Sunday, 16 Jun 2024
Geflankeerd door Huisrepublikeinen spreekt U.S. Rep. James Comer (R-Ky.) tijdens een nieuwsconferentie in het U.S. Capitol in Washington op 17 november 2022. (Alex Wong/Getty Images)

‘Dit is een onderzoek naar Joe Biden’: Huisrepublikeinen beweren dat Biden betrokken was bij zakelijke transacties van Hunter

De Commissie van Toezicht van het Huis zal een onderzoek instellen naar president Joe Biden en zijn vermeende betrokkenheid bij de buitenlandse zakendeals van zijn zoon Hunter. James Comer (R-Ky.) en Jim Jordan (R-Ohio) kondigden dit aan op 17 november voorafgaand aan de herovering van de Kamer door de GOP in het nieuwe jaar.

In tegenstelling tot wat de president beweert, was de oudere Biden direct betrokken bij de internationale zakelijke transacties van Hunter, aldus Comer, die zich beroept op bewijzen van klokkenluiders.

“Dit is een onderzoek naar Joe Biden, de president van de Verenigde Staten, en waarom hij tegen het Amerikaanse volk heeft gelogen over zijn kennis van en deelname aan de internationale zakenplannen van zijn familie,” zei hij op een persconferentie.

Comer, die de komende voorzitter is van de Commissie van Toezicht, zei dat de familie Biden “floreerde en miljonair werd door eenvoudigweg toegang tot de familie te bieden.”

“Deze commissie zal de status van Joe Biden’s relatie met de buitenlandse partners van zijn familie evalueren, en of hij een president is die gecompromitteerd of beïnvloed wordt door buitenlandse dollars en invloed,” zei Comer.

Vermeend bewijs van misdaden

De Republikeinen van de commissie hebben op 17 november een rapport (pdf) uitgebracht waarin zij hun bevindingen uiteenzetten en beweren dat zij bewijs hebben gevonden van federale misdrijven die zijn gepleegd door of ten voordele van de familie Biden.

“De zakelijke transacties van de familie Biden impliceren een breed scala aan criminaliteit, van mensenhandel tot mogelijke schendingen van de grondwet”, aldus Comer.

Volgens Comer gaat het om samenzwering om de Verenigde Staten te bedriegen, fraude, overtreding van de Foreign Agents Registration Act, overtreding van de Foreign Corrupt Practices Action, belastingontduiking, witwassen van geld en overtreding van de Trafficking Victims Protection Act.

Comer verwijst naar media rapporten en zegt dat meer dan 150 transacties van de zakelijke transacties van de Bidens zijn gesignaleerd door Amerikaanse banken door het indienen van Suspicious Activity Reports (SARs). Amerikaanse banken zijn wettelijk verplicht om contante transacties van meer dan 10.000 dollar per dag te signaleren en automatisch SAR’s in te dienen bij een bureau van het ministerie van Financiën in een poging om criminele activiteiten, zoals het witwassen van geld en belastingontduiking, te voorkomen.

“Eén SAR die door een Amerikaanse bank aan het ministerie van Financiën is gericht, brengt Hunter Biden en zijn zakenpartners in verband met internationale mensenhandel en andere illegale activiteiten”, aldus Comer.

Comer merkte op dat de Republikeinen van de commissie druk hebben uitgeoefend op het ministerie van Financiën om de SAR-gegevens vrij te geven, maar het ministerie heeft dat geweigerd. In het nieuwe Congres, zei hij, zullen de Republikeinen deze gegevens blijven opvragen.

“Als onderdeel van ons onderzoek hebben we bewijs dat de financiën, creditcards en bankrekeningen van Hunter en Joe Biden werden vermengd, zo niet gedeeld,” zei Comer.

China Deals

Het onderzoek van de Republikeinen van de commissie heeft zakelijke deals van de familie Biden in meer dan 50 landen aan het licht gebracht, vaak onder leiding van Hunter Biden, waaronder in Rusland en China, aldus Comer.

“Het onderzoek onthult een familie die betrekkingen aanging met enkele van Amerika’s machtigste tegenstanders, met plannen om bijvoorbeeld een van de grootste bronnen van kobalt voor elektrische voertuigen ter wereld aan de Chinezen te verkopen,” zei hij.

Een andere zakelijke deal met China betrof de verkoop van aardgas aan China vanaf tenminste 2017.

Comer zei dat het bewijs aantoonde dat Joe Biden via Hunter een belang van 10 procent in de deal had.

Volgens e-mails die door de Republikeinen van de commissie openbaar zijn gemaakt, faciliteerde Hunter de aardgastransactie met topmanagers van het nu failliete CEFC China Energy, destijds een van de grootste energiebedrijven in China.

In een andere e-mail van september 2017 schreef Hunter de verhuurder van een kantoorgebouw met het verzoek “sleutels beschikbaar te stellen voor nieuwe kantoorgenoten”, die hij identificeerde als de oudste Biden, Jill Biden, en de broer van de president, Jim. Hunter gaf de persoonlijke telefoonnummers van zijn vader en oom voor het geval de ontvanger moest bellen voor bevestiging.

“In een tijd waarin Amerikanen lijden onder hoge energieprijzen, vanwege het verschrikkelijke energiebeleid van deze regering, vinden we bewijs dat Hunter Biden en Joe Biden betrokken waren bij een plan om te proberen China vloeibaar aardgas te laten kopen,” zei Comer.

De president heeft herhaaldelijk ontkend op de hoogte te zijn van of betrokken te zijn bij de zakelijke deals van zijn zoon. Tijdens een interview in “60 Minutes” in september werd de president gevraagd of de transacties van Hunter voor hem of de Verenigde Staten conflicten hebben veroorzaakt, waarop de senior Biden antwoordde: “Er is niets dat ik heb waargenomen dat mij of de Verenigde Staten zou kunnen raken met betrekking tot mijn zoon Hunter.”

Vorige week wuifde de president de mogelijkheid van onderzoeken door Republikeinen naar zijn familie weg door te zeggen: “Veel geluk in je laatste jaar, zoals mijn coach altijd zei.”

Los daarvan doen federale onderzoekers al minstens twee jaar onderzoek naar Hunter Biden in verband met zijn belastingzaken. Tot nu toe zijn er in die zaak geen aanklachten aangekondigd.

Comer benadrukte dat hun onderzoek zich zal richten op de senior Biden.

“De binnenlandse en internationale regeling die toegang tot rijkdom beloofde in een toekomstige regering Biden zijn fraude. En de deelname van de president aan de verrijking van zijn familie is in één woord misbruik van de hoogste orde,” beweerde hij.

“Het uitroeien van verspilling, fraude en misbruik zal het hoofddoel zijn van een Republikeins comité van toezicht van het Huis.”

Ian Sams, woordvoerder van de raadsman van het Witte Huis, beschreef de aankondiging van de Republikeinen als “politiek gemotiveerde aanvallen vol met allang ontkrachte complottheorieën”.

“President Biden zal zich door deze politieke aanvallen niet laten afleiden van zijn aandacht voor de prioriteiten van de Amerikanen, en we hopen dat de Republikeinen van het Congres zich bij ons zullen aansluiten om deze aan te pakken in plaats van tijd en middelen te verspillen aan politieke wraak,” schreef Sams in een verklaring per e-mail aan The Epoch Times.

Eva Fu heeft bijgedragen aan dit verslag.

Gepubliceerd door The Epoch Times (17 november 2022): ‘This Is an Investigation of Joe Biden’: House Republicans Allege Biden Was Involved in Hunter’s Business Dealings

 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.