Sunday, 23 Jun 2024
Hunter Biden loopt naar Marine One op de Ellipse buiten het Witte Huis in Washington op 22 mei 2021. (Brendan Smialowski/AFP via Getty Images)

Bezoekersregistratie Witte Huis onthult ontmoetingen tussen zakenpartner Hunter Biden en Joe Biden

Het Witte Huis geeft tot dusver geen commentaar op berichten dat een nauwe zakenpartner van de zoon van president Joe Biden, Hunter Biden, verscheidene bezoeken aan het Witte Huis heeft gebracht toen de oudere Biden tijdens de Obama-regering als vice-president fungeerde.

Eric Schwerin, de voormalige voorzitter van Hunter Biden’s nu ontbonden investeringsfirma Rosemont Seneca Partners, bezocht het Witte Huis ten minste 19 keer van 2009 tot 2015, volgens de bezoekersregistratie van het Witte Huis die werd bekeken door The Epoch Times en voor het eerst werd gemeld door de New York Post.

Uit de logboeken blijkt dat Schwerin op 17 november 2010 een rechtstreekse ontmoeting had met toenmalig vice-president Joe Biden in de West Wing. En Schwerin had ook verschillende ontmoetingen met medewerkers van het Witte Huis op momenten dat Hunter Biden overzeese miljardendeals sloot, onder meer in China.

De bijeenkomsten trekken de bewering van Joe Biden in twijfel dat hij niet betrokken was bij de zakelijke aangelegenheden van Hunter.

“Ik heb nooit met mijn zoon gesproken over zijn overzeese zakentransacties”, zei Joe Biden in 2019.

Op de vraag van een verslaggever waarom Schwerin toegang had tot de vice-president en waar de ontmoetingen over gingen, gaf Witte Huis perssecretaris Jen Psaki geen details.

“Ik heb daar geen informatie over”, zei Psaki. “Ik zal met plezier nagaan of we daar meer over kunnen zeggen.”

De betrokkenheid van Schwerin bij het persoonlijke en professionele leven van de familie Biden werd voor het eerst onthuld door de Post die zich baseerde op e-mails van een laptop die Hunter Biden in april 2019 had achtergelaten bij een computerreparatiewinkel in Delaware.

In de eerste berichtgeving van de Post over de laptop tijdens de verkiezingen van 2020 werd gedetailleerd beschreven hoe Hunter de politieke macht van zijn vader gebruikte als pressiemiddel bij overzeese zakendeals. Het artikel werd een tijd lang verboden door Facebook en Twitter, als “ongefundeerd” bestempeld door andere nieuwsverkooppunten en als “Russische desinformatie” door agenten van inlichtingendiensten en leden van de Biden-campagne.

De New York Times publiceerde vorige maand, meer dan een jaar na de feiten, een rapport waarin werd beweerd dat de e-mails van de laptop authentiek waren door anonieme bronnen te citeren.

Het Witte Huis heeft geweigerd commentaar te geven op de laptop in de nasleep van het artikel in The New York Times.

Republikeinen in het Congres hernieuwen hun beloften om Hunter Biden te onderzoeken met de laatste onthullingen over Schwerins toegang tot het Witte Huis.

“Niet iedereen krijgt de kans om de vice-president van de Verenigde Staten in het Witte Huis te ontmoeten. De pers zou zich moeten afvragen waarom de zakenpartners van Hunter Biden – zoals Eric Schwerin – dat voorrecht hadden en toegang kregen tot het Witte Huis van Obama,” vertelde senator Ron Johnson (R-Wisconsin.) aan de New York Post. “Dit is extra bewijs dat Joe Biden loog toen hij zei dat hij nooit de buitenlandse zakentransacties van Hunter besprak. Het is hoog tijd voor de media om de waarheid te eisen van Joe Biden. De corruptie van Biden Inc. moet worden blootgelegd.”

“Het wordt steeds duidelijker dat de zaken van Hunter Biden draaiden om het verschaffen van toegang tot zijn vader en de hoogste hefbomen van de macht. Het riekt naar pay-to-play. De duidelijke oplossing is een onderzoek door de Special Counsel om de verontrustende beschuldigingen van corruptie van de familie Biden eerlijk te onderzoeken”, vertelde ook senator Ted Cruz (R-Texas) aan de Post.

Er loopt momenteel een onderzoek van het ministerie van Justitie naar de belastingaangiften van Hunter Biden. Republikeinen in het Huis hebben gezworen de jongere Biden voor het Congres te dagvaarden voor het beantwoorden van vragen als de partij in 2022 het Huis weer in handen krijgt.

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (27 april 2022): White House Visitor Logs Reveal Meetings Between Hunter Biden Business Partner and Joe Biden

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.