Sunday, 23 Jun 2024
Lydia Lerma uit Colorado startte een non-profit organisatie die families helpt bij de jacht op voortvluchtige pedofielen. (Foto met dank aan Lydia Lerma)

Algemeen publiek niet op de hoogte van pogingen om pedofilie in cultuur en academische wereld te normaliseren

Moeder die jacht maakt op pedofielen zegt dat het ondenkbaar is om hen te betitelen als ‘tot minderjarige aangetrokken personen’

Lydia Lerma, een moeder uit Colorado, voelt zich in het gezicht geslagen als ze de hippe nieuwe term “aangetrokken tot een minderjarige” hoort. Alleen al de gedachte aan de schade die een pedofiel toebracht aan haar zoon, die toen zes was, veroorzaakt pijn.

Het creëren van een beleefd klinkende term voor iemand die zich seksueel aangetrokken voelt tot kinderen maakt haar woedend.

Elke poging om pedofilie te normaliseren of aan te merken als een andere seksuele geaardheid die getolereerd moet worden, is “gewetenloos”, zei Lerma tegen The Epoch Times.

“Dat zijn een stel schoften!” zei ze over academici die pedofilie accepteren.

“Ze zullen geconfronteerd worden met de grootste weerstand die ze ooit hebben gezien. De maatschappij zal dat niet laten gebeuren.”

Maar in academische kringen zijn sommigen gaan betogen dat pedofilie gewoon als een andere seksuele geaardheid moet worden beschouwd, en niet als een geestelijke stoornis.

En een therapeut die pedofielen behandelt vertelde The Epoch Times dat hij gelooft dat pedofilie op het punt staat genormaliseerd te worden.

‘Net als elke andere seksuele geaardheid’

In 2018 gaf medisch student Mirjam Heine, die zei een achtergrond in psychologie te hebben, een presentatie genaamd ” Pedofilie is een natuurlijke seksuele oriëntatie” tijdens een TEDx evenement aan de Universiteit van Würtzberg in Duitsland. Een programmagids van TEDx zei dat ze zich vooral had laten leiden door het werk van Prof. Dr. Klaus Michael Beier, het hoofd van het instituut voor seksuologie en seksuele geneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Berlijn, en het preventienetwerk “Geen dader worden.”

In haar opmerkingen zei Heine dat pedofilie een “onveranderlijke seksuele geaardheid” is, net als heteroseksualiteit.

“Niemand kiest ervoor pedofiel te zijn; niemand kan ermee ophouden pedofiel te zijn,” betoogde Heine tijdens haar lezing. Het verschil tussen pedofilie en andere seksuele geaardheden is dat het uitleven van deze seksuele geaardheid eindigt in een ramp.

De meeste landen in de wereld, waaronder de Verenigde Staten, verbieden in de meeste situaties dat volwassenen seksueel contact of seksuele gemeenschap hebben met kinderen.

De term “aangetrokken tot een minderjarig persoon” haalde de krantenkoppen nadat professor Allyn Walker deze gebruikte tijdens een discussie over pedofielen in november 2021. Walker, een vrouw die als man is gaan leven, besprak haar boek: “A Long Dark Shadow: Minor-Attracted People and Their Pursuit of Dignity”.

In het interview met de Prostasia Foundation – een organisatie in San Francisco die zich richt op seksueel misbruik van kinderen – zei Walker dat het minder stigmatiserend is om de term “aangetrokken tot een minderjarig persoon” te gebruiken dan pedofiel als het gaat om mensen “die niet handelen naar hun drang om seks te hebben met kinderen”.

Het interview leverde felle kritiek op. Binnen enkele weken nam Walker ontslag als universitair docent sociologie en strafrecht aan de Old Dominion University in Virginia.

Na haar aftreden zei Walker in een voorbereide verklaring dat haar onderzoek door sommigen in de media “verkeerd is weergegeven”. Walker verweet de publieke verontwaardiging aan intolerantie voor haar transgender-identiteit en zei dat het onderzoek tot doel had seksueel misbruik van kinderen te voorkomen.

