Sunday, 19 May 2024
(©Jacek Stankiewicz / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)

Comedy Wildlife Photography Awards kondigen grappige finalisten aan: Stem op je favoriet en win een geldprijs

Een kangoeroe met een luchtgitaar, ballroom dansende paarden, een paar grizzly’s die een grote schaterlach delen en een sigarenrokende vos. Dit zijn slechts enkele van de geweldig grappige inzendingen voor de Comedy Wildlife Photography Awards van dit jaar.

De 41 inzendingen op de shortlist, gemaakt door getalenteerde fotografen van over de hele wereld, laten de diverse schoonheid en geweldige humor zien die zich voordoen in alledaagse momenten in het dierenrijk.

Discussie. (©Jacek Stankiewicz / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)
Gewoon een kus. (©Brigitte Alcalay Macron / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)
Leven in het moment. (©Kawing Chiu / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)
Fake nieuws. (©Matti Rauvala / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)

Het beeld van de Australiër Jason Moore van een kangoeroe die een rocksterrenpose aanneemt op het platteland bij Perth is een perfect voorbeeld van het toevallig op de juiste plek zijn op het juiste moment.

“Ik reed langs een troep westelijke grijze kangoeroes die aan het eten waren in een open veld dat vol stond met aantrekkelijke gele bloemen,” zei Moore over zijn fantastische foto “Luchtgitaar Roo,” volgens een persbericht. “Ik had mijn camera bij me, dus stopte ik om een paar foto’s te maken. Plotseling zag ik dat dit individu een humoristische pose aannam – voor mij lijkt het alsof hij oefent met tokkelen op zijn luchtgitaar.”

Luchtgitaar Roo.(©Jason Moore / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)

Een ander hilarisch beeld is van de Keniaan Benard Omwaka. Toen hij naar een familie bavianen keek in het Lake Nakuru National Park, zei Omwaka dat de moeder haar best deed om haar baby te verzorgen, terwijl de kleine baviaan een spelletje “vang me als je kunt” speelde. Mr. Omwaka nam een foto van de moeder die haar ondeugende baby bij het oor vasthield, het gezicht van de baby een toonbeeld van ondeugendheid.

“Met een speels touwtrekken tussen moederlijke plicht en de avontuurlijke geest van de baby, vangt deze vertederende scène de ongetemde vreugde van de natuur,” zei hij.

Ondeugende baviaan. (©Benard Omwaka / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)

Tien van de inzendingen op de shortlist zijn genomen in verschillende delen van de Verenigde Staten, waaronder Dakota Vaccaro’s foto van een babyvosje dat een sigaar lijkt te roken, genomen diep in de bossen van Virginia. Vermoeid na het spelen van een schijnjacht met stukken hout, lag de jonge vos op zijn buik “nog steeds met het hout in zijn mond, wat de sterke gelijkenis met een sigaar opleverde”.

“Ik was erg jaloers op de vos op dat moment, want wie zou er nu niet de hele dag willen liggen relaxen,” zei Mr. Vaccaro.

Vos met sigaar. (©Dakota Vaccaro / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)

Elders vond de Duitser Christian Hargasser zichzelf op de perfecte plek tijdens zonsondergang op een avond in de Masai Mara. Hij en zijn groep waren op weg terug naar hun kamp toen een jonge leeuw op een oude boomstam sprong en een dutje deed op de plek waar hij was neergestreken, schijnbaar uitgeput van een lange dag activiteit, wat resulteerde in zijn charmante foto “Lekker los hangen”.

Lekker los hangen. (©Christian Hargasser / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)

De Amerikaan Danny Sullivan maakte een magische opname van twee wilde mustanghengsten die aan het sparren waren in McCullagh Peaks, Wyoming. De titel van zijn werk, ” De Tango dansen”, vat perfect het effect samen dat het paar steigerende paarden creëert. “Er zijn geen paarden gewond geraakt bij het doen van de Tango,” zei de fotograaf.

De tango dansen. (©Danny Sullivan / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)

“Teddy maatjes” toont een paar speelse grizzlyberen die met elkaar stoeien in hun leefgebied in Katmai National Park, Alaska, met hun enorme poten opgeheven ter begroeting.

“Deze foto zit vol uitdrukkingen en goed oogcontact van beide beren en is daarom een perfecte weergave van liefde en vriendschap. … Deze prachtige wezens herinneren ons eraan dat zelfs de machtigste beren speelsheid en verbondenheid kunnen omarmen,” zei het Canadese talent Thomas Vijayan over zijn hartverwarmende foto.

Teddy maatjes.(©Thomas Vijayan / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)

Ook John Blumenkamp vermaakt zich met het gedrag van verschillende diersoorten. Over zijn foto “Maandag depressie” van een grote grijze uil ineengezakt met een duidelijk vermoeide blik op zijn gezicht in Grand Teton National Park zegt de heer Blumenkamp:

“Deze grote grijze uil heeft het grootste deel van de middag majestueus geposeerd en keek, nou ja, wijs.  Maar een moment of twee nadat hij zich elegant had uitgerekt, zakte hij in elkaar en gaf hij een blik van ‘is maandag al voorbij?’ Tijdens het fotograferen moet ik vaak lachen om het gedrag van verschillende soorten en dit jaarlijkse evenement is een geweldige manier om dat leuke element van de natuur aan anderen over te brengen.

Maandag depressie. (© John Blumenkamp / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)

De finalisten zijn geselecteerd uit duizenden inzendingen. De winnaars van de prestigieuze jaarlijkse wedstrijd worden op 23 november bekendgemaakt en de hoofdprijs is een safari van een week in de Masai Mara in Kenia.

Maar dat is nog niet alles. Het publiek wordt ook uitgenodigd om te stemmen op hun favoriete foto in de People’s Choice Award. Deze wordt gesponsord door Affinity Photo en biedt het publiek de kans om niet alleen te stemmen, maar ook een geldprijs van 500 pond (ongeveer 570 eur) te winnen. De winnaar van de loterij wordt voor de prijsuitreiking bekendgemaakt.

Dus waar wacht je nog op?

Bekijk hieronder nog een paar van de finalisten:

Klaar voor de start. (©Brigitte Alcalay Macron / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)
Neem een foto van mij. Neem een foto van mij. (©Dikla Gabriely / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)
Sneeuwbal (©Jacques Poulard / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)
Iedereen kan vliegen. (©Adrian Slazok / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)
De cabaret beer. (©Khurram Khan / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)
Dat is nog eens een selfie. (©Jaroslaw Kolacz / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)
Flossende bever. (©Jorn Vangoidtsenhoven / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)
Singing in the Rain. (©Kate Stevenson / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)
De glimlach van Mona Lisa. (©Vince Maidens / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)
Boing. (©Lara Mathews / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)
De gelukkige schildpad. (©Tzahi Finkelstein / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)
Eentje voor het familiealbum. (©Zoe Ashdown / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)
De schreeuw. (©Sergey Savvi / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)
Kijk rechts Bro. (©Pratick Mondal / Comedy Wildlife Photography Awards 2023)

Gepubliceerd door The Epoch Times (23 oktober 2023): Comedy Wildlife Photography Awards Announce Rib-Tickling Finalists: Vote for Your Favorite, Win Cash Prize

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.