Saturday, 20 Apr 2024
Gepensioneerd brigadegeneraal Robert Spalding van de Amerikaanse luchtmacht in Washington op 29 mei 2019. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

China voert ‘onbeperkte oorlogsvoering’ om VS te verdringen: Spalding

Het communistische regime van China voert een doctrine van onbeperkte oorlogsvoering tegen de Verenigde Staten in een poging de VS te ondermijnen en uiteindelijk te verdringen, zo blijkt uit een documentaire over de gepensioneerde Amerikaanse luchtmachtbrigadier Robert Spalding.

De onderzoeksfilm “The Final War: The 100-Year Plot to Defeat America” van Epoch Times volgt Spalding en Epoch Times-journalist Joshua Philipp bij hun onderzoek naar de pogingen van de Chinese Communistische Partij (CCP) om Amerika ten val te brengen.

De sleutel tot deze inspanningen, aldus Spalding, is de doctrine van de CCP van onbeperkte oorlogsvoering, waarmee het regime de academische wereld, de economie, de diplomatie, de media, en de technologie bewapent om militaire doelen te bereiken zonder meer conventionele militaire middelen.

“Unrestricted warfare is een doctrine voor de manier waarop de Chinese Communistische Partij oorlog voert, die in veel opzichten fundamenteel verschilt van de manier waarop westerse samenlevingen oorlog voeren”, aldus Spalding, die ook een bijdrage levert aan Epoch Times.

Terwijl westerse landen militair geweld doorgaans beschouwen als een middel om politieke doelen te bereiken, zei Spalding, gebruikt de CCP politieke en andere middelen om een militaire overwinning op de Verenigde Staten te behalen zonder een schot te lossen.

“Onze infrastructuur, vooral onze digitale infrastructuur, is zeer onveilig en niet veerkrachtig, waardoor het een zeer gevaarlijke kwetsbaarheid is tegenover China,” zei Spalding.

“Ze zijn in staat om de verbondenheid [tussen landen] te benutten … om hun doelen te bereiken zonder hun toevlucht te hoeven nemen tot geweld.”

Dit vormt een unieke uitdaging voor de Verenigde Staten en gelijkgestemde democratische staten, aldus Spalding. Het open karakter van dergelijke samenlevingen maakt hun economische, politieke, en mediasystemen aangeboren kwetsbaar voor CCP-propaganda, diefstal van intellectuele eigendom en dwang.

In een dergelijk scenario, aldus Spalding, is de enige weg die de Verenigde Staten naar de overwinning kunnen bewandelen het ontkoppelen en afsnijden van de toegang van het regime tot de Amerikaanse markten, media, en zelfs de academische wereld.

“Er is geen manier om onbeperkte oorlogvoering tegen te gaan of te winnen wanneer je een Chinese Communistische Partij hebt die toegang heeft tot elk deel van de Amerikaanse samenleving, of dat nu politiek, academisch, zakelijk, [of] financieel is,” zei Spalding.

“Als ze toegang hebben tot de Amerikaanse samenleving, dan zullen ze die toegang gebruiken om de Amerikaanse samenleving te ondermijnen. De enige manier om succesvol te zijn … is om hun toegang tot de Amerikaanse samenleving te elimineren.”

Spalding, die voorheen werkzaam was als senior directeur voor de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis, zei dat de CCP niet vreedzaam kan samenleven met de Verenigde Staten omdat de waarden van de Verenigde Staten—vrijheid, vrije meningsuiting en meerpartijenbestuur—noodzakelijkerwijs haaks staan op communistische overheersing.

Final War werd voor het eerst vertoond op 13 oktober tijdens een evenement gesponsord door The Heritage Foundation, een conservatieve denktank. Een officiële releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Spalding zei dat hij hoopte dat het Chinese volk ooit toegang zou krijgen tot dergelijke films, en dat de Verenigde Staten na de ontkoppeling van de CCP dergelijke informatie misschien naar het vasteland zouden kunnen brengen.

“Als we eenmaal veilige grenzen met China hebben vastgesteld, denk ik dat de Verenigde Staten en hun bondgenoten moeten beginnen te zoeken naar manieren om een alternatief verhaal aan het Chinese volk door te geven om hen te helpen begrijpen dat de waarheid die zij krijgen niet noodzakelijkerwijs de hele waarheid of zelfs helemaal niet de waarheid is”, aldus Spalding.

Gepubliceerd door The Epoch Times (7 november 2022): China Is Engaging in ‘Unrestricted Warfare’ to Supplant US: Spalding

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.