Later werd Walker door de Johns Hopkins University aangenomen om te werken bij het Moore Center for Prevention of Child Sexual Abuse in Baltimore. Ze reageerde niet onmiddellijk op een e-mail van Epoch Times via het Moore Center met het verzoek om commentaar.

De Amerikaanse zangeres Cardi B is te zien als het gezicht van het modemerk Balenciaga op een billboard op een muur van het Louvre museum in Parijs op 1 september 2020. (Stephane De Sakutin/Getty Images)

Twee voormalige collega’s van Old Dominion verdedigden Walker in het tijdschrift van de American Society of Criminology.

“Onze vriend en collega, dr. Allyn Walker, was het slachtoffer van een trollenaanval op zijn onderzoek en persoon waardoor hij zijn positie aan de Old Dominion University (ODU) verloor,” schreven Ruth Triplett en Mona Danner.

“De aanvallen,” zo schreven ze, “waren gecentreerd rond verkeerde informatie en links naar de identiteit van dr. Walker als non-binair, transgender en Joods.”

Groeiende culturele acceptatie

Het modehuis Balenciaga kreeg onlangs kritiek te verduren na een reclamecampagne waarin kleine meisjes te zien zijn die een teddybeer vasthouden in bondage-uitrusting. Eén advertentie toont pagina’s uit een kinderpornozaak. Balenciaga verontschuldigde zich later voor de advertentie.

De kop van een theaterrecensie van de Washington Post in november luidde: “‘Downstate’ is een toneelstuk over pedofielen. Het is ook briljant.” Het off-Broadway stuk karakteriseert pedofielen als gecompliceerde en problematische slachtoffers van harde straffen.

Jon Uhler is een 30 jaar ervaren hulpverlener die heeft gewerkt met zedendelinquenten in de gevangenissystemen van Pennsylvania en South Carolina. Gedurende zijn carrière heeft hij honderden pedofielen beoordeeld.

Jon Uhler, een therapeut die zedendelinquenten in de gevangenis interviewt. (Met dank aan Jon Uhler)

Uhler, lid van de Association for Treatment of Sexual Abusers (ATSA), zei dat hij bang is dat pedofilie op weg is naar normalisatie.

“Specialisten in de behandeling van zedendelinquenten zijn nu opgeleid om zedendelinquenten te zien als slachtoffers van trauma’s,” zei hij.

“Het idee is dat pedofielen hun trauma naspelen door een slachtoffer te kiezen van de leeftijd waarop ze werden misbruikt,” zei Uhler. “Maar dat is niet juist,” voegde hij eraan toe.

“Onderzoekers nemen informatie uit interviews met pedofielen en beschouwen die als waar, in plaats van zich te realiseren dat ze te maken hebben met de grootste bedriegers ter wereld,” aldus Uhler.

“Toch zijn Walker’s ideeën doorgedrongen in kringen van zedendelinquenten,” zei hij. Walker sprak dit jaar op de ATSA conferentie.

Een beschermde klasse creëren

Het normaliseren van pedofilie kan uiteindelijk leiden tot een grote culturele verandering: pedofilie wordt een beschermde klasse.

“Ze gaan erop aandringen dat het wordt erkend als seksuele geaardheid, waardoor het een burgerrechten status zou krijgen,” zei Uhler.

“Als dat gebeurt, kunnen werkgevers pedofielen niet langer discrimineren op het gebied van werkgelegenheid,” zei hij.

En als tieners het wettelijke recht krijgen om te beslissen of ze een geslachtsveranderende operatie willen ondergaan of hormonen willen slikken om zich als het andere geslacht voor te doen, kan dat ertoe bijdragen dat pedofielen hun seksuele driften legaal kunnen uitvoeren, voorspelde hij.

