Sunday, 16 Jun 2024
De Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach spreekt de media toe om een nieuw regeringsplan toe te lichten om het Duitse ziekenhuisstelsel fundamenteel te hervormen in Berlijn, Duitsland, op 06 dec. 2022. (Sean Gallup/Getty Images)

COVID-19 vaccins kunnen ‘blijvende invaliditeit’ veroorzaken, zegt Duitse minister van Volksgezondheid

De Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach, die ooit beweerde dat COVID-19 vaccinatie vrij is van bijwerkingen, gaf vorige week toe dat hij het mis had en zei dat bijwerkingen voorkomen bij een op de 10.000 doses en “ernstige handicaps” kunnen veroorzaken.

Op 14 augustus 2021 zei Lauterbach op Twitter dat de vaccins “geen bijwerkingen” hadden, waarmee hij zich afvroeg waarom sommige Duitsers weigerden zich tegen COVID-19 te laten vaccineren.

Tijdens een interview in ZDF’s “Heute Journal” op 12 maart werd Lauterbach door presentator Christian Sievers gevraagd naar de bewering die hij in de zomer van 2021 deed, waarbij hij de minister van Volksgezondheid confronteerde met zijn eerdere tweet waarin stond dat de inentingen vrijwel geen bijwerkingen hebben.

Lauterbach antwoordde dat de tweet “misplaatst” was en een “overdrijving” die hij destijds maakte, en merkte op dat deze “niet mijn ware standpunt weergaf.”

“Ik ben me altijd bewust geweest van de cijfers en ze zijn relatief stabiel gebleven … één op de 10.000 [raakt gewond],” zei Lauterbach. “Sommigen zeggen dat het veel is, en anderen zeggen dat het niet zo veel is.”

Lauterbachs opmerking over de bijwerkingen van vaccins kwam nadat het Duitse netwerk een segment had uitgezonden van verschillende Duitsers die ernstig gewond waren geraakt na de prik, waaronder een 17-jarige turnster die eerder deelnam aan de Duitse kampioenschappen Artistieke Gymnastiek voordat ze meer dan een jaar in het ziekenhuis werd opgenomen kort nadat ze de tweede dosis van het BioNTech COVID-19 vaccin had gekregen.

“Wat zegt u tegen degenen die getroffen zijn [door vaccinatieverwondingen]?” vroeg Sievers aan Lauterbach.

“Wat deze mensen is overkomen is absoluut onthutsend, en elk geval is er één te veel,” antwoordde Lauterbach. “Ik heb oprecht medelijden met deze mensen. Er zijn ernstige handicaps, en sommige zullen blijvend zijn.”

Steve Kirsch, uitvoerend directeur van de Vaccine Safety Research Foundation, was het niet eens met Lauterbach, maar hij prees de minister van Volksgezondheid voor het maken van “vooruitgang” bij het vergelijken van zijn laatste opmerking met zijn eerdere opmerkingen over de veiligheid en effectiviteit van COVID-19 vaccins.

“Het werkelijke percentage ernstige bijwerkingen is ongeveer 100 keer groter dan de cijfers die Lauterbach aanhaalde—”dichter bij 1 op 100 doses” en “Voor overlijden is het ~1 op 1.000 doses,” zei Kirsch op Twitter.

Tot 31 oktober 2022 ontving het Paul-Ehrlich-Institut een totaal van 333.492 individuele gevallen van vermoedelijke COVID-19-vaccinbijwerkingen of -bijwerkingen in Duitsland, volgens officiële gegevens (pdf) die in december 2022 werden vrijgegeven door de medische regelgevende instantie die vaccins en biomedicijnen onderzoekt.

“Het aantal meldingen van individuele gevallen per maand piekte in december 2021 en hield aan gedurende de zomer”, aldus het federale agentschap, dat ondergeschikt is aan het Duitse ministerie van Volksgezondheid.

Ondanks deze bevindingen stelt de website van het gezondheidsministerie van het land, vanaf 16 maart, dat “moderne vaccins veilig zijn en bijwerkingen slechts in sporadische gevallen voorkomen.”

Lopende rechtszaken

Nu het onderwerp van verwondingen na een vaccinatie meer aandacht krijgt in sommige Duitse media, zijn er rechtszaken begonnen tegen BioNTech en ook tegen andere fabrikanten van COVID-19-vaccins.

