Wednesday, 12 Jun 2024
Forenzen dragen maskers als ze uit een trein stappen op een metrostation tijdens de maandagspits op 13 april 2020 in Peking, China. Volgens de statistieken van de Wereldgezondheidsorganisatie heeft het cumulatieve aantal bevestigde gevallen van COVID-19 vanaf vandaag de 1,69 miljoen overschreden, inclusief 106.138 sterfgevallen. (Foto door Lintao Zhang/Getty Images)

CCP zou vrouwen kunnen dwingen om baby’s te krijgen nu het geboortecijfer een historisch dieptepunt bereikt

"We hadden het mis, we hebben een fout gemaakt" - natuurlijk zou de Chinese Communistische Partij dat nooit zeggen.

Volgens Steven Mosher, voorzitter van het Population Research Institute, zou China een campagne van gedwongen zwangerschap kunnen beginnen door jonge koppels te bevelen om te trouwen en meer baby’s te krijgen als de demografische uitdagingen ernstiger worden.

Uit gegevens van het Chinese Nationale Bureau voor de Statistiek, die op 17 januari werden gepubliceerd, blijkt dat er vorig jaar slechts 9,02 miljoen baby’s werden geboren – het zevende jaar op rij dat dit aantal is gedaald. Het heeft nu het laagste niveau bereikt sinds de Chinese Communistische Partij (CCP) de controle over China overnam in 1949.

De CCP heeft het beleid aangenomen dat gezinnen in 2021 drie kinderen mogen krijgen. Lokale overheden in het hele land hebben ook stimuleringsmaatregelen ingevoerd om koppels aan te moedigen kinderen te krijgen. Voorbeelden hiervan zijn belastingaftrek, huisvestingssubsidies en gratis onderwijs op staatsscholen.

Deze maatregelen zullen naar verwachting beperkte effecten hebben volgens de heer Mosher, die een van de eerste Amerikaanse sociale wetenschappers was die in China werkte nadat Washington in 1979 de diplomatieke banden met Peking normaliseerde. Om de voortdurende demografische achteruitgang een halt toe te roepen, zou elke vrouw drie kinderen moeten krijgen, aangezien decennia van één-kind-beleid en een traditionele voorkeur voor zonen ertoe hebben geleid dat er nu minder vrouwen zijn in de vruchtbare leeftijd.

“Ik kan geen enkele combinatie van steekpenningen of stimulansen bedenken die jonge vrouwen ertoe zou kunnen aanzetten om te trouwen en kinderen te krijgen,” zei Mosher tijdens een recent interview met NTD, een zustermediakanaal van The Epoch Times.

Hoewel China is overgestapt van het straffen van stellen voor het hebben van te veel kinderen naar het aanmoedigen van stellen om meer kinderen te krijgen, zal het na decennia van indoctrinatie misschien niet makkelijk zijn om de manier waarop het publiek tegen grote gezinnen aankijkt te veranderen.

“De afgelopen 30, 40 jaar is hen verteld dat kinderen lasten zijn en geen zegeningen; er is hen verteld dat iedereen minder kinderen zou moeten krijgen in het belang van het land. Nu kun je niet opeens omdraaien en zeggen, begin maar kinderen te krijgen,” zei Mosher.

“‘We hadden het mis, we hebben een fout gemaakt’ – dat zou de Chinese Communistische Partij natuurlijk nooit zeggen.”

De push van de CCP om het nationale geboortecijfer op te krikken komt op een moment dat de economische groei vertraagt tot een van de laagste niveaus in decennia in 2023, zo blijkt uit officiële gegevens die eerder deze maand zijn vrijgegeven. De zwakke economie en hoge werkloosheid weerhouden jonge Chinezen ervan om kinderen te krijgen, zei hij.

Video: How the CCP ‘Killed Off Its Future’: Steven Mosher

“Jonge mensen zonder hoop voor de toekomst, zonder werk, zonder de mogelijkheid om een bedrijf te beginnen, zullen niet trouwen en kinderen krijgen,” zei Mosher.

Omdat er de afgelopen decennia minder baby’s zijn geboren, worden meer Chinezen nu oud. Een op de vijf mensen in het land was vorig jaar 60 jaar of ouder, zo blijkt uit officiële gegevens. De bevolking in de werkende leeftijd (tussen 16 en 59 jaar) maakte slechts 61 procent uit van de totale bevolking in 2023, terwijl dat bijna tien jaar geleden nog meer dan 70 procent was.

Geconfronteerd met een snel vergrijzende en wegtrekkende bevolking, zei Mosher dat hij zich zorgen maakt dat de autoriteiten van het regime de gezinsplanning tot nieuwe en tegenovergestelde extremen zullen voeren.

“Ik ben echter heel bang dat de Chinese Communistische Partij het niet bij stimulansen zal laten; dat op een gegeven moment, als de situatie steeds ernstiger wordt, zoals ik denk dat het zal gebeuren, de Chinese Communistische Partij tegen jonge vrouwen zal zeggen: ‘We bevelen jullie nu om te trouwen en om kinderen te krijgen. Hier is jullie quotum voor geboortes van drie, en jullie moeten deze kinderen binnen de komende zes jaar produceren,'” zei hij.

“Dat klinkt natuurlijk ongehoord, dat is het ook.”

Maar het is niet schandaliger dan het één-kind-beleid dat liep van de jaren 1980 tot 2016, zei Mosher, die de regel de “ergste overtreding tegen de mensheid in China” noemde.

Tientallen jaren lang beperkte China de meeste koppels tot één kind. Kinderen die buiten het één-kind-plan werden geboren, konden geen hukou krijgen, een document waarmee Chinese burgers hun huishouden kunnen registreren en waarmee ze naar school kunnen gaan, in staatsbedrijven kunnen werken, kunnen trouwen of zelfs een bankrekening kunnen openen. Veel vrouwen die het gezinsplanningsbeleid overtraden werden gestraft met gedwongen abortus of sterilisatie.

“Honderden miljoenen ongeboren Chinese kinderen hebben nooit het daglicht gezien omdat hun moeders gedwongen werden geaborteerd toen ze vier, zes, acht of zelfs negen maanden zwanger waren, en soms werden ze na de geboorte gedood”, zei Mosher.

“Ik denk dat de bevolkingsafname wordt gestuurd door de Chinese Communistische Partij.”

Gepubliceerd door The Epoch Times (28 januari 2024): CCP May Force Women to Have Babies as Birth Rate Hits Record Low: Demographer

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.