Wednesday, 12 Jun 2024
Kinderen krijgen een infuus op de trap van een kinderziekenhuis in Peking op 23 november 2023. (Jade Gao /AFP via Getty Images)

CCP verwerpt WHO-bezorgdheid over uitbraak longontsteking nu Japan TB-test aankondigt voor reizigers uit China

Terwijl de infecties zich nu uitbreiden naar volwassenen in China, heeft Zuid-Korea gemeld dat het aantal gevallen van mycoplasma longontsteking bij kinderen in november is verdubbeld.

China heeft gereageerd op het verzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om gegevens te verstrekken over de piek in het aantal ziekenhuisopnames en clusters van ongediagnosticeerde longontstekingen bij kinderen en in toenemende mate volwassenen in het hele land.

De aandacht van de WHO gaat uit naar een uitbraak van “ongediagnosticeerde longontsteking” die door het land raast en waarbij veel zieke kinderen de Chinese ziekenhuizen overspoelen. Maar er wordt gemeld dat de uitbraak in China zich ook heeft verspreid naar volwassenen, met naar verluidt veel medisch personeel dat is besmet, evenals mogelijke gevallen die zijn gemeld in een buurland.

Op 23 november hield de WHO een telefonische vergadering met het Centrum voor Ziektebeheersing en Preventie van de regerende Chinese Communistische Partij (CCP) en het Kinderziekenhuis in Peking over het officiële verzoek om gegevens over de ongediagnosticeerde uitbraak van longontsteking bij kinderen de dag voordien.

CCP-functionarissen reageerden op het verzoek van de WHO door te zeggen dat er geen “ongebruikelijke of nieuwe ziekteverwekkers” zijn gevonden in verschillende regio’s, waaronder Peking en de provincie Liaoning, en dat er geen abnormale klinische manifestaties zijn gevonden. De CCP erkende een algemene toename van aandoeningen van de luchtwegen, maar zei dat deze wordt veroorzaakt door meerdere bekende ziekteverwekkers.

ProMED, een wereldwijd bewakingssysteem voor de volksgezondheid dat uitbraken van ziekten bij mens en dier wereldwijd volgt, had op 21 november een melding gedaan van een gemelde epidemie van “ongediagnosticeerde longontsteking” bij kinderen in China, waarbij het vermoeden bestond dat een onbekende ziekteverwekker de uitbraak veroorzaakt. Dit leidde ertoe dat de WHO China ondervroeg.

De Chinese autoriteiten beweerden op 21 november dat meerdere ziekteverwekkers van de luchtwegen, zoals het influenzavirus, RSV, SARS-CoV-2 dat COVID-19 veroorzaakt, en vooral het mycoplasma longontstekingsvirus, de gemengde infecties van de luchtwegen veroorzaken die in het hele land te zien zijn.

De WHO zei over de reactie van China: “Sommige van deze stijgingen zijn vroeger in het seizoen dan in het verleden, maar niet onverwacht gezien het opheffen van de COVID-19 beperkingen, zoals ook in andere landen is gebeurd.”

“De WHO volgt de situatie op de voet en staat in nauw contact met de nationale autoriteiten in China,” voegde de WHO eraan toe.

Alle leeftijdsgroepen geïnfecteerd

Mycoplasma-infecties zijn waargenomen in cyclische epidemieën om de drie tot vier jaar, met eerdere oplevingen in 2011, 2015 en 2019. De infecties vereisen meestal geen ziekenhuisopname, hoewel in het verleden jonge kinderen met een zwak immuunsysteem gevoelig waren voor het ontwikkelen van ernstigere symptomen van de ziekte.

Op 24 november plaatste ProMED een bericht van een arts genaamd Robin Motz waarin stond dat de “ongediagnosticeerde longontsteking” niet beperkt was tot kinderen. ” Ik hoorde het van een collega-arts in China. De virale longontsteking is een epidemie en treft alle leeftijdsgroepen. Het wordt heel vaak gevolgd door een bacteriële longontsteking die gevoelig is voor levofloxacine,” zei Dr. Motz. Levofloxacine is een antibioticum.

Sean Lin, assistent-professor aan de afdeling biomedische wetenschappen van het Feitian College en voormalig microbioloog bij het Amerikaanse leger, zei dat wanneer het COVID-19 virus, of CCP-virus, samenwerkt met andere respiratoire virussen of mycoplasma longontstekingsbacteriën om door het immuunsysteem van het lichaam te breken, er ernstigere infecties zullen optreden, die het witte long syndroom en andere aandoeningen in de longen veroorzaken.

“COVID-19 is nooit echt verdwenen in China en ik denk dat de ambtenaren het nog steeds in de doofpot stoppen,” zei hij.

Sinds half oktober zijn veel kinderen geïnfecteerd met longontsteking, ze hebben koorts en vertonen zelfs witte longsymptomen zoals eerder gezien bij ernstige COVID-19 infecties in verschillende regio’s in China. In november schoten de gevallen verder omhoog, waardoor ook volwassenen besmet raakten en de Chinese ziekenhuizen overspoeld werden.

Een video op sociale media laat zien hoe het Chinese Medicine Hospital van de provincie Liaoning op 23 november wordt overspoeld met patiënten.

Berichten op sociale media laten zien dat de ademhalingsziekte in China ook negatieve gevolgen heeft voor volwassenen: veel medisch personeel, leraren en ouders raken besmet en moeten vrij nemen van hun werk.

