Sunday, 23 Jun 2024
Peter Schweizer in maart 2022 (NTD).

De Amerikaanse Fentanyl-crisis is een ‘door de CCP geleide operatie’

"De drugskartels zijn er zeker bij betrokken, maar ze zijn de junior partner," zegt hij, eraan toevoegend dat de CCP aanwezig is in "elke schakel van de keten."

In een nieuw interview met EpochTV’s “American Thought Leaders” (ATL) zei onderzoeksschrijver Peter Schweizer dat de Amerikaanse fentanylcrisis een operatie is die geleid wordt door de Chinese Communistische Partij (CCP).

Drie maanden nadat het Amerikaanse ministerie van Financiën een Chinese maffialeider een sanctie oplegde voor de handel in fentanyl, ontving hij een onderscheiding in Peking.

In maart 2021 erkende het Overseas United Working Committee van de CCP Wan Kuok Koi, ook bekend als “Gebroken Tand”, als een “patriottische zakenman” en de “hoofdvertegenwoordiger” van alle internationale Hongmen-verenigingen. Hongmen is voor veel Chinezen synoniem met de triades, of Chinese transnationale georganiseerde misdaadsyndicaten.

De onderscheiding werd uitgereikt door een organisatie die deel uitmaakt van het eenheidsfront van de CCP en het platform onder de China Association for Science and Technology. De organisatie stimuleert ook China’s belangrijkste infrastructuurprogramma, het Belt and Road Initiative (BRI), wereldwijd. Volgens het bericht van het ministerie van Financiën heeft Wan een beveiligingsbedrijf opgericht dat BRI-investeringen in Zuidoost-Azië beschermt.

Peter Schweizer, auteur van een nieuw boek getiteld Blood Money: Why the Powerful Turn a Blind Eye While China Kills Americans”, noemde de zaak van Wan als voorbeeld van de manier waarop de CCP de fentanyl-crisis in de Verenigde Staten aanpakt.

“Het idee is: ‘China doet erg zijn best, maar ze kunnen dit niet oplossen’, maar dat is volgens mij een absolute grap,” zei hij.

“De drugskartels zijn er zeker bij betrokken, maar zij zijn de junior partner.”

Schweizer voegde eraan toe dat de CCP aanwezig is in “elke schakel van de keten”.

De Chinese productie van precursoren van fentanyl is algemeen bekend. Het onderzoek van Schweizer toont echter ook aan dat China pillenpersmachines levert voor de productie van neppillen met fentanyl, de synthetische opiaten distribueert in de Verenigde Staten, de financiële transacties van de Mexicaanse drugskartels vergemakkelijkt en tevens aan de kartels beveiligde communicatiesystemen levert zodat ze de opsporing door de Amerikaanse politie kunnen omzeilen.

Video: Reps. Gallagher, Sherrill Speak on the CCP’s Role in the Fentanyl Crisis

Momenteel is een overdosis fentanyl de belangrijkste doodsoorzaak voor Amerikanen tussen 18 en 45 jaar. De dodelijke drug was verantwoordelijk voor ongeveer 75.000 doden, of 200 per dag, in 2022. Vergeleken met 3.105 sterfgevallen in 2013 is het dodental met een factor 23 gestegen.

Geconfronteerd met deze crisis, die exponentieel is gegroeid, moet de Amerikaanse regering nog steeds met een effectieve oplossing komen. Volgens Schweizer is de passiviteit van de Amerikaanse leiders een belangrijke factor.

Hij documenteert in zijn boek hoe hooggeplaatste Amerikaanse leiders, hoewel ze aanvankelijk hun bezorgdheid uitspraken over de betrokkenheid van China bij de handel in fentanyl, grotendeels stil zijn gebleven over de kwestie.

Een van die leiders is president Joe Biden.

Tijdens een hoorzitting in de Senaat in 1992 waarschuwde de toenmalige voorzitter van de Judiciary Committee dat “China op het punt staat om de spil van de heroïnehandel te worden”.

Toenmalig senator Biden bekritiseerde ook het gebrek aan actie van de regering Bush om China te confronteren door te zeggen dat “de waarheid is dat de samenwerking tussen de Verenigde Staten en China in de strijd tegen drugs zeer beperkt is en dat de regering, zoals gebruikelijk, een oogje dichtknijpt voor het afvallige gedrag van China”.

Toch heeft de regering Biden voor een gelijkaardige aanpak gekozen: het aanprijzen van de samenwerking met China op het gebied van drugsbestrijding, die is gebaseerd op vrijwillige binnenlandse controlemaatregelen, terwijl Xi Jinping zich evenmin hield aan de beloften die hij eerder deed aan presidenten Barack Obama en Donald Trump.

Ambassadeur Robert Lighthizer (L); Peter Schweizer, voorzitter van het Government Accountability Institute (C); en Michael Pillsbury, senior medewerker bij The Heritage Foundation (R); op de Leadership Summit van The Heritage Foundation in National Harbor, Md., op 20 april 2023. (Terri Wu/De Epoch Times)

Anders dan heroïne of cocaïne neemt fentanyl het leven van mensen die de drug meestal onbewust gebruiken. Een onderzoek van de Universiteit van New York in 2023 toonde aan dat een meerderheid van de mensen die fentanyl gebruikten dit niet van plan waren.

Schweizer zei dat hij daarom denkt dat de fentanyl crisis niet zomaar een drugsprobleem kan worden genoemd.

Volgens hem is het “extreem handig” voor de regering Biden om fentanyl te behandelen als een “verslavingsprobleem, in plaats van wat het werkelijk is – een vergiftiging,” zei hij.

“Het ontneemt je van de taak om de CCP hiermee te confronteren omdat je in wezen zegt dat dit een probleem is binnen de Amerikaanse samenleving.

Volgens Schweizer beletten de financiële banden van de presidentiële familie met China hen om de communisten te confronteren om de Chinese fentanyl-spelers in toom te houden – een zet die “van de ene dag op de andere” effectief zou kunnen zijn als CCP-leider Xi Jinping dat zou willen, zei Schweizer.

Het Witte Huis heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Schweizer’s bevindingen stoppen niet bij de fentanyl crisis, die hij ziet als onderdeel van een bredere aanpak van de CCP van “desintegrerende oorlogsvoering,” gericht op het ten val brengen van de Verenigde Staten door het aanvallen van de “zachte onderbuik” met betrekking tot de politiek, economie en psychologie van Amerikanen.

In het ATL-interview sprak hij ook over de banden van de CCP met activiteiten die sociale verdeeldheid zaaien binnen de Amerikaanse samenleving en “het Westen dom maken” met behulp van TikTok.

Het interview ging op 18 april in première.

Gepubliceerd door The Epoch Times (17 april 2024): US Fentanyl Crisis Is a ‘CCP-Run Operation,’ Says Peter Schweizer

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.