Sunday, 16 Jun 2024
Het Vrijheidsbeeld in New York City op 2 juni 2017. (Michael Heiman/Getty Images)

De waarheid najagen samen met u, onze lezers, zonder vrees of voorkeur

Onze natie staat voor een moeilijke tijd.

Op 3 november hebben Amerikanen in het hele land gestemd voor hun volgende leider. Sindsdien hebben we echter vernomen dat op 3 november en in de daaropvolgende dagen de integriteit van de verkiezingen op bepaalde plaatsen mogelijk in het gedrang is gekomen, aangezien er beschuldigingen van onregelmatigheden zijn opgedoken.

Hoewel deze beschuldigingen nog niet door de rechter zijn bewezen, zijn zij van ongekende omvang en ernst.

The Epoch Times is van mening dat het onze journalistieke en burgerplicht is om verslag uit te brengen over geloofwaardige beschuldigingen van onregelmatigheden en na te gaan of ze op waarheid berusten.

Daarom hebt u in The Epoch Times kunnen lezen over beëdigde verklaringen – verklaringen op straffe van meineed – van verkiezingswaarnemers die beweren dat er iets mis is en over de status van ten minste acht lopende rechtszaken en twee lopende hertellingen.

De gebeurtenissen van de afgelopen week hebben het vertrouwen van veel Amerikanen in onze republiek tot op het bot geschokt. En wij geloven dat wij, door eerlijk verslag uit te brengen van deze uitdagingen, niet alleen de integriteit van het stemproces helpen beschermen, maar ook helpen het vertrouwen in het systeem te herstellen.

Dit vertrouwen is volgens ons ernstig geschaad door de media in het algemeen, die geloofwaardige beschuldigingen en lopende rechtszaken die van invloed zouden kunnen zijn op de verkiezingen negeren en in plaats daarvan hun publiek misleiden door te doen alsof de verkiezingsuitslag al vaststaat.

In de afgelopen 20 jaar hebben wij ons altijd ingezet voor het zoeken naar en rapporteren over de waarheid, om het recht te laten zegevieren en om het geweten van mensen te stimuleren.

Onze normen zijn niet veranderd onder de druk. Wij zijn een onafhankelijke nieuwsorganisatie, vrij van de invloed van een regering, bedrijf of politieke partij. In plaats daarvan worden wij gesteund door lezers zoals u en wij willen u bedanken voor uw voortdurende vertrouwen en steun.

Voor onze onafhankelijke berichtgeving hebben wij te maken gehad met ongekende aanvallen. Deze aanvallen kwamen voorheen voornamelijk van de Chinese Communistische Partij, die, sinds de dag dat onze organisatie in de Verenigde Staten door Chinese Amerikanen werd opgericht, heeft geprobeerd ons het zwijgen op te leggen. Zo werden bijvoorbeeld kort na onze start al onze medewerkers in China gearresteerd en vastgezet. In Amerika zijn onze adverteerders bedreigd door Chinese consulaire ambtenaren en zijn onze krantenbakken vernield. In Hongkong werd één van onze drukpersen in brand gestoken.

Meer recent zijn er aanvallen gekomen vanuit andere Amerikaanse media-organisaties die het niet eens zijn met onze verslaggeving.

We zijn ons ervan bewust dat we opnieuw aangevallen kunnen worden voor onze onafhankelijke verslaggeving. Maar in het belang van waarheid en integriteit zullen wij trouw blijven aan onze journalistieke verantwoordelijkheid.

Terwijl onze natie door deze moeilijke periode navigeert, willen we onze lezers laten weten dat u niet alleen bent. Er zijn miljoenen andere vrijheidslievende Amerikanen die van onze natie en haar principes houden en die, net als u, op zoek zijn naar de waarheid.

We steunen elkaar; u bent niet alleen.

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.