Een verpleegster in de provincie Liaoning in het noordoosten van China postte op 21 november op sociale media dat de pediatrische afdeling van haar ziekenhuis vol is, een echo van de situatie tijdens de massale COVID-19 uitbraak in december vorig jaar toen de CCP plotseling alle pandemiebestrijdingsbeleid en -maatregelen losliet en stopte met het op grote schaal testen van COVID-19. Er zijn 12 mensen op haar afdeling, van wie er negen koorts hebben.

Meer netizens postten op 23 november dat door de woedende uitbraak in China een groot aantal medische medewerkers besmet is geraakt.

Op veel scholen wordt de helft van de studentenpopulatie vermist omdat ze besmet zijn met de longontsteking en ook leraren en ouders raken besmet.

Mevrouw Yuan, een inwoner van Shanghai, vertelde The Epoch Times dat ze heeft gemerkt dat de longontsteking besmettelijk is.

“Verschillende kinderen van mijn collega’s werden eerst besmet. Toen ze thuiskwamen, besmetten ze hun moeders en daarna de ouderen. De belangrijkste bron van verspreiding is eerst onder kinderen, en dan zullen de kinderen de mensen die bij hen wonen besmetten wanneer ze naar huis terugkeren, waardoor volwassenen besmet raken,” zei ze.

De ongediagnosticeerde uitbraak van longontsteking heeft zich snel verspreid naar veel provincies en steden in China. Een groot aantal video’s en berichten op sociale media laten inwoners van China zien die uitleggen dat ziekenhuizen in Peking, Tianjin, Shanghai, Liaoning en andere plaatsen vol zitten, met polikliniekzalen en spoedeisende hulp overvol en bedden voor opname naar verluidt zeer moeilijk te verkrijgen.

Eerder deze week meldde de staatsradio China National Radio in een online artikel dat het gemiddelde aantal patiënten op de afdeling interne geneeskunde van het kinderziekenhuis in Peking de 7000 per dag had overschreden, waarmee de capaciteit van het ziekenhuis werd overschreden.

Desondanks vertelden de Chinese autoriteiten de WHO dat het totale aantal patiënten in Chinese gebieden de capaciteit niet heeft overschreden.

Op 24 november gaf de Staatsraad van de CCP een bericht uit waarin werd gewaarschuwd dat de piek van de landelijke “influenza-epidemie” in de winter en lente zal plaatsvinden en dat mycoplasma-pneumonie-infecties ook in de toekomst “veel zullen voorkomen.”

CCP moedigt reizen aan

Terwijl de uitbraak snel verergerde, kondigde het ministerie van Buitenlandse Zaken van de CCP op 24 november plotseling aan dat het vanaf 1 december eenzijdige visumvrije toegang zal bieden voor Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en Maleisië.

Toen COVID-19, dat in China eerst “Wuhan longontsteking” werd genoemd vanwege zijn oorsprong, eind 2019 uitbrak, verzweeg de CCP de waarheid over hoe het virus door mensen kon worden overgedragen. In januari 2020 werd het binnenlandse verkeer in en uit Wuhan stilgelegd vanwege de epidemie, maar het regime bleef mensen toestaan China te verlaten, waardoor de verspreiding van COVID versneld werd en al snel uitgroeide tot een wereldwijde pandemie.

Ambtenaren in Wuhan gaven begin 2020 toe dat in die periode meer dan 5 miljoen mensen Wuhan verlieten en naar landen over de hele wereld reisden.

Uitbraken van longontsteking in andere landen

Uitbraken van mycoplasma longontsteking zijn ook gemeld in Zuid-Korea, waar het aantal meldingen van infecties sinds de derde week van oktober meer dan verdubbeld is.

Volgens een update van 19 november van het Koreaanse Agentschap voor Ziektebeheersing en Preventie hebben 226 of 96 procent van de 236 gehospitaliseerde patiënten in het hele land met bacteriële luchtweginfecties “mycoplasma longontsteking.” De meeste patiënten zijn jonger dan 12 jaar en 80 procent van de nieuwe infecties betreft kinderen jonger dan vijf jaar.

Frankrijk heeft ook een verhoogd aantal gevallen van mycoplasma longontsteking bij kinderen onder de 15 jaar gemeld—de ergste infectiecijfers in meer dan tien jaar.

Een passagiersvliegtuig wacht om op te stijgen op de internationale luchthaven van Tokio. De meeste Japanse luchthavens kampen met ernstige financiële problemen. (Junko Kimura/Getty Images)

De Japanse minister van Volksgezondheid, Takemi Keizo, bevestigde op 16 november tijdens een bijeenkomst over de volksgezondheid dat Japan vanaf 2024 van reizigers uit zes landen—China, de Filippijnen, Vietnam, Indonesië, Nepal en Myanmar—zal eisen dat ze een tuberculosetest ondergaan voordat ze Japan binnenkomen voor een bezoek van meer dan drie maanden, en voegde eraan toe dat veel nieuwe tbc-patiënten in Japan uit die landen komen.

TB vertoont soortgelijke symptomen van longinfecties als de ongediagnosticeerde longontsteking en COVID-19, zoals longknobbels.

Eind oktober drong de Japanse minister van Volksgezondheid Takemi Keizo er tijdens een persconferentie bij China op aan om gerelateerde informatie en gegevens over de uitbraak van longontsteking bij kinderen te delen, aldus Japanse media.

Cheng Jing en Ning Haizhong hebben bijgedragen aan dit verslag.

Gepubliceerd door The Epoch Times (26 november 2023): CCP Dismisses WHO Concerns Over Pneumonia Outbreak as Japan Announces TB Test for Travelers from China

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.