Sunday, 23 Jun 2024
Florida Gov. Ron DeSantis speaks during a press conference at the Shul of Bal Harbour in Surfside, Fla., on June 14, 2021. (Joe Raedle/Getty Images)

De Staten moeten Amerika herinneren aan het kwaad van het Communisme

Van 1947 tot 1991 voerden de Verenigde Staten van Amerika een beschavingsstrijd tegen het communisme, gekend als de Koude Oorlog.

In die dagen was communisme als een vier-letter-woord. Het werd als iets slechts beschouwd om een communist te zijn. De doctrine van de vijandelijke dreiging die door onze militairen en inlichtingendiensten werd bestudeerd, was het “Communistisch Manifest” van Karl Marx en de giftige economische en politieke doctrine die daarop was gebaseerd door Lenin, Stalin en Mao. In naam van het communisme zouden deze mannen uitgroeien tot enkele van de grootste massamoordenaars in de geschiedenis van de mensheid.

Amerika vocht oorlogen in Korea, Vietnam en andere brandhaarden in de wereld om het opkomende communisme tegen te houden. Het won sommige oorlogen en verloor andere, maar uiteindelijk brachten onze economische, politieke en militaire inspanningen het communisme in diskrediet en brachten de Sovjet-Unie ten val. De enige overgebleven voorposten van het communisme waren China, Noord-Korea en Cuba.

Tijdens de Koude Oorlog werd Amerikaanse schoolkinderen niet alleen geleerd dat communisme misdadig was, maar moesten nieuwe rekruten in het leger die naar communistische landen waren gereisd een volledige verklaring geven voor de reden van hun bezoek. Soms werd hun een veiligheidsmachtiging geweigerd als hun uitleg niet bevredigend was.

Maar in de wereld van na de Koude Oorlog is Amerika soft geworden, specifiek soft ten opzichte van het communisme. Een op de drie millennials zegt tegen opiniepeilers dat ze het communisme steunen en 30 procent van de Generatie Z doet hetzelfde. Dat is geen verrassing. De anti-Amerikaanse indoctrinatie vindt in toenemende mate al op de lagere school plaats, waarbij studenten cultureel-marxistische concepten zoals Critical Race Theory opgegoten krijgen.

Generaties lang werd ons geleerd dat marxisme slecht was. En dat is het ook. De giftige ideeën van Marx waren verantwoordelijk voor meer menselijke ellende en meer doden dan welke politieke ideologie ook in de geschiedenis van de Westerse beschaving. Vandaag de dag worden schoolkinderen en studenten onderwezen in de communistische doctrine en zijn ze zich er vaak niet van bewust dat dit is wat hen wordt onderwezen.

Gruwelijk genoeg voeden onze militaire leiders nu ook de soldaten onder hun bevel met deze zelfde doctrines, niet zoals zij ooit het communisme bestudeerden om het te verslaan, maar wel om het te emuleren.

We dachten dat we het communisme naar de asbak van de geschiedenis hadden verwezen. Helaas is dat niet het geval. In feite zijn de grondbeginselen van de communistische ideologie nu wijdverbreid in de Amerikaanse samenleving en cultuur – van onze hogescholen en scholen, de nieuwsmedia en het bedrijfsleven van Amerika, tot de amusementsindustrie in Hollywood, en de politieke linkerzijde. Communistische bendes in de vorm van Antifa en Black Lives Matter richten vernielingen aan in de straten van onze steden.

Gelukkig is er een sprankje hoop, dankzij het werk van verkozenen op het niveau van de staten.

Gov. Ron DeSantis van Florida heeft onlangs wetgeving ondertekend die vereist dat leerlingen op scholen in Florida wordt geleerd dat communisme een totalitair systeem is dat in strijd is met de grondbeginselen van de Verenigde Staten. Met andere woorden, Florida werkt aan het herstel van de standpunten die gedurende tientallen jaren werden onderwezen op scholen in heel Amerika.

Kort na de ondertekening van het wetsvoorstel in Florida heeft het Huis van Afgevaardigden van Arizona een soortgelijke wet aangenomen die voorschrijft dat scholen hun leerlingen anekdotes over de wreedheid van het communisme moeten voorleggen aan de hand van de verhalen van de vele mensen die de communistische onderdrukking zijn ontvlucht. Dat wetsvoorstel gaat nu naar de Senaat van Arizona.

Elke staat in Amerika moet verplichten dat onze jonge burgers leren over het kwaad van het communisme. Communisme moet worden gezien in hetzelfde licht als nazisme. De hamer en sikkel moet met dezelfde afkeer worden bekeken als het nazi-hakenkruis. Degenen die T-shirts dragen en posters ophangen waarop Mao en Che Guevara staan afgebeeld, moeten met dezelfde afkeer worden bekeken als degenen die Hitler loven.

Helaas kunnen we niet op Washington rekenen om het voortouw te nemen. Cultureel marxisme heeft zich verankerd in onze federale bureaucratieën en zelfs in het leger. De staten moeten leiden en Amerikanen moeten hun verkozenen op staatsniveau aanmoedigen om te doen wat juist is.

Na de tweede Punische oorlog in het oude Rome dacht men dat Carthago, de aartsvijand van Rome, definitief verslagen was. Maar de vereerde politicus Cato wist wel beter en eindigde elke toespraak, ongeacht het onderwerp, met dezelfde woorden: “Carthago delenda est” – Carthago moet worden vernietigd.

Amerika geloofde ooit dat het zijn grootste vijand had verslagen. We hadden het mis.

Communisme delenda est.

Christopher Holton is een senior analist en directeur van staatsbereik bij het Centrum voor Veiligheidsbeleid.

De standpunten in dit artikel zijn de mening van de auteur en komen niet noodzakelijk overeen met de standpunten van The Epoch Times.

Origineel gepubliceerd door The Epoch Times (24 juni 2021): The States Must Remind America About the Evils of Communism

 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.