Sunday, 19 May 2024
(George Marks/Getty Images)

Achter elke mannelijke man staat een vrouwelijke vrouw

“Waar zijn alle goede mannen?” is een vraag die je waarschijnlijk al een paar keer in je leven hebt gehoord. Misschien heb je hem zelf wel eens gesteld.

In plaats van de mannelijke John Wayne-types die rondrennen, krijgen we jongens in strakke, slecht zittende broeken en bloemetjesblouses, die hun lange haar opsteken tot een mannenknot versierd met een haarkrul. Vaak zijn deze uiterlijke kenmerken ook een teken van een innerlijk karakter dat terugschrikt voor het zware werk en de verantwoordelijkheid die ooit kenmerkend waren voor een voorbeeldig exemplaar van mannelijkheid.

Maar als we mogelijke redenen onderzoeken voor de opkomst van zwakke, verwijfde mannen, kijken we vaak in alle richtingen behalve één: naar vrouwen. Er is een oud gezegde dat zegt dat achter elke goede man een goede vrouw staat. De huidige maatschappij heeft de neiging het omgekeerde te denken – dat achter elke sterke vrouw een niet-seksistische, inschikkelijke, feministische man staat. Maar wat als dit de wortel is van de vraag waar alle goede mannen zijn? Is het mogelijk dat we sterkere, meer mannelijke, goedhartige mannen zouden hebben die bereid zijn het voortouw te nemen en goede echtgenoten en vaders te zijn die voor hun gezin zorgen, als er meer goede vrouwen zouden zijn?

Als vrouw is dat een moeilijke vraag om te slikken. Hoewel ik nalatig zou zijn als ik zou zeggen dat het gebrek aan mannelijke mannen uitsluitend de schuld van vrouwen is, denk ik dat het verstandig is als vrouwen deze vraag serieus nemen en nadenken over wat we kunnen doen om de mannen in ons leven aan te moedigen mannelijk te zijn. Vrouwelijkheid omarmen en tegelijkertijd het feminisme afwijzen lijkt me een mogelijke weg om te bewandelen.

Feminisme, dat opkomt voor de rechten van de vrouw en de gelijkheid van de seksen, is de laatste 50 jaar of zo de opkomende ideologie geweest. Maar zelfs degenen die deze ideologie hebben omarmd, beseffen dat zij haar schaduwzijden heeft. De feministische schrijfster Camille Paglia is één van deze mensen. Hoewel ze er nog steeds feministische ideeën op na houdt, vertelde Paglia bijna tien jaar geleden aan toenmalig hoofdredacteur Bari Weiss van de Wall Street Journal dat de manier om mannen uit de put te halen waar we ze in hebben gegooid, is door vrouwen weer vrouw te laten zijn.

Vijf eenvoudige manieren voor vrouwen om vrouwelijkheid na te streven komen in me op:

Draag een rok. Ik zie de ogen al rollen en hoor het gekreun. Maar de legging of spijkerbroek aan de kant schuiven en regelmatig voor een jurk of rok gaan, doet wonderen. Ik spreek uit persoonlijke ervaring: niet alleen voelt en gedraagt een vrouw zich door het dragen van een rok meer als een dame – en zelden uit de toon – het lijkt er ook voor te zorgen dat mannen vrouwen met meer respect behandelen.

Ontspan je en laat mannen de leiding nemen. Als vrouwen willen dat mannen leiders zijn, dan kunnen ze niet voortdurend de leiding nemen over mannen. Dat zou iedereen ontmoedigen, man of vrouw, om een taak op zich te nemen. Dus zet de haast opzij, vraag de mannen in je leven welke richting zij in verschillende situaties zouden adviseren en laat hen de verantwoordelijkheid op zich nemen door hen te helpen – maar niet te laten gelden – op welke manier je ook maar kunt.

Omarm kinderen. Feminisme heeft vrouwen ervan overtuigd dat kinderen een last zijn en een belemmering in de vooruitgang van het leven. Niets is minder waar. Voor vrouwen die vrouwelijkheid willen omarmen, is het een grote stap om te leren accepteren dat kinderen een zegen zijn, om van die zegen te houden en ervan te genieten door de volgende generatie op te voeden met geloof, familie en vaderland, om zo de leugen van het feminisme de kop in te drukken.

Vermijd hardheid. Er zijn beslist momenten dat vrouwen moederbeer moeten worden om de dingen die zij het dierbaarst vinden te beschermen. Maar als je je stoer opstelt tegenover mannen door bazig te doen, scheur je de weinige scherven van mannelijkheid die in de samenleving nog over zijn alleen maar aan stukken. Een lieve en zachte houding daarentegen bevordert zowel de vrouwelijke als de mannelijke houding van beide geslachten.

Maak mannen sterker. Mannen worden veel afgekraakt deze dagen. Draag niet bij aan dat afkraken door ze zelf af te kraken. Versterk in plaats daarvan de mannen om je heen. Bedank ze voor de manier waarop ze je beschermen. Complimenteer ze met hun mannelijk gedrag. Laat ze de deur voor je openhouden of dozen voor je dragen – zelfs als je denkt dat je dat in je eentje wel af kunt.

Helaas gaan deze acties tegen de gangbare cultuur in en kunnen ze je als vrouwenhater bestempelen – zelfs als je een vrouw bent! Stroomopwaarts zwemmen is nooit gemakkelijk, maar degenen die de uitdaging aangaan zijn degenen die echt moedig zijn en verandering brengen. Dus als je als vrouw de wereld wilt veranderen, werp dan de banden van het feminisme af en omarm in plaats daarvan je vrouwelijkheid.

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (4 april 2022): Behind Every Masculine Man Is a Feminine Woman

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.