Saturday, 20 Apr 2024
Benjamin Netanyahu, premier van de staat Israël, houdt een kaart omhoog terwijl hij spreekt tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties op 22 september 2023 in New York. (Michael M. Santiago/Getty Images)

China sluit zich aan bij Hamas, wist Israël van kaart

In de schaduwen van virtuele kaarten corrumpeert China's macht terwijl het Israël uitwist

Commentaar

Er bestaat vandaag de dag geen beter bewijs voor de beroemde uitspraak van John Dalberg-Acton over macht die neigt tot corruptie en absolute macht die neigt tot absolute corruptie dan het leiderschap van de Volksrepubliek China.

Lord Acton voegde er in zijn brief aan bisschop Mandell Creighton aan toe: “Grote mannen zijn bijna altijd slechte mannen.”

Welnu, de “grote mannen” die de Chinese Communistische Partij (CCP) regeren hebben bereikt wat Hamas, ondanks haar eindeloze gezang van “Van de rivier tot de zee,” niet kon bereiken.

Ze hebben Israël letterlijk van de kaart geveegd.

De Wall Street Journal berichtte: “Internetgebruikers in China zijn verbijsterd dat de naam Israël niet voorkomt op toonaangevende online digitale kaarten van Baidu en Alibaba, een dubbelzinnigheid die overeenkomt met de vage diplomatie van Peking in de regio en in contrast staat met zijn aandacht voor kaarten in het algemeen.”

“Vage” diplomatie? Het lijkt nauwelijks vaag als je een heel land wegvaagt. Zelfs het piepkleine Luxemburg wordt geïdentificeerd.

In het geval van Baidu worden belangrijke Israëlische steden getoond, maar niet het land waarin ze liggen. (Baidu en Alibaba zijn grote Chinese bedrijven die bestaan met toestemming van en onder toezicht van de CCP).

Deze omissie gebeurde niet per ongeluk; het was ook niet de bedoeling om het te negeren. De WSJ is niet het enige mediakanaal dat het ontdekt heeft. Veel nieuwszenders en hun publiek over de hele wereld zullen het weten, als ze het nog niet weten.

Het uitwissen van Israël is een vorm van verdraaide deugdzaamheidssignalen naar China’s bondgenoten (Rusland, Iran en Noord-Korea, plus terreur proxies zoals Hamas, Hezbollah en de Houthi’s) dat het regime aan hun kant staat, terwijl het in staat is om enigszins boven de strijd te blijven en elke betrokkenheid te vermijden die tegenwoordig bekend staat als kinetisch.

Niets van dit alles is natuurlijk nieuw. De CCP, met haar maoïstische wortels en aansluiting bij zogenaamde bevrijdingsbewegingen, heeft de Palestijnse zaak altijd gesteund.

Maar de CCP sprong niet meteen aan de kant van Hamas en riep aanvankelijk op tot kalmte enzovoort. Misschien realiseerde ze zich dat de “optiek” van het gruwelijke barbaarse gedrag van Hamas misschien niet de beste was.

Onlangs meldde het staatspersbureau Xinhua echter: “De acties van Israël zijn verder gegaan dan zelfverdediging.”

Bijna tegelijkertijd werd Israël van de online kaarten gewist.

De hypocrisie hiervan is monumentaal. Stel je voor hoe China zou hebben gereageerd als het was aangevallen.

Maar dat doet er niet toe, want het enige principe dat China in dit alles heeft gevolgd is het principe dat hen altijd leidt: wereldheerschappij, geleidelijk en onverbiddelijk. En toch kiezen veel van onze leiders ervoor om het gedrag van China te negeren uit angst om de tijger wakker te schudden of uit eigenbelang.

In andere gevallen doen onze politici aan hun eigen ‘virtue signaling’ en vermijden zo de realiteit van het Chinese expansionisme.

De Democratische gouverneur van Californië, Gavin Newsom, informeerde ons over zijn prioriteiten tijdens zijn recente reis naar Peking in deze X (voorheen Twitter) post van Fox’s Elex Michaelson.

“Ik vraag @GavinNewsom waarom mensenrechten niet direct ter sprake brengen met Pres. Xi?” schreef Michaelson.

“Hij zegt dat het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseerde dat hij het ter sprake bracht met China’s VP & minister van Buitenlandse Zaken, zodat hij zich kon richten op klimaatverandering met Xi.

“Ik had de kans om te praten over de belangrijkste kwestie in ons leven!

Vergeet de Oeigoeren. Vergeet Falun Gong. Vergeet democratie demonstranten. Vergeet het Belt and Road infrastructuurprogramma dat de wereld uitbuit. Vergeet het Wuhan Instituut voor Virologie. Voor Gavin Newsom is het klimaatverandering!

Ik zou kunnen doorgaan over hoe het China van de Chinese leider Xi Jinping profiteert van de klimaatobsessie door ‘s werelds grootste exporteur van zonnepanelen en zeldzame aardmetalen voor elektrische auto’s te zijn, waarvan veel afkomstig is uit Chinese mijnen in Congo die afhankelijk zijn van kinderarbeid, maar waarom zou ik? Het zou geen enkel verschil maken bij dhr. Newsom.

Ondertussen wordt Israël van de kaart geveegd.

Opvattingen in dit artikel zijn meningen van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de opvattingen van The Epoch Times.

Gepubliceerd door The Epoch Times (3 november 2023): China Joins Hamas, Erases Israel From Map

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.