Sunday, 23 Jun 2024
(Boven) De Mustang promowagen van Autoworld uit 1966, getooid met een zeer spectaculair kleurenschema; (Onder) Ford Mustangs door de decennia heen. (Illustratie door The Epoch Times, met dank aan Autoworld Brussel)

De gouden jaren zestig: Ford Mustang-fans juichen op autoshow als iconische auto 60 jaar wordt

Als symbool van de gouden jaren zestig werd de iconische Ford Mustang in de schijnwerpers gezet voor zijn 60 jarig bestaan, waarbij nostalgie werd aangewakkerd en een storm werd losgemaakt te midden van kasseien, klassieke architectuur en een ontzagwekkende triomfboog. Dit was Autoworld vorige week in Brussel, de aftrap van een wekenlang Mustang-feest.

Het museum werd letterlijk opgeschud door een reeks ronkende “stangs” uit alle zes decennia, van de legendarische Shelby (te zien in de Bond-film “Diamonds Are Forever”) tot de krachtige zevende generatie Mustangs, die op 3 mei de “Sound Night” opluisterden met licht en ritmische muziek onder de sterrenhemel en het dak van de showroom.

Het avondevenement was een voorproefje van “60 jaar Ford Mustang, het vieren van de gouden jaren zestig”, dat loopt tot 30 juni.

Ford Mustangs tentoongesteld op Autoworld in Brussel, in mei, ter viering van het 60-jarig bestaan van de auto. (Met dank aan Autoworld Brussel)
Klassieke Mustangs maakten toeren en ritmische muziek riep herinneringen op aan de jaren ’60. (Met dank aan Autoworld Brussel)
Al tientallen jaren worden Mustangs uitgerust voor wedstrijden zoals de beroemde 24-uurs langeafstandsrace van La Mans. (Met dank aan Autoworld Brussel)
Mustang-liefhebbers hebben vaak geprotesteerd tegen gestripte modellen die aan de tijd beantwoorden. (Met dank aan Autoworld Brussel)
Een Shelby Mustang GT500. (Met dank aan Autoworld Brussels)
Zes generaties Mustangs in Autoworld. (Met dank aan Autoworld Brussel)

Als voor Autoworld alles volgens plan verloopt, zullen nog eens honderden Mustangs naar Brussel komen om te verzamelen op de esplanade voor Autoworld voor Coffee & Mustangs op 16 juni, niet toevallig de verjaardag van Ford Motor Company. Ook de deelname van Fords Mustang aan de prestigieuze 24-uurs langeafstandsrace van Le Mans, in juni, zal niet onopgemerkt voorbijgaan tijdens de feestelijke bijeenkomst. Bovendien onthult Autoworld zijn eigen Mustang-promowagen uit 1966, voorzien van een “zeer spectaculair kleurenschema” die zal deelnemen aan evenementen zoals de Fastest Fashion Show.

“Goedemorgen, dames en heren. Welkom op een van de meest gedenkwaardige gebeurtenissen van ons leven,” zei toenmalig Ford vice-president Lee Iacocca in 1964, toen hij de allereerste Mustang aan het publiek voorstelde. Dat publiek kijkt vandaag met een gouden bril terug, naar hoe optimistische verwachtingen zich vertaalden in bestellingen voor de stoere nieuwe release van de “Big Blue Oval”, naar hoe die verwachtingen werden weggeblazen en overtroffen (in 1964 werden 400.000 auto’s verkocht en twee jaar later meer dan 1 miljoen) en naar hoe de Mustang zijn intrede deed in de populaire cultuur met liedjes als “Mustang Sally” van Wilson Pickett en films als “Goldfinger” met de nu iconische muscle car, waardoor hij lang in het geheugen gegrift bleef.

Viering van de gouden jaren zestig autoshow in Autoworld. (Met dank aan Autoworld Brussel)
Een klassieke Ford Mustang uit 1966 tentoongesteld. (Met dank aan Autoworld Brussel)
De Mustang roept nostalgie op naar een tijdperk waarin drive-throughs en cabrio’s eenvoudige geneugten boden. (Met dank aan Autoworld Brussel)
Mustang-fans bezoeken massaal Autoworld op de 60ste verjaardag sinds de iconische auto voor het eerst op de markt kwam. (Met dank aan Autoworld Brussel)
Mustangs boden de gemiddelde Amerikaan de kracht en sportiviteit van een racewagen. (Met dank aan Autoworld Brussel)
Uitlaatpijpen en racestrepen van een klassieke Mustang. (Met dank aan Autoworld Brussel)

We dachten dat de robuuste auto met honderden pk onder de motorkap was vernoemd naar het emblematische paard. Dat was niet zo. Het woeste jachtvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog, de Mustang, gaf de naam en hielp de trieste dagen van Fords mislukte Edsel achter zich te laten.

