Saturday, 20 Apr 2024
Aanhangers van Falun Gong namen deel aan een mars op de National Mall in Washington op 20 juli 2023 ter gelegenheid van het 24-jarig bestaan van de vervolging van de spirituele discipline in China door de Chinese Communistische Partij. (Larry Dye/The Epoch Times)

Amerikaans video-sharing platform aangevallen door hackers van de CCP tijdens livestream van een parade voor Falun Gong

Het in New York gevestigde video-sharing platform Gan Jing World werd op 20 juli aangevallen door hackers van het Chinese communistische regime tijdens het uitzenden van een live stream van een evenement ter gelegenheid van de 24-jarig bestaan van de vervolging op Falun Gong. De hackers probeerden haatberichten tegen de spirituele praktijk te verspreiden.

Beoefenaars van Falun Gong hielden een bijeenkomst en parade in Washington om het begin te herdenken van de vervolging van het geloof door de Chinese Communistische Partij (CCP), waarbij miljoenen mensen te maken kregen met intimidatie, willekeurige opsluiting, marteling, dwangarbeid en zelfs de dood door gedwongen orgaanoogst. NTD, een zusterorganisatie van The Epoch Times, zond de parade live uit op het online platform Gan Jing World, waarvan de naam “Gan Jing” in het Chinees “schoon” betekent.

De commentaarsecties van de kanalen van NTD en die van verschillende commentatoren op Gan Jing World werden overspoeld met kwaadaardige berichten gericht tegen Falun Gong, gepost door honderden accounts tegelijkertijd.

Falun Gong is een traditionele spirituele praktijk gebaseerd op de principes van waarheid, mededogen en verdraagzaamheid. De naar schatting 100 miljoen aanhangers worden wreed vervolgd door het Chinese regime sinds de voormalige CCP-leider Jiang Zemin in 1999 een campagne lanceerde om Falun Gong uit te roeien.

Beoefenaars van Falun Gong namen deel aan een parade in Washington op 20 juli 2023 ter gelegenheid van het 24 jarig bestaan van de vervolging van de spirituele discipline in China door de Chinese Communistische Partij. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

Op 20 juli gaf het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken een verklaring uit waarin het engagement van de VS werd bevestigd om de vrijheid van geloof van Falun Gong-aanhangers te ondersteunen. De Amerikaanse ambassadeur voor internationale godsdienstvrijheid Rashad Hussain riep de CCP op om een einde te maken aan de al 24 jaar durende vervolging van Falun Gong-aanhangers op Twitter. De U.S. Congressional-Executive Commission on China gaf ook een verklaring uit waarin ze de “meest afschuwelijke mensenrechtenschendingen” van de CCP veroordeelde en er bij de Chinese autoriteiten op aandrong om alle vastgehouden Falun Gong-aanhangers onvoorwaardelijk vrij te laten.

Gan Jing World, met hoofdkantoor in Middletown, New York, is een nieuwe generatie van online informatie- en video-sharing platform. Volgens de website maakt het platform gebruik van de nieuwste streaming- en cloudtechnologieën om een levendige online gemeenschap te creëren en gezonde en positieve inhoud te bieden. Het stelt mensen in staat om traditie en moraliteit te herstellen. Het platform richt zich op de bescherming van de privacy van klanten en is momenteel een van de snelst groeiende online platforms.

Gecoördineerde aanval

Volgens technici van Gan Jing World waren de schadelijke berichten die op 20 juli op het platform verschenen allemaal in het Chinees en gemiddeld niet langer dan 30 tekens. Honderden accounts kopieerden in wezen dezelfde berichten, die laster tegen Falun Gong bevatten. Bijna alle accounts waren in korte tijd geregistreerd en slechts weinige hadden andere reacties geplaatst dan de bovengenoemde haatberichten.

Beoefenaars van Falun Gong namen deel aan een parade in Washington op 20 juli 2023 ter gelegenheid van het 24 jarig bestaan van de vervolging van de spirituele discipline in China door de Chinese Communistische Partij. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

Nick Janicki, een woordvoerder van Gan Jing World, vertelde The Epoch Times dat de hackers sommige accounts speciaal hadden opgezet om video’s te uploaden die Falun Gong belasteren. Naast NTD’s live-uitzending van het evenement op 20 juli, waren andere programma’s het doelwit van bekende Chinese actualiteitencommentatoren, met name degenen die de misdaad van de CCP van het gedwongen oogsten van organen van levende Falun Gong beoefenaars aan de kaak hebben gesteld. De kwaadaardige commentaren en de kanalen die werden aangevallen waren allemaal in het Chinees, zei hij.

Janicki zei dat Gan Jing World de bron van de aanvallen onderzoekt en ook accounts zal aanpakken die haatdragende en kwaadaardige inhoud verspreiden, in overeenstemming met de richtlijnen van het platform.

Westerse inlichtingendiensten en cyberbeveiligingsorganisaties beschuldigen de CCP al lange tijd van het uitvoeren van gecoördineerde cyberaanvallen over de hele wereld gericht op gouvernementele en militaire organisaties, bedrijven en mediagroepen.

Het exporteren van de vervolging

Met betrekking tot de online aanval van de CCP op de livestreaming van de Falun Gong-parade zei de Amerikaanse commentator Heng He dat telkens wanneer de CCP dit soort aanvallen uitvoert, het haar kwaadaardige aard blootlegt.

De CCP houdt zich niet aan internationale regels, zei hij.

“Het is in haar natuur om internationale regels te overtreden”, zei Heng. “Dit soort cyber trollenaanvallen heeft, net als de rechtspraak die ze gebruikt, een sterk politiek doel, met als doel de vervolging van Falun Gong, vrijheid van geloof en mensenrechten uit te breiden naar andere landen.

Ambassadeur Andrew Bremberg, voorzitter en CEO van de Victims of Communism Memorial Foundation, spreekt tijdens een bijeenkomst voor Falun Gong in Washington op 20 juli 2023 ter gelegenheid van het 24-jarig bestaan van de vervolging van de spirituele discipline in China door de CCP. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

Heng merkte op dat Falun Gong, ondanks 24 jaar vervolging in China, wereldwijd goed ontvangen wordt behalve in China en dat de CCP niet bij machte is om de beoefening te stoppen.

“Mensen in veel landen en regio’s erkennen Falun Gong al lang en de Amerikaanse regering heeft Falun Gong gesteund tegen de vervolging,” zei hij. “De CCP voelt zich erg radeloos.”

Lin Nan heeft bijgedragen aan dit verslag.

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (23 juli 2023): US Video-Sharing Platform Attacked by CCP Hackers During Falun Gong Parade Livestream

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.