Thursday, 18 Jul 2024
David Matas, internationaal mensenrechtenadvocaat, voor een evenement over gedwongen orgaanoogst aan de Harvard Universiteit in Boston op 8 maart 2024. (Samira Bouaou/De Epoch Times)

CCP verdient jaarlijks bijna $9 miljard aan medische genocide

David Matas zei dat het officiële aantal orgaantransplantaties 10.000 per jaar bedroeg, maar dat dit aantal 10 keer hoger zou kunnen liggen.

Internationale mensenrechtendeskundige David Matas heeft de omvang van de medische genocide door de Chinese Communistische Partij (CCP) belicht. Hij schat dat het regime mogelijk bijna $9 miljard ($13,5 miljard) per jaar verdient aan het gedwongen wegnemen van organen.

“De cijfers zijn enorm en afschuwelijk”, zei de heer Matas tijdens een vraag- en antwoordsessie na een vertoning van de documentaire “State Organs”, die deze clandestiene misdaden van het communistische regime blootlegt.

“Het totale bedrag waar ik achter kwam was $8,9 miljard per jaar.”

De bekroonde documentaire gaat over de gevaarlijke zoektocht naar twee jongeren die in China op mysterieuze wijze verdwenen.

Wat hun families ontdekten was veel sinisterder: een door de staat gesponsorde industrie die onschuldige, gezonde burgers als doelwit neemt voor hun organen, die vervolgens wereldwijd worden verkocht voor transplantatie.

De heer Matas zei dat de officiële cijfers van de CCP voor orgaantransplantaties 10.000 organen per jaar waren, maar zijn berekening leverde een cijfer op dat tien keer hoger lag.

“We hebben onze eigen berekening gemaakt door naar websites van ziekenhuizen te gaan en de aantallen bij elkaar op te tellen. De officiële Chinese cijfers waren in totaal 10.000 organen per jaar, maar onze berekening was 100.000 per jaar,” zei hij. “Dat zijn ontzettend veel mensen.”

Hij vertelde dat grootschalige wreedheden soms moeilijk te bevatten zijn en refereerde aan het gezegde dat “één dode een tragedie is, een miljoen doden een statistiek”.

Documentaire zou Australiërs tot op het bot doen verkillen

Een toeschouwer en voormalig lerares Kerry Wright zei dat de film een tijdige herinnering was aan de ethische zorgen rond orgaantransplantaties en de noodzaak van strengere regelgeving, nu landen steeds meer afhankelijk worden van de handel met China.

“Ik denk dat dit iets is dat Australiërs tot op het bot zou moeten verkillen,” vertelde mevrouw Wright, die betrokken is bij de Tibetaanse beweging, op 19 juni aan The Epoch Times.

Falun Gong beoefenaars zijn niet de enige gewetensgevangenen die het slachtoffer zijn van gedwongen orgaanoogst. Tibetanen, huischristenen en Oeigoeren zijn ook slachtoffer geworden.

“Ze weten er al van, maar ik denk dat de meeste mensen niet willen voelen en kijken. Het is gewoon te…ver weg, buiten hun begrip, maar deze film doet het heel goed.”

Een van de aangrijpende verhalen in de film is dat van Sonny Zou, die werd vastgehouden en gemarteld omdat hij Falun Gong beoefende. Hij werd tijdelijk vrijgelaten, maar moest in 2000 terugkeren naar het politiebureau, waar hij werd veroordeeld tot drie jaar in een werkkamp.

De heer Zou werd ziek en stierf de volgende dag; zijn lichaam werd gecremeerd zonder toestemming van zijn familie. Zou was 28 jaar oud en liet zijn vrouw en dochtertje van 11 maanden achter.

Zijn weduwe werd geïntimideerd en in de gaten gehouden door de politie omdat ze protesteerde tegen de dood van haar man en verdween drie maanden later. De dood van het echtpaar is tot op de dag van vandaag nog steeds een mysterie.

Mevrouw Wright zei dat de film door alle wetgevers gezien zou moeten worden.

“Ik raad alle politici van alle partijen aan om deze film te bekijken. Ik denk niet dat dit een partijkwestie is,” zei de Australische lerares.

De vertoning van “State Organs” in het NSW Parliament House in Sydney, Australië op 19 juni 2024. (Lorrita Liu/De Epoch Times)

Ontstaan van de geheime orgaanoogstindustrie

De heer Matas heeft bijna twintig jaar gewijd aan het blootleggen van de systematische orgaanoogst door het Chinese regime.

Zijn onderzoekswerk, inclusief het boek dat hij samen met wijlen het Canadese parlementslid David Kilgour schreef, “Bloody Harvest of Falun Gong beoefenaars in China”, werd genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede in 2010.

In dit werk ontdekten ze dat de belangrijkste bron van organen beoefenaars waren van Falun Gong (ook Falun Dafa genoemd), een oude, spirituele praktijk die geworteld is in de traditionele Chinese cultuur en die beoefenaars leert te leven volgens de principes van waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid.

Vanwege de effectiviteit van Falun Gong in het verbeteren van de gezondheid, trok het in 1999 meer dan 100 miljoen beoefenaars aan, waaronder de heer Zou.

De populariteit van Falun Gong leidde echter tot jaloezie van de hoogste leider van de CCP, Jiang Zemin.

De dictator zag Falun Gong als een bedreiging voor de totalitaire heerschappij van het communistische regime en lanceerde een brute vervolgingscampagne tegen de beoefenaars. De voortdurende vervolgingscampagne omvat, maar blijft niet beperkt tot, willekeurige opsluiting, marteling, dwangarbeid en het gedwongen oogsten van organen.

De nadruk van de praktijk op traditionele morele waarden, die verwijzen naar China’s boeddhistische en taoïstische cultuur van voor het communistische regime, werd gezien als een bedreiging voor de atheïstische ideologie.

David Matas, Maria Singh en John Deller in het panel van deskundigen voor vragen en antwoorden na de vertoning van “State Organs” in het NSW Parliament House in Sydney, Australië op 19 juni 2024. (Lorrita Liu/De Epoch Times)

De documentaire werd vertoond in de grote steden van Australië, waaronder Canberra, Perth, Melbourne, en eindigde op 19 juni in Sydney.

Raymond Zhang, regisseur van “State Organs”, zei dat hij zes jaar aan de documentaire heeft gewerkt.

Om de geschiedenis waarheidsgetrouw te herstellen, overwon hij vele moeilijkheden om getuigen van gedwongen orgaanoogsten te vinden die dapper genoeg waren om geïnterviewd te worden, waaronder familieleden van slachtoffers, getuigen en artsen die betrokken waren bij de orgaanoogst.

“Miljoenen families verloren hun geliefden aan deze staatsmisdaad, die vergelijkbaar is met de holocaust in de Tweede Wereldoorlog,” zei de heer Zhang.

“Het verschil is: het gaat nog steeds door.”

Gepubliceerd door The Epoch Times (21 juni 2024): CCP Makes Nearly $9 Billion Annually From Medical Genocide, Lawyer Estimates

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.