden gesteld.

Verpleegkundige Sandy Gardner schreef in een artikel gepubliceerd door de American Bar Association in juli 2022 dat “het moeilijk is om precies vast te stellen in hoeverre het vaccinatiemandaat het tekort aan verpleegkundigen heeft beïnvloed.”

“Verpleegkundigen en ander personeel zeggen ook hun baan op vanwege burn-out, zorgen over de COVID-19 veiligheid en andere redenen,” zei ze.

Toch steunt ze het mandaat voor gezondheidswerkers.

“Vaccin-mandaten hebben in de loop der tijd bewezen dat ze werken, zoals blijkt uit de eis dat schoolgaande kinderen voor bepaalde ziekten gevaccineerd moeten zijn voordat ze naar school gaan,” schreef mevrouw Gardner.

“Voor het grootste deel werkt het COVID-vaccin-mandaat naarmate de tijd verstrijkt. Hoe langer het vaccin op de markt is en zijn sporen verdient, hoe meer mensen zich zullen laten vaccineren.”

De meeste media verdedigden de mandaten die aan werknemers in de gezondheidszorg werden opgelegd door te stellen dat het aantal verpleegkundigen dat ontslagen werd of ontslag nam klein was in vergelijking met de verpleegkundigen die het vaccin namen.

Bedrijfsmodel

Toen de pandemie begon en de ziekenhuizen overspoeld werden, werden de eisen voor reisverpleegkundigen versoepeld.

Vroeger moest een verpleegkundige een jaar praktijkervaring hebben om in aanmerking te komen, maar dat werd teruggebracht tot zes maanden, wat ertoe leidde dat verpleegkundigen met weinig ervaring maar hogere salarissen in gemeenschapsziekenhuizen gingen werken waar lokale verpleegkundigen minder betaald kregen.

“Er waren reisverpleegkundigen die $6.000 tot $10.000 per week betaald kregen, wat het personeel van streek maakte en die zelf ontslag namen om reisverpleegkundige te worden,” zei mevrouw Ricks.

Het bedrijfsmodel van ziekenhuizen is om zoveel mogelijk geld te verdienen met zo min mogelijk personeel voor de patiënten, zei mevr. Ricks.

Het werd een cluster van problemen, zei ze, waarbij elk probleem weer een heleboel nieuwe problemen veroorzaakte.

Het bedrijfsmodel van ziekenhuizen is om zoveel mogelijk geld te verdienen met zo min mogelijk personeel voor de patiënten, zei ze.

Een verpleegster die mobiele vaccinaties uitvoert, komt aan bij het huis van een patiënt in Manchester, Connecticut, op 12 februari 2021. (Joseph Prezioso/AFP via Getty Images)

“Dus nu heb je dit trickle-down effect, waardoor patiënten lijden omdat ze niet de zorg krijgen die ze nodig hebben terwijl de ziekenhuizen weigeren om meer personeel aan te nemen,” zei ze. “Vervolgens krijgen de verpleegkundigen een burn-out.”

In sommige gevallen huren ziekenhuizen liever een pas afgestudeerde verpleegkundige in voor een lagere vergoeding dan dat ze het loon voor verpleegkundigen van 20 jaar verhogen, zei ze.

“Dat zet mensenlevens op het spel,” zei mevrouw Ricks. “Maar het bespaart deze bedrijfsziekenhuissystemen geld.”

Zelfs als er een federaal verplichte verpleegkundige-patiënt ratio zou zijn, zouden ziekenhuizen mazen in de wet vinden en daar misbruik van maken, zei ze.

Er zijn echter veel grotere problemen, zei ze, en veel daarvan zijn verbonden met de wurggreep van verzekeringsmaatschappijen in het gezondheidszorgsysteem.

“Het is groot en erg ingewikkeld,” zei ze. “Er zijn te veel mensen met macht die niet willen dat het verandert omdat ze er veel geld aan verdienen.”

Patiëntenlimiet

Jennifer Kennedy, voorzitter van de American Nurses Association (ANA)—een organisatie die vaccinatiemandaten voor gezondheidswerkers steunt—noemde het tekort “een dringend pijnpunt voor de meer dan 5 miljoen verpleegkundigen in het land.”

Ze steunt wetgeving die is geïntroduceerd door Rep. Jan Schakowsky (D-Ill.) en Sen. Sherrod Brown (D-Ohio). Het wetsvoorstel, dat in april is ingediend, stelt een maximum aantal patiënten vast waarmee een verpleegkundige tijdens een dienst mag jongleren.

“Het wetsvoorstel geeft de huidige en toekomstige verpleegkundige beroepsbevolking meer macht door te investeren in opleiding en loopbaanontwikkeling en biedt bescherming tegen klokkenluiders voor verpleegkundigen die opkomen voor hun patiënten,” schreef mevrouw Kennedy in een opiniestuk dat in november in The Hill werd gepubliceerd.

“Het is geen balsem voor alles wat het beroep van verpleegkundige mankeert, maar deze wetgeving zou de gezondheid en het welzijn van verpleegkundigen, patiënten en ons hele gezondheidssysteem een heel stuk verbeteren.”

Verpleegkundigen, medische professionals en supporters verzamelen zich op 12 mei 2022 in Washington om de levens en diensten van de slachtoffers te eren en om te pleiten voor veranderingen in het beroep van verpleegkundige. (Kevin Dietsch/Getty Images)

Volgens mevrouw Kennedy overschrijden veel verpleegkundigen een veilige werklastratio van patiënten.

