Sunday, 16 Jun 2024
Toenmalig Food and Drug Administration-commissaris Scott Gottlieb spreekt in de stad New York op 10 oktober 2017. (Eduardo Munoz/Reuters)

Bestuurslid Pfizer zette Twitter onder druk om berichten over natuurlijke immuniteit en laag COVID-risico voor kinderen te censureren: E-mails

Een Pfizer bestuurslid die vroeger aan het hoofd stond van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) lobbyde bij Twitter om actie te ondernemen tegen een post die er nauwkeurig op wees dat natuurlijke immuniteit superieur is aan COVID-19 vaccinatie, volgens een e-mail vrijgegeven op 9 januari.

Dr. Scott Gottlieb schreef op 27 augustus 2021 aan Twitter executive Todd O’Boyle om Twitter te verzoeken actie te ondernemen tegen een post van Dr. Brett Giroir, een andere voormalige FDA commissaris.

“Dit is het soort spul dat bijtend is. Hier trekt hij een verregaande conclusie uit een enkel retrospectief onderzoek in Israël dat niet door vakgenoten is beoordeeld. Maar deze tweet zal uiteindelijk viraal gaan en de nieuwsberichten sturen,” schreef Gottlieb.

Giroir had geschreven dat het duidelijk was dat natuurlijke immuniteit, of post-infectie immuniteit, ” superieur is aan vaccin immuniteit, veel beter”. Hij zei dat er geen wetenschappelijke rechtvaardiging was om een bewijs van COVID-19 vaccinatie te eisen als een persoon natuurlijke immuniteit had. “Indien geen eerdere infectie? Laat je vaccineren!” schreef hij ook.

Giroir wees op een destijds voorgedrukte studie van Israëlische onderzoekers die, na analyse van gezondheidsdossiers, vaststelde dat natuurlijke immuniteit een betere bescherming bood dan vaccinatie. De studie werd later gepubliceerd in het tijdschrift Clinical Infectious Diseases na peer review.

De onderzoekers zeiden dat de gegevens “aantoonden dat natuurlijke immuniteit een langduriger en sterkere bescherming biedt tegen infectie, symptomatische ziekte en ziekenhuisopname veroorzaakt door de Delta-variant van SARS-CoV-2, in vergelijking met de door het BNT162b2-vaccin geïnduceerde immuniteit in twee doses”. BNT162b2 is de handelsnaam voor het COVID-19-vaccin van Pfizer, het belangrijkste vaccin dat in Israël wordt gebruikt.

De e-mail van Gottlieb activeerde berichten op Jira, het interne berichtensysteem van Twitter, volgens journalist Alex Berenson, die toegang kreeg tot de interne bestanden van Twitter door CEO Elon Musk.

“Zie dit rapport van de voormalige commissaris van de FDA,” schreef O’Boyle.

Een Twitter-analist die het bericht beoordeelde, stelde vast dat het niet in strijd was met de regels voor verkeerde informatie, maar Twitter plaatste er toch een tag op, die aan alle gebruikers die het bericht bekeken beweerde dat het “misleidend” was en hen naar een link leidde die zou laten zien “waarom gezondheidsfunctionarissen een vaccin aanbevelen voor de meeste mensen.” De tag verhinderde dat mensen de post van Giroir konden beantwoorden, delen of liken.

Gottlieb, Twitter, en Giroir, nu de CEO van Altesa BioSciences, reageerden niet op verzoeken om commentaar.

Een ander bericht

Gottlieb berichtte later opnieuw aan O’Boyle, waarbij hij een bericht markeerde van Justin Hart, een criticus van lockdowns en een scepticus van COVID-19 vaccins, meldde Berenson.

Gottlieb was het niet eens met Hart die schreef dat “stokken en stenen mijn botten kunnen breken, maar een virale ziekteverwekker met een kindersterftecijfer van <>0% heeft onze kinderen bijna drie jaar schooltijd gekost”.

Uit studies en gegevens blijkt dat COVID-19 weinig overlijdensrisico inhoudt voor jonge, gezonde mensen.

Gottlieb gaf geen details waarom hij Hart wilde censureren, maar het bezwaar kwam kort voordat de Amerikaanse regering het vaccin van Pfizer goedkeurde en aanraadde voor kinderen van 5 tot 11 jaar.

O’Boyle stuurde het verzoek naar Twitter-analisten, waarbij hij voor de tweede keer verzuimde Gottliebs banden met Pfizer bekend te maken. De klacht leidde niet tot enige actie.

“Ons team van ragtag analisten, activisten, moeders, en vaders zijn achter Scott aangegaan sinds april 2020 toen hij herhaaldelijk pleitte voor het sluiten van scholen en lockdowns. Hij houdt er niet van als mensen terugkomen op het verhaal,” vertelde Hart aan The Epoch Times in een Twitter-bericht.

Probeerde journalist te verbannen

Gottlieb probeerde ook Berenson, een voormalige New York Times-verslaggever die nu een Substack schrijft, van Twitter te laten verbannen, zo bleek uit een bericht dat in 2022 werd vrijgegeven.

Uit het bericht bleek dat Gottlieb een blogpost van Berenson doorstuurde naar een Twitter-medewerker, waarin hij schreef dat Berenson die Dr. Anthony Fauci arrogant noemde een voorbeeld was van waarom Fauci, destijds het hoofd van het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases, een veiligheidsdetail nodig had.

Vier dagen later, en een dag nadat Gottlieb een ontmoeting had gehad met Twitter-medewerkers, verbande Twitter Berenson omdat hij zijn regels inzake COVID-19 verkeerde informatie zou hebben geschonden.

Gottlieb verdedigde zijn acties.

“Ik heb mijn bezorgdheid geuit over sociale media in het algemeen,” zei Gottlieb tijdens een uitzending op CNBC. “En ik heb dat gedaan rond de bedreigingen die op deze platforms worden geuit, en het onvermogen van deze platforms om toezicht te houden op directe bedreigingen, fysieke bedreigingen van mensen, dat zijn mijn zorgen rond sociale media, en wat er gaande is in dat ecosysteem.”

“Ik ben zeer bezorgd over fysieke bedreigingen die worden geuit tegen de veiligheid van mensen en de mensen die die bedreigingen tegen individuen opwekken,” zei hij ook.

Berenson antwoordde dat hij Fauci of Gottlieb nooit had bedreigd en verwees naar de opmerkingen van Gottlieb.

In het bericht dat de e-mail van Gottlieb veroorzaakte, bekritiseerde Berenson Fauci omdat hij zei dat “aanvallen op mij aanvallen op de wetenschap zijn” en hoe hij de reactie op de Amerikaanse pandemie aanpakte.

Berenson werd in 2022 opnieuw toegelaten tot Twitter als onderdeel van een schikking van een rechtszaak die hij tegen het bedrijf had aangespannen. Berenson kreeg de e-mail van Gottlieb over de post van Fauci tijdens het onderzoek. Vóór de schikking had een rechter geconcludeerd dat Berenson aannemelijk beweerde dat Twitter zich niet hield aan een beleid van vijf strikes alvorens de journalist te verbannen.

Gepubliceerd door The Epoch Times (9 januari 2023): Pfizer Board Member Pressured Twitter to Censor Posts on Natural Immunity, Low COVID Risk to Children: Emails

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.