Wednesday, 12 Jun 2024
Veiligheidspersoneel houdt de wacht buiten het Wuhan Institute of Virology tijdens het bezoek van het team van de Wereldgezondheidsorganisatie dat de oorsprong van COVID-19 moet onderzoeken, in Wuhan, provincie Hubei, China, op 3 februari 2021. (Thomas Peter/Reuters)

Amerikaanse wetenschapper die voor laboratorium in Wuhan werkte, beweert dat COVID-19 “genetisch gemanipuleerd” was.

Een Amerikaanse wetenschapper die werkte in het Instituut voor Virologie in Wuhan, China, heeft beweerd dat COVID-19 een “genetisch gemanipuleerd virus” is dat uit dit laboratorium, dat door de V.S. werd gefinancierd, is gelekt.

Dit werd onthuld door Dr. Andrew Huff, een epidemioloog en voormalig vice-voorzitter van EcoHealth Alliance, in het boek “The Truth About Wuhan”, waarin hij de pandemie betitelde als “de grootste blunder van de Amerikaanse inlichtingendienst sinds 9/11”.

In zijn boek zegt Huff dat het COVID-19 virus genetisch gemanipuleerd werd via Chinese gain-of-function experimenten, die de manier waarop een organisme functioneert wijzigen. Deze experimenten werden gefinancierd door de Amerikaanse overheid, meldde The Sun.

Hij zei dat EcoHealth jarenlang het Instituut voor Virologie in Wuhan de “meest geavanceerde methoden heeft aangeboden om coronavirussen van vleermuizen zodanig te ontwikkelen dat ze andere soorten kunnen aanvallen” en dat China heel goed wist “dat dit een genetisch gemanipuleerd virus was”.

“De Amerikaanse overheid heeft zich schuldig gemaakt aan de overdracht van gevaarlijke biotechnologie aan de Chinezen,” vertelde hij aan The Sun. “Ik was geschokt door wat ik zag. We overhandigden hen gewoon de technologie om biowapens te ontwikkelen.”

Huff beweerde dat China’s gain-of-function experimenten werden uitgevoerd onder erbarmelijke veiligheidsmaatregelen, wat leidde tot het lek in het Wuhan lab.

Het P4-laboratorium op de campus van het Wuhan Institute of Virology in Wuhan, provincie Hubei, China, op 13 mei 2020. (Hector Retamal/AFP via Getty Images)

“EcoHealth Alliance en buitenlandse laboratoria beschikten niet over de adequate controlevoorzieningen om een goede bioveiligheid, biobeveiliging en risicobeheer te garanderen, wat uiteindelijk resulteerde in het lab-lek uit het Instituut voor Virologie in Wuhan,” schreef hij in het boek.

EcoHealth Alliance, een Amerikaanse non-profit organisatie die de opkomst van nieuwe besmettelijke ziekten wil voorkomen, heeft met financiering van de National Institutes of Health (NIH) onderzoek gedaan naar coronavirussen die verband houden met vleermuizen. De groep heeft hiervoor banden aangeknoopt met het Instituut voor Virologie in Wuhan.

“Niemand zou verbaasd moeten zijn over het feit dat de Chinezen hebben gelogen over de uitbraak van SARS-CoV-2 en vervolgens buitengewoon veel moeite hebben gedaan om het te doen uitschijnen alsof de ziekte op natuurlijke wijze is ontstaan,” voegde Huff eraan toe.

Fauci verdedigt financiering van EcoHealth

Dr. Anthony Fauci, hoofd van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), heeft het besluit van zijn agentschap om EcoHealth te financieren verdedigd.

EcoHealth ontving eind september nog ongeveer 3 miljoen dollar aan subsidies van het NIAID, slechts enkele weken nadat het NIH, waar het NIAID deel van uitmaakt, een sub-subsidie van EcoHealth aan het laboratorium in Wuhan had beëindigd.

De NIH vertelde de House Oversight Committee dat de Chinese faciliteit tweemaal het verzoek van het agentschap had afgewezen om laboratoriumgegevens te overhandigen zodat het het onderzoek kon beoordelen.

Dr. Anthony Fauci, directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, op Capitol Hill in Washington op 14 september 2022. (Drew Angerer/Getty Images)

Op de vraag waarom hij er vertrouwen in had dat “EcoHealth een goede financieringspartner is,” ondanks kritiek over het gebrek aan transparantie over hun virusonderzoek, benadrukte Fauci dat dit twee afzonderlijke zaken waren.

“Het is zoiets als zeggen dat er een subsidie is voor een instelling in de Verenigde Staten, dat [er] iets heel slecht is aan die subsidie, en dat je daarom ook geen financiering meer mag geven aan een andere afdeling van die instelling,” zei Fauci.

“Je moet eerlijk zijn, en je moet het proces volgen, en niet willekeurig beslissen of je iets wilt financieren of niet,” zei hij in een webinar van 4 oktober, georganiseerd door het Center for Health Journalism van de University of Southern California.

Met betrekking tot de lab-lek theorie, zei Fauci dat hij “een volledig open geest hield over de mogelijkheid dat er een lab-lek kan zijn geweest,” maar het “lab-lek blijft een theorie zonder enig bewijs.”

Eva Fu heeft bijgedragen aan dit verslag.

Gepubliceerd door The Epoch Times (5 decenber 2022): American Scientist Who Worked for Wuhan Lab Claims COVID-19 Was ‘Genetically Engineered’

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.