“Als kinderen wettelijk mogen beslissen wat ze met hun lichaam mogen doen, dan zouden pedofielen kunnen aanvoeren dat ze moeten kunnen instemmen met een seksuele relatie,” zei hij.

“Het zijn jakhalzen die zich voeden met de karkassen van deze kinderen,” zei hij. “Het belang van het roofdier is uiteindelijk het verlagen van de toestemmingsleeftijd.”

Het grote publiek begrijpt niet wat er gebeurt,” zei hij. “Het is echter één van de bepalende kwesties van onze tijd,” voegde hij eraan toe.

Scott Clark, een predikant die kerkgeschiedenis en historische theologie doceert aan het Westminster Seminarie in Californië, noemt de destigmatisering van pedofilie de laatste fase van de “neo-paganistische seksuele revolutie”.

Clark host de Heidelcast podcast en schrijft The Heidelblog. Beide gaan over religieuze en morele kwesties waarmee de moderne samenleving wordt geconfronteerd.

“Er is een duidelijke tendens om pedofilie te normaliseren,” zei hij. “Dit komt steevast van volwassenen. Het komt niet van kinderen.”

Scott Clark is predikant en doceert kerkgeschiedenis en historische theologie in Californië. (Foto met dank aan Scott Clark)

Hij vindt dat onderzoekers in de academische wereld de laatste hand leggen aan een maatschappij zonder politie, zonder gevangenissen en zonder stigma op seksuele aantrekking tot kinderen.

“Het heeft allemaal te maken met ons gebrek aan verbinding met de natuur,” zei hij. “Als de natuur weg is, hebben we geen grenzen meer en is alles mogelijk.”

“De eerste fase van de seksuele revolutie begon met de introductie van het feminisme. De tweede kwam met de legalisering van abortus, die samenviel met meer vrouwen die gingen werken,” zei hij.

De derde fase begon in 2015 toen het Amerikaanse Hooggerechtshof in een 5-4 beslissing oordeelde dat het 14e Amendement staten verplichtte om huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht te sluiten.

Homoseksualiteit werd beschouwd als een geestelijke stoornis totdat de American Psychiatric Association het in 1973 van de lijst schrapte. Clark zei dat het een politieke beslissing was, geen wetenschappelijke…

Pedofilie blijft op de lijst van geestelijke stoornissen staan, maar Clark denkt dat het slechts een kwestie van tijd is totdat die aanduiding wordt geschrapt.

“Dit maakt allemaal deel uit van een lange weg om alles te normaliseren,” zei hij.

Net als Uhler denkt Clark dat het uiteindelijke doel is om de leeftijd waarop een minderjarige kan instemmen met seks te verlagen.

“De cultuur daalt, naar mijn mening, af naar een soort duister tijdperk,” zei Clark.

Op weg naar decriminalisering van pedofilie

Advocaat Jeff Childers uit Florida, die heeft gevochten tegen maskermandaten en ouders heeft geholpen zich te verzetten tegen seksualisering op scholen, zei dat terugkijken naar hoe homoseksualiteit werd erkend als een geaardheid, inzicht kan bieden in wat er zou kunnen gebeuren.

“Toen homoseksualiteit eenmaal was genormaliseerd, leidde dat tot de intrekking van de sodomiewetgeving,” aldus Childers.

“Zo is het gegaan met homoseksualiteit. Ik wed dat de pedofielen hebben gezien hoe het met homo’s is gegaan,” zei hij.

Advocaat Jeff Childers uit Florida in zijn kantoor in Gainesville op 12 oktober 2021. (Amber Dorn voor The Epoch Times)

“Dus als pedofielen een seksuele status krijgen, zouden ze kunnen werken aan het decriminaliseren van seks tussen minderjarigen en volwassenen,” zei hij.

“Maar er is een groot verschil tussen sodomiewetten en zedendelinquentenwetten, wat betekent dat het veel moeilijker zou zijn om ze af te zwakken,” zei hij. “Een van de argumenten om sodomiewetten af te schaffen was dat ze verouderd waren en niet vaak werden gebruikt. Dat kan niet gezegd worden van wetten op seksueel misbruik van kinderen.”

