Sunday, 23 Jun 2024
Black Lives Matter mede-oprichtster Patrisse Khan-Cullors poseert tijdens Glamour Celebrates 2017 Women Of The Year Live Summit in het Brooklyn Museum in New York City op 13 nov. 2017. (Ilya S. Savenok/Getty Images for Glamour)

De systemische oplichterij achter het wokeïsme

Er zijn tal van redenen waarom het wokeïsme zich als een lopend vuurtje verspreidde toen Amerika zijn collectieve verstand verloor tijdens de pandemie, de quarantaine, de zelfgeïnduceerde recessie en de rellen van 2020.

Wokeïsme ging nooit echt over racisme, seksisme, of andere ismes. Voor sommigen illustreerde het een psychologische pathologie van projectie: het overbrengen van de eigen vooroordelen op anderen om ze te verzachten of te maskeren.

Moeten we dan lachen of huilen dat de zelfverklaarde marxistische medeoprichter van Black Lives Matter een oplichter is? Volgens een bericht in de New York Post bezit Patrisse Khan-Cullors een aantal luxe huizen, en heeft één van haar stichtingen verzuimd belangrijke donaties aan de belastingdienst te melden. Is het zo dat hoe meer Khan-Cullors marxistische ideologieën verkondigt en ’toxische blankheid’ belastert, hoe meer zij zich op haar gemak voelt in een huis van $1,4 miljoen in het chique Topanga Canyon in Zuid-Californië?

Kijk eens naar senator Sheldon Whitehouse (D-R.I.), een uitgesproken liberaal icoon. Hij is een van de meest ‘woke’ leden van de Senaat. Toch blijkt Whitehouse lid te zijn van een de facto geheel blanke strandclub van elites in Newport, Rhode Island. Is Whitehouse in abstracto vastbesloten om het blanke privilege uit te roeien, zodat hij zich er te midden van mede-bluebloods kan ontspannen?

Barack en Michelle Obama wagen zich af en toe buiten hun miljoenen kostende herenhuis in Washington, D.C., of hun landgoed op Martha’s Vineyard om het land de les te lezen over zijn systemisch racisme. Betekent een dergelijke preek dat de Obama’s geen zin hebben om terug te keren naar hun woonplaats Chicago, een stad waar in 2020 honderden Afro-Amerikaanse mannen zijn vermoord, de meesten door andere zwarte mannen?

Joe Biden leest Amerika vaak de les over racisme, en hij heeft de bureaucratieën van de federale regering ontketend om mythische samenzweringen van blanke supremacisten uit te roeien. Verklaart boetedoening Biden’s fixatie op systemisch racisme? Als hij anonieme blanke racisten veroordeelt, verzacht zijn verontwaardiging dan het gerapporteerde gebruik van een anti-Aziatische scheldwoord door zijn zoon Hunter in een sms uit 2019?

De tweede katalysator van wokeïsme is de afleiding die het biedt van enge problemen die de Amerikaanse beschaving bedreigen. Terwijl het land zichzelf bezighoudt met het eisen van meer dan 12 procent vertegenwoordiging van zwarte acteurs in televisiespotjes, nadert het de 30 biljoen dollar aan staatsschuld. Uiteindelijk zal de verbazingwekkende rode inkt vereisen dat de broekriem enorm wordt aangehaald, de er nog meer inflatoir geld wordt gedrukt, of beide.

De woke regering Biden kan niet voorkomen dat honderdduizenden immigranten dit jaar illegaal de Verenigde Staten binnenkomen. Bijna allemaal hebben ze behoefte aan gratis Amerikaanse gezondheidszorg, huisvesting, voedsel en legale subsidies. Geweldmisdrijven stijgen in een alarmerend tempo. Maar weinigen durven te zeggen hoe dat komt, of hoe we het kunnen stoppen.

Amerika lijkt niet in staat de mogelijkheid onder ogen te zien dat Chinese onderzoekers een genetisch gemanipuleerd virus hebben ontwikkeld, onder toezicht van het Chinese leger en met subsidies van de Verenigde Staten.

Dus in plaats van echte oplossingen voor deze crises aan te dragen, voeren we oorlog met elkaar over de vraag of de overleden kinderboekenschrijver Dr. Seuss of het plastic speelgoed Mr. Potato Head racistisch waren of anderszins uitsluiting in de hand werkten.

Wanneer onze elites geen idee hebben van de staatsschuld, de inflatie, de illegale immigratie, de misdaad, de stijgende benzineprijzen en een wereldwijde pandemie, stellen ze zichzelf gerust met de gedachte dat ze tenminste Vader Junípero Serra kunnen cancellen of nog een standbeeld van Robert E. Lee kunnen neerhalen.

Tenslotte wordt de hysterie van het wokeïsme gekanaliseerd om winst te maken – als ze al niet de realiteit weerspiegelen van het feit dat veel van onze meest woke mensen de rijksten onder ons zijn.

Een van de redenen waarom Oprah Winfrey, Meghan Markle en LeBron James beschuldigingen van blank racisme hypen is om Amerika eraan te herinneren dat men rijk kan worden als Croesus en toch een sympathiek slachtoffer kan blijven.

Voor oplichters van de volgende generatie, zoals Ibram X. Kendi en Robin DiAngelo, betekent beweren dat Amerika racistisch was, is en altijd zal zijn, meer dan alleen optredens en boekenverkoop. De oplossing voor de pseudo-crises die zij verzinnen is de massale heropvoeding van zelfbewuste blanken – met lucratieve adviesvergoedingen voor beiden, en voor duizenden anderen.

Amerika wordt systematisch bedrogen door hen die hun hypocrisie verhullen, die de mensen met schuldgevoelens manipuleren, die geen interesse hebben in het oplossen van Amerika’s gevaarlijkste problemen, en die rijk worden of blijven door het hypen van een Amerika dat toe is aan een massale rebooting.

Victor Davis Hanson is een conservatieve commentator, classicus en militair historicus. Hij is emeritus hoogleraar klassieke talen aan de California State University, senior fellow in klassieke talen en militaire geschiedenis aan de Stanford University, fellow aan het Hillsdale College, en distinguished fellow van het Center for American Greatness. Hanson heeft 16 boeken geschreven, waaronder “The Western Way of War,” “Fields Without Dreams,” en “The Case for Trump.”

Origineel gepubliceerd door The Epoch Times (24 juni 2021): The Systemic Con Behind Wokeism

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.