“Onderzoek toont aan dat voor elke extra patiënt die een verpleegkundige krijgt boven de geaccepteerde norm, de kans dat de patiënt binnen 30 dagen na ziekenhuisopname overlijdt met 7 procent toeneemt,” schreef ze. “Die kans verdubbelt wanneer verpleegkundigen twee extra patiënten krijgen boven de geaccepteerde norm.”

Mevrouw Kennedy wees op Oregon en Washington, die verhoudingen tussen verpleegkundigen en patiënten hebben ingevoerd, evenals 19 staten die lobbyen voor “veilige personeelsoplossingen.”

“Personeelsratio’s kunnen en mogen niet de enige oplossing zijn voor de verpleegcrisis,” zei mevrouw Kennedy. “De voortdurende uitdagingen waarmee verpleegkundigen op de werkvloer worden geconfronteerd, vereisen een breder, door verpleegkundigen aangestuurd beleid dat de hoofdoorzaken van hoge burn-out en verloop aanpakt.”

Mevrouw Brase zei dat de voorgestelde wetgeving het kernprobleem niet aanpakt.

“Het is een pleister op een veel groter probleem,” zei mevrouw Brase. “Het is heel gemakkelijk om een formule voor te stellen die zegt dat er één verpleegster moet zijn voor x aantal patiënten, alsof ze die verpleegsters zomaar uit het niets kunnen creëren.”

Oorzaak en gevolg zijn nog niet voldoende onderzocht en dat zal ook niet gebeuren, zei ze, omdat “het te groot is.”

“Het is een feit dat het hele gezondheidszorgsysteem bedreigd wordt door de verzelfstandiging van de gezondheidszorg en wanneer alle verpleegkundigen gewoon radertjes worden in een bedrijfssysteem, dan verdwijnt het verlangen om verpleegkundige te zijn,” zei ze.

“Het gaat niet om het hebben van een ratio, maar om verpleegkundigen toe te staan hun tijd op de juiste manier te gebruiken.”

Omdat het bedrijfssysteem de nadruk legt op papierwerk in plaats van op patiënten, zullen verpleegkundigen die het beroep van zorgverlener hebben gekozen er minder om geven om te blijven, zegt mevrouw Brase.

“Er zijn veel verpleegkundigen weggegaan omdat ze niet meer in dat harteloze, onethische, statistische systeem willen werken,” zegt ze.

Glibberige helling

Priscilla Romans, een voormalig verpleegster die Graith Care is begonnen, een bedrijf dat opkomt voor patiënten in Texas, vertelde aan The Epoch Times dat verenigingen in de gezondheidszorg, zoals de ANA, het recht van verpleegsters om hun eigen medische beslissingen te nemen zouden moeten steunen in plaats van hen te dwingen om een experimenteel medicijn te nemen.

Ze denkt dat wetgeving die bepaalde verpleegkundige-patiënt ratio’s vereist de federale overheid alleen maar meer mandaten zou geven.

Verpleegkundigen werken op de intensive care van het Providence St. Mary Medical Center in Apple Valley, Californië, op 11 maart 2022. (Mario Tama/Getty Images)

De voorgestelde wetgeving lijkt aantrekkelijk, zei mevrouw Romans, maar het vraagt de federale overheid om een probleem aan te pakken dat ze zelf heeft gecreëerd.

“Nu kunnen ze terugkomen en zeggen: ‘We hebben de federale overheid nodig om dit beter te maken voor patiënten,'” zei ze. “Nee, dat hebben we niet.”

Dat soort eisen moeten op het niveau van de vloer liggen, zei ze, net als vrije markt en transparantie.

“De wetgeving zegt klokkenluidersbescherming te bieden aan verpleegkundigen die opkomen voor hun octrooien,” zei mevrouw Romans. “Neem je me in de maling? We kunnen niet eens voor onze eigen verpleegkundigen pleiten om een injectie te weigeren.”

Ze bekritiseerde ook het bedrijfsmodel dat vereist dat verpleegkundigen zoveel tijd steken in het invoeren van gegevens, wat hen weghaalt bij patiënten.

“Ze vullen een heleboel hokjes in die de patiënten niet helpen, maar tegemoet komen aan de verzekeringsindustrie,” zei ze.

Het bedrijfsmodel heeft criteria waaraan voldaan moet worden om te voldoen aan bureaucratische eisen die niets te maken hebben met patiëntenzorg, zei ze. Eén van die eisen werd het vaccin.

Een poster ter ondersteuning van verpleegkundigen hangt bij een verpleegkundigenpost op een COVID-19-patiëntenverdieping in het Martin Luther King Jr. Community Hospital in Los Angeles op 6 januari 2021. (Patrick T. Fallon/AFP via Getty Images)

“Deze gezondheidszorgsystemen hebben die cijfers nodig om te laten zien dat ze een hoog percentage gevaccineerde mensen hebben,” zei mevrouw Romans.

Dit voldoet dan aan het bedrijfsmodel van de farmaceutische industrie, zegt ze.

“Dit alles lijkt op een zeer grote samenzwering met Big Pharma,” zei mevrouw Romans.

“We hebben zieke en gehandicapte verpleegkundigen die we helpen bij Graith Care. Sommigen van hen kunnen niet eens meer aan het werk. Hun leven is verwoest en hun arbeidsongeschiktheid zal uiteindelijk ophouden. Dat is niet juist. Erkent de ANA verpleegkundigen met vaccinatieletsel? Waarom komen ze niet op voor deze mensen?”

Gepubliceerd door The Epoch Times (13 december 2023): Behind the Biggest Nurse Exodus in 40 Years

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.