De sportiefste van alle modellen uit de jaren ’60, Shelby’s Mustang GT350 en GT500, gingen naar de meest fanatieke klanten. Een vloot ervan werd ingezet door autoverhuurder Hertz, gepromoot als hun “Rent-a-Racer” in de jaren 1960. Ford zette zijn eigen opgewaardeerde tegenhanger op, de Mach 1. Zowel de Shelby GT350 als de Rent-a-Racer zullen schitteren tijdens de show in Autoworld.

Zelfs toen er een einde kwam aan de zorgeloze dagen van overdaad in de jaren ’60, schoot de Mustang-verkoop zonder problemen de jaren ’70 in. Met de zonnige glimlach van Farah Fawcett van “Charlie’s Angels”, die nu synoniem is aan de Mustang II Monroe Handler of “Pony Car”, bleef een zuinigere variant in 1974 tijdens de oliecrisis de bestellingen de hoogte in jagen. De cabriolet werd geschrapt.

In andere opzichten was het motto van Lee Iacocca: kwaliteit zonder concessies. Een van slechts acht van deze meest opvallende Mustang II’s, de Monroe Handler, zal worden tentoongesteld.

Een Mustang II Monroe Handler uit 1974. (Met dank aan Autoworld Brussel)
De verkoop van Mustangs nam in de jaren ’70 en ’80 niet af, maar bleef groeien. (Met dank aan Autoworld Brussel)
Mustangs door de jaren heen in Autoworld in Brussel. (Met dank aan Autoworld Brussel)
Een klassieke Mustang met racestickers. (Met dank aan Autoworld Brussel)

De derde generatie Mustang kwam er in 1979, groeide in omvang en werd de officiële racewagen van de Indy 500 dat jaar. De plannen voor voorwielaandrijving werden onthuld, maar de Mustang die-hards verzetten zich. Na negen jaar keerde de cabriolet terug. Deze stijl bleef bestaan tot de controversiële stylingupdate in 1993.

De stylingupdates zetten de toon voor de jaren ’90 en het begin van de jaren 2000. Met de vierde en vervolgens vijfde (in 2005) generatie Mustangs had Ford naar zijn klanten geluisterd en het sportievere uiterlijk nieuw leven ingeblazen, waardoor harten met dierbare herinneringen werden teruggewonnen en nieuwe fans werden aangetrokken. Cameo’s in films zoals “I am Legend” prenten de nieuwe Mustang-legende in in jongere generaties.

Een Mustang Indy 500 racewagen uit 1979 (Met dank aan Autoworld Brussel)
Een Mustang van de vierde generatie in Autoworld. (Met dank aan Autoworld Brussel)
Een Mustang van de vijfde generatie toont het klassieke uiterlijk dat op veler verzoek is teruggekeerd. (Met dank aan Autoworld Brussel)
Een Ford Mustang van de zevende generatie. (Met dank aan Autoworld Brussel)
Klaar om plankgas te geven op het circuit. (Met dank aan Autoworld Brussel)

Ecoboost in een Mustang klinkt contra-intuïtief. Maar wat de vijfde generatie opofferde voor het milieu, uitgerust met een innovatieve viercilinder 2,3-liter motor en met de lancering van de eerste elektrische Mustang in 2021, wordt gecompenseerd door een sportiever uiterlijk. De volledig elektrische Mach-E wordt een crossover genoemd, niet langer een sportwagen op zich, maar met dezelfde iconische styling.

Twee modellen van de zevende generatie Mustangs waren te zien op Autoworld’s Preview Night op 3 mei, met dank aan Ford België. De naam Dark Horse hoort met 800 pk bij de allerbeste en krachtigste van alle Mustangs. Voor Mustang-liefhebbers waren er beperkte tickets voor 25 euro om de nieuwste modellen te bewonderen en een avond vol ronkende motoren onder de showroomverlichting.

De toon voor een herbeleefde herinnering werd gezet door het geluid van toeren draaiende Mustangs. Ritmische muziek speelde wat de kinderen van de jaren ’60 zich herinnerden. Tijden en beleid zijn veranderd. Maar het lijkt erop dat de “goede oude krachtpatser” waar mensen mee opgroeiden, net als nostalgie, nog steeds in trek zijn.

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (17 mei 2024): ‘Golden Sixties’: Ford Mustang Fans Revel at Auto Show as Iconic Car Turns 60—Here Are the Photos

 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.