Wednesday, 12 Jun 2024
Jongeren lopen langs een propaganda billboard over de "China Dream," een slogan geassocieerd met de Chinese leider Xi Jinping, bij een school in Peking op 12 maart 2018. (Greg Baker/AFP via Getty Images)

China wordt geconfronteerd met nieuwe golf van COVID-19-infecties nu koortsgolf scholen in hele land treft, zo blijkt uit intern document

China beleeft opnieuw een golf van COVID-19 uitbraken, nu een koortsgolf scholen in het hele land treft, wat leidt tot het stilleggen van vele lessen, zo blijkt uit een intern document van het metrosysteem.

De preventiemaatregelen van de metro van Shanghai worden opnieuw verscherpt vanwege een nieuwe ronde van besmettingen, vertelde een medewerker van het metrosysteem die zichzelf identificeerde als mevrouw Liang op 21 februari aan The Epoch Times.

“De tweede golf van COVID-19 in Shanghai en Hangzhou is opnieuw begonnen,” zei ze. “Drie scholen in Hangzhou hebben COVID-19-uitbraken, en een basisschool in Shanghai Qingpu heeft de lessen vier dagen geschorst vanwege de griep.”

Het metrosysteem heeft volgens Liang onlangs een intern document uitgebracht over epidemiepreventiemaatregelen.

“Het stationshoofd heeft ons zojuist een document gestuurd met de titel ‘Procedure voor de behandeling van COVID-19 positieve passagiers’. Het beschrijft de strenge maatregelen, maar we weten niet wanneer ze worden ingevoerd. Ze hebben ons alleen gezegd dat we ons moeten voorbereiden op de epidemiebeheersing en zo snel mogelijk vertrouwd moeten raken met de maatregelen, en ons meegedeeld dat als de uitbraak niet onder controle kan worden gebracht, de procedure waarschijnlijk in maart zal worden toegepast.”

Een screenshot van een intern document van het Shanghai Metrosysteem met details over de strenge COVID-19-controlemaatregelen genomen op 21 februari 2023. (The Epoch Times/screenshot)

Zij zei dat het mogelijk is dat de autoriteiten het draconische “zero-COVID” beleid opnieuw invoeren en merkte op dat de door de gemeentelijke overheid van Shanghai uitgegeven mobiele app nog steeds de functie van de COVID-19-gezondheidscode (kleur) heeft en de functie om PCR-testresultaten te controleren.

De Epoch Times kreeg ook een interne kennisgeving aan ouders van de Shaw Primary School in het Qingpu district van Shanghai op 19 februari. Daarin werden de ouders in kennis gesteld van een klas waarin veel leerlingen ziek waren met koorts. Bij vier van hen werd griep vastgesteld en de lessen werden van 20 tot 23 februari geschorst.

Het onderwijsbureau van het district Qingpu verklaarde dat het bericht juist was en benadrukte dat de leerlingen ziek waren met griep type A, niet met COVID-19.

Niemand beantwoordde een van de twee telefoonnummers van Shaw Primary School op 21 februari toen The Epoch Times belde voor commentaar.

Koortsgolf treft scholen

Groepen leerlingen op scholen en in kinderopvangcentra in Beijing werden gemeld met koorts, zei de Beijing Municipal Commission of Education in een bericht op 22 februari via haar officiële sociale media account.

Een ouder in de provincie Shanxi vertelde The Epoch Times op 21 februari dat er onlangs een COVID-19-uitbraak is geweest in de plaatselijke scholen, waardoor de lessen moesten worden geschorst.

Chinese schoolmeisjes wandelen samen. (Johannes Eisele/AFP/Getty Images)

“Mijn kind, een leerling in de middelbare school van een tweetalige school, die in een slaapzaal woont, is positief getest op COVID-19,” vertelde een ouder, die op voorwaarde van anonimiteit sprak uit angst voor represailles, aan The Epoch Times.

“Deze keer zijn er andere leerlingen die ook positief zijn getest en niet eerder zijn besmet. De hele school is bijna allemaal besmet. Alle leerlingen zijn na de positieve test naar huis gestuurd. Ze mochten op 22 februari weer naar school. De school zei dat zolang ze geen koorts hebben, ze terug naar de klas kunnen, zelfs als ze nog steeds positief testen op COVID-19.”

Mevrouw Liu, een ouder die werkt op de Chengbei Groentenmarkt in het district Suixi van de stad Huaibei in de provincie Anhui, vertelde The Epoch Times op 21 februari dat twee besmettelijke ziekten – griep A en het norovirus – zich in de plaatselijke scholen hebben verspreid.

“Veel kinderen hebben koorts,” zei ze. “Mijn kind heeft nu ook koorts, wat is het moeilijk! Hun symptomen variëren. Deze dagen zijn er twee virussen die zich verspreiden. Sommige [kinderen] braken, wat waarschijnlijk veroorzaakt wordt door het norovirus, terwijl andere influenza A hebben; [ze] moeten bloedtesten doen om het te bevestigen.”

Norovirus, ook wel gastro-enteritis of de “buikgriep” genoemd, is zeer besmettelijk, zo blijkt uit openbare gegevens; naast braken en diarree zijn veel voorkomende symptomen misselijkheid, buikkrampen, koorts, rillingen, pijn en vermoeidheid.

Zhao Fenghua en Hong Ning hebben bijgedragen aan dit verslag.

Gepubliceerd door The Epoch Times (28 februari 2023): China Facing Another Wave of COVID-19 Infection as Fever Wave Hits Schools Across the Country, Internal Document Shows

 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.