Saturday, 25 May 2024
De Russische president Vladimir Poetin (C) beoordeelt een militaire erewacht met de Chinese leider Xi Jinping (L) tijdens een welkomstceremonie buiten de Grote Hal van het Volk in Peking op 8 juni 2018. (Greg Baker/POOL/AFP via Getty Images)

China zal op onbeperkte schaal oorlog voeren tegen de VS zolang de CCP aan de macht is: veiligheidsdeskundige

Zolang China wordt geregeerd door de Chinese Communistische Partij (CCP), zal het voortdurend oorlog voeren tegen de Verenigde Staten, aldus een cyberveiligheidsexpert.

“Zolang de CCP aan de macht is, zullen we deze eeuwige oorlog op een continuüm hebben. Het is geen winnen of verliezen, het zal een constante druk op de vrije wereld zijn waarmee we te maken hebben,” vertelde Casey Fleming, CEO van het inlichtingen- en beveiligingsstrategiebedrijf BlackOps Partners, onlangs aan het programma “China in Focus” op NTD, het zustermediakanaal van The Epoch Times.

“Dit is een grootschalige oorlog die wordt gevoerd door de Chinese Communistische Partij, met hulp en steun van de Russen, de Iraniërs, Noord-Koreanen, Pakistan en de Taliban,” voegde Fleming eraan toe.

Hij noemde de strijd “onbeperkte oorlogsvoering”, waarin “onze tegenstanders combinaties van militaire en civiele macht gebruiken om de concurrentieruimte uit te breiden”.

Hij verwees naar het rapport “Joint Concept for Competing” van het Pentagon van februari en zei het ermee eens te zijn dat wat de CCP voert geen conventionele kinetische oorlog is.

“Oorlog is niet alleen vrede of oorlog. Het is binair aan of het is uit, zoals ons Pentagon het in het verleden zag. Onze tegenstanders zien oorlog dus op een continuüm, en zij bevechten alles wat geen oorlog is,” zei hij.

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin spreekt de pers toe in het Pentagon in Washington op 18 augustus 2021. (Oliver Douliery/AFP via Getty Images)

“Internationale concurrenten hebben zich ingelaten met verkiezingsbemoeienis, intellectuele eigendom gestolen via cybermiddelen, netwerken en kritieke infrastructuur afgeluisterd via cyberspace en, recentelijk, zich ingelaten met provocerende vormen van surveillance met platforms zoals ballonnen op grote hoogte”, aldus het DOD-rapport.

Fleming sloot zich aan bij het standpunt in het document en wees op groene lasers boven Hawaï die uit China afkomstig zouden zijn.

Volgens de beoordeling van de NASA zijn ze waarschijnlijk veroorzaakt door China’s Daqi-1 satelliet, die volgens de CCP een “Chinese atmosferische milieumonitoring satelliet” is, gelanceerd in april 2022.

“Dus we moeten ons realiseren dat het sturen van laserstralen niet bedoeld is om vervuilende stoffen boven Hawaï op te sporen. Waarom zijn ze bezorgd over vervuilende stoffen boven Hawaï, en niet over hun eigen land, of andere gebieden … Dit zijn bedreigingen van de Chinese Communistische Partij om ons soevereine land en onze soevereine staat te verzwakken,” zei hij.

Fleming noemde verder aspecten van de onbeperkte oorlogsvoering van de CCP om Amerika te verzwakken en te ondermijnen, waaronder, maar niet uitsluitend, fentanyl, Tiktok, en de diefstal van intellectueel eigendom ten nadele van Amerikaanse economische investeringen.

“Hetzelfde met de spionage ballon, je kan er absoluut zeker van zijn dat het een volledige elektronische surveillance maatregel was. Maar het is wat ze zeggen in hun verhaal, wat plausibele ontkenning is,” zei hij.

Paradigma verschuiving

Fleming noemde het recente rapport kritisch omdat het “een cruciale paradigmaverschuiving aangeeft in de manier waarop het Pentagon oorlog ziet, en dat onze bedrijven, onze economie en onze burgers in de frontlinie van deze oorlog staan”.

“En nu is dit een wake up call van ons Pentagon die zegt dat ze het nu beseffen—dat onze vijand probeert een oorlog te winnen zonder zelfs maar te vechten door onze burgers, onze burgers en onze economie aan te vallen,” zei hij.

Hij stelde voor dat elke Amerikaan het rapport zou lezen omdat het “de wake up call is waar Amerika op heeft gewacht.”

Offensieve positie

Hij wees op de bewering van generaal Mark Milley van de Joint Chiefs of Staff dat voor de Verenigde Staten om een vijand te verslaan in een dergelijke onconventionele oorlog, “meer van hetzelfde niet genoeg is”.

Fleming drong er bij de Verenigde Staten op aan dezelfde gecombineerde aanpak van militaire en civiele macht toe te passen tegen het Chinese regime.

“We moeten hetzelfde doen door te reageren, niet alleen om onszelf te verdedigen, maar we moeten hen ook aanvallen in een offensieve positie,” zei hij.

“Dit hele gedoe over economische en opkomende staatshandelingen met economische diefstal en een economische uitdaging, we moeten een reactie van het hele land hebben en daarmee offensief reageren,” voegde hij eraan toe.

“Je zult meer een reactie zien van een hele natie op een aanval van een hele natie op ons. Je zult dus zien dat het leger zich veel meer gaat afstemmen op de particuliere sector,” merkte hij op.

Daartoe riep hij op tot volledige ontkoppeling met China.

“We moeten ontkoppelen, we moeten stoppen met investeringen in China. Of het nu gaat om financiële fabrieken, technologie, dat soort dingen; we moeten stoppen met investeren in China, we moeten absoluut de verkoop van geavanceerde technologie of samenwerking met China stopzetten, of het nu in onze universiteiten is, of in Silicon Valley, AI, kwantumcomputing, enzovoort,” zei Fleming.

“Laat ik maar de vraag stellen: ‘Zou je echt technologie willen geven aan nazi-Duitsland, een jaar of twee voordat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt?'”

Hannah Ng heeft bijgedragen aan dit rapport

Gepubliceerd door The Epoch Times ( 21 maart 2023): China Will Wage Full-Scale ‘Unrestricted’ War Against US as Long as CCP in Power: Security Expert

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.