Wednesday, 17 Jul 2024
Sam Brownback , de Amerikaanse Ambassadeur voor Internationale Religieuze Vrijheid spreekt op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington op 21 juni 2019. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

CCP “mist vertrouwen in haar eigen positie”: aldus voormalig ambassadeur Brownback

De voormalige Amerikaanse ambassadeur voor internationale religieuze vrijheid Sam Brownback heeft gezegd dat de manier waarop de Chinese Communistische Partij (CCP) haar bevolking behandelt “een gebrek aan vertrouwen in hun positie aantoont” en dat de CCP “de toekomst van het Chinese volk schaadt”.

In een interview met de Chinese editie van The Epoch Times op 14 oktober gaf Brownback zijn visie op de huidige situatie in China, de criminele praktijk van de CCP van gedwongen orgaanoogst en de “Quit the CCP”-beweging.

Brownback gaf commentaar op het 20e volkscongres van de CCP dat op 16 oktober bijeenkwam: ” Er is een groot partijcongres, maar er is geen mogelijkheid voor mensen om naar voren te treden om over onderwerpen te praten of te debatteren. Het is een dictatuur. [Xi Jinping legt iedereen die tegen zijn uitspraken ingaat meedogenloos neer.”

“Xi’s leiderschap gaat terug naar het harde communistische bestuur volgens het model van Mao en is bijzonder schadelijk voor het Chinese volk. Ik denk dat het echt een gebrek aan vertrouwen toont in hoe zij hun positie als regering van China zien.”

Brownback zei verder dat: “De situatie in Hong Kong is verschrikkelijk. De 90-jarige kardinaal Zen, die al tientallen jaren een eerbaar man en een belangrijke geestelijke leider in Hong Kong is, wordt berecht op grond van belachelijke beschuldigingen – valse beschuldigingen!

“Deze acties spreken boekdelen over hoe de CCP denkt over mensenrechten en individuele rechten.”

Totaal verschillende systemen

Brownback vindt religieuze vrijheid “enorm belangrijk” voor de betrekkingen tussen de VS en China.

“We zijn gewoon totaal verschillende systemen. De Verenigde Staten zijn een zeer geloofsgeoriënteerde natie. Ons motto is ‘In God hebben wij vertrouwen’. De CCP is anti-religie. Ze zijn in oorlog met alles. Ze decimeren groepen als de Falun Gong, of de Tibetaanse boeddhisten, of de Oeigoeren in Xinjiang, of de christenen.

“De CCP heeft het Handvest van de mensenrechten van de Verenigde Naties ondertekend, maar ze hebben het helemaal niet bestemd voor hun eigen volk,” zei de voormalige ambassadeur.

“Ik denk dat het Amerikaanse volk het kwaad van de CCP heeft ingezien en dat de regering nu de banden met China wil verbreken. Maar een aantal bedrijven in de Verenigde Staten zijn gelinkt aan China en willen daar niet van afwijken.

“Nu China zich blijft aansluiten bij landen zoals Rusland, Iran en andere zeer dictatoriale regimes, zoals Noord-Korea, ontstaat er een nieuwe Koude Oorlog tussen de Verenigde Staten en China,” zei hij.

“Je ziet de wereld weer in twee kampen opsplitsen, zoals tijdens de Koude Oorlog tegen de Sovjets. En dat zie je nu ook gebeuren tussen de Verenigde Staten en China.”

CCP houdt de internationale gemeenschap in een houdgreep wanneer het gaat over de gedwongen orgaanoogst

Uit een studie, die peer-reviewed is en gepubliceerd werd in een vooraanstaand Amerikaans medisch tijdschrift, blijkt dat levende mensen door Chinese artsen worden terechtgesteld. De organen van levende mensen worden verkregen door de zogenaamde donor te doden en de lucratieve transplantatiehandel in China wordt door dergelijke praktijken aangedreven.

Brownback zei dat hij deze kwestie al 15 jaar op de voet volgt: “De Chinese overheid staat toe dat deze artsen iets doen wat internationaal als illegaal, immoreel en onethisch wordt aanzien.

“Het bewijs hiervoor blijft zich ophopen. Onafhankelijke commissies zeggen dat dit daadwerkelijk gebeurt en meer en meer medische professionals zeggen ook dat dit werkelijk gebeurt.”

“Maar de Chinese overheid blijft de internationale gemeenschap tegenwerken. Ze willen hun dossiers niet openbaar maken, ze willen hun ziekenhuizen waar deze transplantaties plaatsvonden niet openstellen en ze laten geen onafhankelijke onderzoekers toe om te onderzoeken wat er werkelijk gebeurt,” zei hij.

Brownback vindt dat de Amerikaanse overheid een eigen onderzoek moet instellen en dat de internationale gemeenschap wetten moet aannemen om de misdaden van de CCP beterffende het gedwongen oogsten van organen van levende mensen aan te pakken.

‘Quit the CCP’, een beweging die goed is voor de wereld

Van 2017 tot 2021 was Brownback de Amerikaanse ambassadeur voor internationale religieuze vrijheid, een sleutelpositie binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken om religieuze vrijheid en mensenrechten wereldwijd te verdedigen.

Op de vraag welke van zijn banen het belangrijkste was, zei hij ooit: “Ik ben congreslid, senator en gouverneur geweest, maar dit is de belangrijkste baan, omdat het gaat om miljarden mensen over de hele wereld. En de Verenigde Staten zijn het belangrijkste land om op te komen en te vechten voor hun religieuze vrijheid.”

Brownback en zijn vrouw hebben zelf 3 kinderen en 2 geadopteerde kinderen, één uit China. Hij zei: “Ik hou van het Chinese volk en een van onze kinderen is geadopteerd uit China, een prachtige dochter in ons gezin. Het zijn prachtige en getalenteerde mensen, maar de regering beperkt hen en doet hen echt pijn.”

De “Quit the CCP“-beweging is een volksbeweging voor het Chinese volk om de banden met de CCP en de daaraan gelieerde organisaties te verbreken. Deze begon organisch te groeien nadat The Epoch Times in 2005 de “Negen commentaren op de Communistische Partij” publiceerde, een redactionele artikelenreeks die de geschiedenis van de CCP en haar leugens onthult. Via deze beweging doen Chinezen afstand van hun lidmaatschap met de CCP en haar organisaties, waardoor de gelofte, die hun lot verbindt aan dat van de CCP, effectief wordt opgeheven.

Zo’n beweging ” zal goed zijn voor het Chinese volk,” zei Brownback. ” En het kan alleen maar goed zijn voor de hele wereld. Als er een meer open samenleving zou zijn die niet zo bedreigend is voor anderen, zou dat veel gezonder zijn voor de wereld.”

Hij gelooft dat zo’n beweging voor een betere toekomst voor het Chinese volk zou kunnen zorgen.

“We zouden ook een explosie van groei zien in China. Als er een vrij en open systeem zou zijn in China, samen met de capaciteiten van het Chinese volk, zou er een enorme groei plaatsvinden,” zei Brownback.

“Ik ben er echt van overtuigd dat het Chinese volk momenteel beperkt wordt door hun eigen regering.”

Sherry Dong heeft bijgedragen aan dit verslag.

Gepubliceerd door The Epoch Times (21 oktober 2022): CCP ‘Lacks Confidence in Its Position’: Former Ambassador Brownback

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.