Thursday, 18 Apr 2024
Yeonmi-Park
Noord-Koreaanse vluchtelinge en mensenrechtenactiviste Yeonmi Park, auteur van "In Order to Live," in New York op 17 augustus 2021 (Brendon Fallon/NTD)

CCP verantwoordelijk voor dictatuur Noord-Korea

Relaas van een Noord-Koreaanse vluchtelinge

De Chinese Communistische Partij (CCP) is verantwoordelijk voor de tragedie in Noord-Korea en deze “zou niet kunnen functioneren” zonder hun, zegt de Noord-Koreaanse vluchtelinge, Yeonmi Park.

In een interview met EpochTV’s “American Thought Leaders” vertelde Park, die de auteur is van “In Order to Live: A North Korean Girl’s Journey to Freedom,” dat de CCP een grote rol heeft gespeeld, en nog steeds speelt, in het “faciliteren van de dictatuur” in haar thuisland.

“Zonder China kan het ‘koninkrijk’ nooit bestaan,” zei Park. “En de enige reden dat Noord-Korea het zo lang heeft uitgehouden, op dit moment ruim 70 jaar, is vanwege de CCP.

“Zonder China kan Noord-Korea zelfs niet 茅茅n dag functioneren, ook niet als we het om raketproeven gaat. Noord-Korea heeft geen olie. Kim Jong Un kan niet eens een dag in zijn Benz rijden als China hem geen olie geeft. Dus, hoe ga je kernwapens testen als je geen olie van hun krijgt? Dat gaat niet.

“En dat is het punt: Mensen weten niet wie er eigenlijk verantwoordelijk is voor deze tragedie; het is China. En natuurlijk is Kim Jong Un gedeeltelijk schuldig, maar als het op verantwoordelijkheid aankomt, is die van China veel, veel groter. Zij maken deze dictatuur mogelijk.”

Park sprak over de “hersenspoeltactieken” die worden gebruikt om het Noord-Koreaanse volk te onderdrukken, waaronder uithongering, marteling en systematische verkrachting en gebrekkig onderwijs.

“In Noord-Korea geldt: Je eet je lunch, maar je maakt je ondertussen zorgen over het avondeten. Je maakt je zorgen over het avondeten, ‘hoe ga ik avondeten vinden?’ Als je een avondmaaltijd vindt, heb je zoiets van, ‘ok茅, ik heb het 茅茅n dag gered, maar hoe ga ik morgen overleven?’

“We weten niet of we voor morgen eten zullen vinden of niet. Dus elke minuut van je bestaan maak je je zorgen over je overleving, zorgen over het vinden van voedsel. Dus als je je elke minuut zorgen maakt over je eigen overleving, denk je niet na over ‘wat is vrijheid? Wat is de zin van het leven?

“We stellen geen vragen. We zijn zo wanhopig en daarom is het zo gemakkelijk voor het regime om de bevolking onder controle te houden als ze zo zwak en wanhopig zijn. Ze hebben geen tijd om na te denken over iets anders dan gewoon overleven en voedsel vinden. In zekere zin is het een hele effectieve manier om de bevolking onder controle te houden, maar het is een marteling.

Park merkte ook op dat een groot aantal Noord-Koreanen het land uit en naar China is gevlucht, maar dat velen van hen zelfs na hun vlucht nog met martelingen en beperkte vrijheid worden geconfronteerd, waarbij een groot aantal vrouwen het slachtoffer is van sekshandel.

“Op dit moment zijn er ongeveer 300.000 Noord-Koreanen die zich in China schuilhouden. De meesten van hen zijn vrouwen en 99 procent van hen wordt letterlijk verhandeld,” legde Park uit.

“Het punt is dat Noord-Koreanen door de Chinese regering niet worden erkend als vluchteling. Ze noemen ons voortvluchtigen en dus proberen ze ons op te pakken en terug te sturen naar Noord-Korea, wat net zoiets is als Joden vangen en terugsturen naar het concentratiekamp. Het is een misdaad tegen de menselijkheid.”

Park wees op parallellen tussen haar eigen ervaringen in Noord-Korea en wat zij nu in Amerika ziet, met name tijdens haar studie aan de Columbia-universiteit.

De schrijfster merkte op dat, net als in Noord-Korea, het Amerikaanse onderwijssysteem een specifieke ideologie heeft aangenomen als het gaat om het onderwijzen van de geschiedenis van het land, die zij beschouwt als “de zelfmoord van de westerse beschaving”.

“In elke les is de conclusie dat het fundament en de grondwet van Amerika 茅茅n grote dweperij is, gebaseerd op racisme en gevoelens van blanke suprematie. De enige weg die hen voor ogen staat, is door alles wat we hebben af te breken en een nieuw ‘paradijs’ op te bouwen precies zoals het beschreven staat,” zei Park.

“En dit wordt bij iedereen die naar Columbia gaat ingepeperd. En zelfs als de les over de evolutieleer gaat, is de uitkomst de agressie van de blanke man.

“Dus het was gewoon zo hartverscheurend dat zelfs de academische wereld niet de verleiding van deze ideologie kan weerstaan. Het gaat niet om het ontdekken van de waarheid. Het gaat allemaal over politiek correct zijn. En het is gewoon hartverscheurend om de zelfmoord van de westerse beschaving gade te slaan.”

Oorspronkelijk gepubliceerd door The Epoch Times (21 augustus 2021): Yeonmi Park: CCP Responsible for Tragic Dictatorship in North Korea

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet be茂nvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.