Sunday, 23 Jun 2024
President Joe Biden ondertekent de Inflation Reduction Act terwijl democratische wetgevers toekijken in het Witte Huis op 16 aug. 2022. (Drew Angerer/Getty Images)

Biden geeft nieuwe impuls aan grootste offshore olie- en gaspachtverkoop in de geschiedenis van de VS

Toen president Joe Biden op 16 augustus de Inflation Reduction Act ondertekende, zette hij met zijn handtekening de deur open voor de herinvoering van de grootste olie- en gaspachtverkoop in de geschiedenis van de VS, die door een rechtbank was geblokkeerd wegens bezorgdheid over de gevolgen voor het klimaat.

De Inflation Reduction Act bevat bepalingen die voorzien in rechtstreekse uitgaven, belastingkredieten en leningen ter ondersteuning van technologieën zoals zonnepanelen en apparatuur om de verontreiniging van kolen- en gasgestookte elektriciteitscentrales te verminderen.

Maar de wetgeving bevat ook een bepaling die de eerder stopgezette Leaseverkoop 257, de grootste offshore olie- en gaspacht in de geschiedenis van de VS, die bijna 81 miljoen acres in de Golf van Mexico beslaat, weer op gang brengt.

Leaseverkoop 257, die in maart 2019 voor 192 miljoen dollar werd geveild, werd aangevochten door milieugroeperingen. Zij beweerden dat de verkoop in strijd was met de federale wetgeving omdat werd uitgegaan van een inadequate milieueffectbeoordeling waarin de uitstoot van broeikasgassen niet nauwkeurig in aanmerking werd genomen.

Rechter Rudolph Contreras van het U.S. District Court of the District of Columbia was het daarmee eens en oordeelde in januari (pdf) dat het besluit van het Bureau of Ocean Energy Management om door te gaan met de verkoop “arbitrair en grillig” was.

De uitspraak van Contreras blokkeerde de huurovereenkomst en de regering Biden ging niet in beroep. Maar door het ondertekenen van de Inflation Reduction Act, heeft Biden de huurovereenkomst nieuw leven ingeblazen.

“Leaseverkoop 257 is opnieuw ingesteld en de hoogste bieders moeten hun huur krijgen”, zei de National Ocean Industries Association (NOIA), een groep die de offshore olie-, gas-, en windindustrieën dient, in een verklaring.

De NOIA wees ook op een handvol andere leaseverkopen die nu moeten worden gehouden wegens de invoering van de Inflation Reduction Act (IRA) nadat de regering-Biden ze in mei had geannuleerd, toen de prijzen aan de pomp tot recordhoogten stegen.

De directeur van de organisatie gaf de wetgeving in het algemeen een voldoende voor wat hij omschreef als “een kader voor verdere ontwikkeling van offshore olie en gas in de VS, mechanismen om offshore windenergie te bevorderen en stimulansen om offshore koolstofsekwestratie-innovatie aan te moedigen”.

De IRA verhoogt de federale belastingvoordelen voor koolstofafvang en -opslag en heft een moratorium op voor het leasen van offshore-windenergie in delen van het zuidoosten van de Verenigde Staten en de Golf van Mexico.

“Geen enkele wetgeving is perfect, maar de offshore-energiebepalingen van de IRA zullen blijvende investeringen in Amerikaanse energieprojecten mogelijk maken door een industrie die al bezig is met het oplossen, opschalen en implementeren van koolstofarme energieoplossingen”, aldus NOIA-voorzitter Erik Milito in een verklaring.

Het Amerikaanse Petroleum Instituut (API), een groepering uit de fossiele-brandstofindustrie die in beroep is gegaan namens de ondernemingen die betrokken waren bij de geblokkeerde Leaseverkoop 257, toonde zich opgelucht dat de IRA de verkoop nieuw leven inblaast, maar had bedenkingen bij de algemene gevolgen van de maatregel.

“Hoewel de herinvoering van Leaseverkoop 257 een positieve stap voorwaarts is voor het Amerikaanse energieleiderschap, schiet de wetgeving als geheel ernstig tekort om de energiebehoeften van Amerika op lange termijn aan te pakken”, vertelde Frank Macchiarola, de senior vicepresident van beleid, economie en regelgeving van API, aan The Epoch Times in een gemailde verklaring.

De Inflation Reduction Act vereist de herinvoering van Leaseverkoop 257 binnen 30 dagen na inwerkingtreding van de wetgeving.

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (18 augustus 2022): Biden Revives Biggest Offshore Oil, Gas Lease Sale in US History

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.