BioNTech ontkent alle verantwoordelijkheid, meldt ZDF.

Fabrikanten van vaccins zoals Pfizer en Moderna zijn niet aansprakelijk als er onbedoeld iets misgaat met hun vaccins, waardoor ze in een zeer sterke juridische positie verkeren.

“Het klopt dat de bedrijven in het kader van deze EU-contracten grotendeels vrijgesteld waren van aansprakelijkheid en dat de aansprakelijkheid dus bij de Duitse staat ligt”, aldus Lauterbach.

Desondanks merkte de minister van Volksgezondheid op dat het “zeker” een goed idee zou zijn als biofarmaceutische bedrijven “de bereidheid zouden tonen om te helpen” degenen die getroffen zijn door bijwerkingen van vaccins, vooral omdat hun winsten “exorbitant hoog” zijn.

“Dus, dat zou niet alleen een goed gebaar zijn, we zouden het moeten verwachten,” zei hij.

Lauterbach zei dat de prioriteit nu ligt bij het vergemakkelijken van de zorg voor degenen die lijden aan het post-vaccinatiesyndroom. Hij voegde eraan toe dat hij “in onderhandeling is met de begrotingscommissie” om een programma op te zetten om de gewonden te helpen.

“Dus, het is iets dat we ook tot bloei moeten brengen, het is een verplichting, en het zou de deskundigen op dit gebied zodanig in een netwerk opnemen dat de kans op een goede therapie in Duitsland zou groeien,” zei hij.

Behandeling van vaccinatieletsels

Dr. Elizabeth Lee Vliet zei in een recent interview voor EpochTV’s “Crossroads” dat het al bekend was dat de toxiciteit van het spike-eiwit en een ander bestanddeel van het COVID-19 vaccin complicaties en bijwerkingen kon veroorzaken kort nadat de injecties waren uitgerold.

“In de eerste zes maanden na de uitrol van de COVID-19 shots, had ik een heel scala aan patiënten met allerlei problemen die ze nog niet eerder hadden gehad,” zei ze, eraan toevoegend dat de enige gemene deler van deze gevallen was dat ze allemaal de COVID-19 vaccins hadden gehad.

Om mensen te helpen die lijden aan verwondingen door vaccins, maakte de Truth for Health Foundation een educatief boekje waarin bijwerkingen van vaccins en behandelingsmogelijkheden worden uitgelegd, zei Vliet, die ook pro bono werkt als voorzitter en CEO van de stichting.

De behandelingen omvatten een combinatie van voorgeschreven medicijnen, nutraceuticals, supplementen, voedingsmiddelen, neuroprotectie, immuunversterkers, en ook veranderingen in levensstijl, zei Vliet, eraan toevoegend dat zij deze combinatiebenadering gebruikt om haar patiënten te behandelen, en positieve resultaten heeft geboekt.

“Een van de fundamentele geneesmiddelen die enorme voordelen heeft opgeleverd voor de patiënten die ik behandel, is bijvoorbeeld hydroxychloroquine,” zei Vliet, “omdat het ontstekingsremmend, immuunmodulerend en antiviraal is.”

“We hebben nog nooit in de geschiedenis van het wereldwijde vaccinatieprogramma een experimentele injectie gehad die de bloed-hersenbarrière passeert en in de hersenen en het zenuwstelsel terechtkomt,” zei Vliet.

“Deze COVID gentherapie-injecties doen dat,” zei ze. “Ze passeren ook de placentabarrière … dus het is begrijpelijk waarom deze experimentele gentherapie-injecties zoveel schade veroorzaken aan zich ontwikkelende baby’s in de baarmoeder, aan de hersenen en het centrale zenuwstelsel bij kinderen en volwassenen.”

Omdat artsen begrijpen hoe de vaccins werken, kunnen ze bestaande medicijnen gebruiken om bijwerkingen te behandelen, legde Vliet uit.

Ella Kietlinska heeft bijgedragen aan dit verslag.

Van NTD News

Gepubliceerd door The Epoch Times ( 16 maart 2023): COVID-19 Vaccines Can Cause ‘Permanent Disabilities,’ Says German Health Minister

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.