Childers zei dat de straf voor pedofilie in Californië lijkt af te nemen. Hij verwees naar een onthulling van de Daily Mail waaruit bleek dat duizenden veroordeelde pedofielen in Californië minder dan een jaar na hun veroordeling voor verkrachting, sodomie en seksueel misbruik van kinderen onder de 14 jaar uit de gevangenis worden vrijgelaten.

De Senaatswet 145 van Californië, die in 2020 werd aangenomen, breidt een wet uit die rechters discretie geeft bij de vraag of personen die homoseksuele seks hebben met minderjarigen zich moeten laten registreren als zedendelinquenten.

De Californische gouverneur Gavin Newsom spreekt tijdens een persconferentie op 6 oktober 2022. (Justin Sullivan/Getty Images)

In een eerdere wet die in 1944 in Californië werd aangenomen, mochten rechters deze beslissing nemen, maar alleen als het ging om vaginale seks met een minderjarige. Rechters hebben altijd de bevoegdheid gehad om iemand uit te sluiten van registratie als hij of zij niet meer dan 10 jaar ouder was dan de minderjarige.

Dus volgens de wet zou een 24-jarige die seks heeft met een 14-jarige kunnen voorkomen dat hij op grond van de wetgeving inzake verkrachting in het zedendelinquentenregister wordt opgenomen.

“Het idee dat een 14-jarige zou kunnen instemmen met een seksuele relatie met een volwassene is irrationeel,” zei Childers.

“Die 14-jarige kan niet stemmen. Natuurlijk mogen ze geen alcohol tot ze 21 zijn.”

“Mensen moeten de normalisering van pedofilie op elk moment bestrijden,” zei Childers. “Anders zou het zomaar eens legaal kunnen worden.”

Geen vriendelijke woorden

Lerma’s zoektocht naar gerechtigheid voor haar zoon kwam in 2018 in het nieuws nadat ze met succes jacht had gemaakt op zijn misbruiker, een man die toegang had tot het kind terwijl hij bij haar ex-man thuis woonde. Nadat hij was gearresteerd en op borgtocht was vrijgelaten, verdween hij.

Na een tip, reisde Lerma naar Mexico en vond hem op de parkeerplaats van een supermarkt. Haar succes in het vinden van Andrew Vanderwal leidde tot zijn arrestatie en veroordeling voor het molesteren van haar zoon en een ander kind.

Ze herinnert zich dat ze beefde toen ze hem in Ciudad Cuauhtemoc zag vanuit haar huurauto.

“Ik was woedend, alsof ik hem wel kon vermoorden,” herinnerde ze zich.

“Het zou verkeerd zijn om vriendelijke woorden te gebruiken om de man te beschrijven die mijn zoon zo diep heeft verwond,” zei ze.

“En zelfs als pedofielen seksueel misbruikt zijn, geeft hen dat nog geen toestemming om op kinderen te azen,” zei ze. “Ik was zelf slachtoffer van seksueel misbruik in mijn jeugd, maar ik ben geen dader geworden,” zei ze.

Nu, in haar werk met de Lydia Lerma Foundation, helpt ze ouders bij de jacht op daders die op de vlucht zijn voor justitie. En ze gebruikt professionele en sociale netwerken om beelden te verspreiden van voortvluchtigen die ze wereldwijd opspoort.

“Pedofilie mag niet worden beschouwd als een seksuele geaardheid omdat het gaat om een ongelijke machtsdynamiek tussen een kind en een volwassene,” zei ze.

“Het is een misbruiksituatie,” zei ze. “Er is geen gelijkheid. Er is geen toestemming. Het kan me niet schelen hoe ze het proberen te verdraaien.”

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (3 december 2022): General Public Unaware of Push to Normalize Pedophilia in Culture and Academia: Counselor

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.