Saturday, 25 May 2024
(Met dank aan Brittany J. Smith)

Echtgenoot lost belofte in die hij als tiener deed en bouwt voor zijn vrouw het huis van haar dromen

Een tiener die zijn toekomstige vrouw beloofde dat hij op een dag het huis van haar dromen zou bouwen, maakte zijn belofte 15 jaar later waar en bewees dat sommige wensen echt uitkomen.

De 35-jarige thuisblijfmoeder en social media influencer Brittany Smith woont samen met haar man, de 35-jarige performance shooting coach Mark Smith en hun twee kinderen in Chesnee, South Carolina. De tieners ontmoetten elkaar op de middelbare school en begonnen twee maanden na hun afstuderen te daten.

Als kind dat opgroeide in oude huizen, had mevr. Smith destijds een droom.

(Met dank aan @thorn_cove_abode)
(Met dank aan @thorn_cove_abode)

“Ik heb een diepgewortelde liefde en waardering voor oud karakter en architectuur,” vertelde ze aan The Epoch Times. “Vaak is een van onze favoriete dingen om te doen samen rondrijden in oudere, gevestigde buurten en ons vergapen aan de architectuur en ontwerpen van oudere, historische huizen.

“Tijdens een van die ritjes, toen we nog tieners waren, bleef ik maar doorgaan over hoe graag ik op een dag een oud huis wilde opknappen om in te wonen. Mark zei: ‘Wat denk je hiervan: op een dag zal ik een gloednieuw huis voor je bouwen, maar het zal in een oude stijl zijn, net als deze huizen waar je van houdt.’ Ik vond dat het liefste compromis … zonder me te realiseren dat we die droom op een dag echt zouden kunnen waarmaken.”

(Met dank aan @thorn_cove_abode)
(Met dank aan @thorn_cove_abode)

Het stel trouwde op de verjaardag van mevr. Smith, 18 juni 2011. In 2017 kochten ze een huis in de executieverkoop om te renoveren en mevr. Smith deelde het proces op haar groeiende social media platform. Twee jaar later werd het stel geattendeerd op een “droomhuis aan het water” slechts een paar kilometer verderop.

“Het was een paar dagen voordat het op de markt zou komen, maar we kregen de kans om het te kopen voordat dat zou gebeuren,” zei mevr. Smith. “We besloten ervoor te gaan en dit was onze kans om dat droomhuis te bouwen op ons droomlandgoed. We konden het geld dat we hadden verdiend met het opknappen van het executiehuis weer investeren in het bouwen van ons ‘nieuwe oude’ huis.”

Vijftien jaar na de belofte van meneer Smith ging het stel aan de slag met hun droomhuis: een huis in oude stijl met alle gemakken van nieuwbouw. In mei 2017 werd de eerste paal geslagen en mevr. Smith documenteerde het proces op haar website en Instagram.

(Met dank aan @thorn_cove_abode)
(Met dank aan @thorn_cove_abode)

Mevr. Smith, die bijna elke dag op de bouwplaats aanwezig was, zei: “Ik begon met het zoeken naar een huis dat leek op de historische huizen waarin ik ben opgegroeid. Het huis dat ik koos om te bouwen is een stijl met een puntgevel, een hal en een salon. Het ziet eruit alsof er in de loop der tijd aangebouwd is. Dit was een heel bewuste keuze, omdat dat heel gebruikelijk was in oudere huizen; mensen bouwden hun huis uit naarmate de rijkdom dat toeliet.”

De buitenkant van het “nieuwe oude” huis van de Smiths doet denken aan huizen uit de vroege 20e eeuw uit de omgeving en elke beslissing, van buiten tot binnen, werd zorgvuldig genomen. Het echtpaar begon buiten met het kiezen van 3-inch messing en houten planken voor de vloer van de veranda, wat naar hedendaagse maatstaven ongebruikelijk is, en ze pasten de maten van de ramen, sierplanken, gevelbekleding en druipkappen aan voor “historische nauwkeurigheid”.

(Met dank aan @thorn_cove_abode)
(Met dank aan @thorn_cove_abode)
(Met dank aan @thorn_cove_abode)

De voordeur behoorde ooit toe aan de allereerste apotheek in een klein stadje in Noord Carolina en er is gekozen voor 100 jaar oude witte eiken vloeren in de hal die bekleed is met teruggewonnen kralenplank. “Als ik denk aan die oude bescheiden huizen waarin ik ben opgegroeid, geeft deze muurbekleding me een gevoel van nostalgie dat heel geruststellend is,” zei mevr. Smith.

Bij sommige beslissingen moest prioriteit worden gegeven aan lifestyle boven esthetiek, en de keuken was zo’n keuze. Kastjes in Hutch-stijl en oudere elementen met een verweerd karakter, zoals de deuren, vloeren, wandbekleding, afvoerpijpen en verlichtingsarmaturen, zorgen voor “een knipoog naar historische keukens”, maar de ruimte functioneert nog steeds zoals het koppel het nodig heeft.

“De grootste hindernis bij de bouw was de aannemers ervan overtuigen dat er een visie was die verder ging dan wat ze normaal gesproken bouwen”, aldus mevr. Smith, die uiteindelijk zo tevreden was over de samenwerking dat ze tegenwoordig nog steeds dezelfde aannemers heeft.

(Met dank aan @thorn_cove_abode)
(Met dank aan @thorn_cove_abode)
(Met dank aan @thorn_cove_abode)
(Met dank aan @thorn_cove_abode)
(Met dank aan @thorn_cove_abode)

Na 16 maanden bouwen was het huis precies zoals ze het zich altijd had voorgesteld. Het gezin verhuisde op 18 september 2018.

“Ik herinner me de dag nog precies omdat het letterlijk als een droom was; een lieve en onschuldige belofte die mijn huidige man zoveel jaren geleden had gedaan, was nu werkelijkheid geworden,” zei mevr. Smith. “En tot op de dag van vandaag denk ik dat ik zo’n liefde niet verdien. Iemand hebben die de diepste verlangens van je hart ziet en er zoveel moeite voor doet om ze waar te maken, is de meest oprechte en onbaatzuchtige vorm van liefde die ik kan bedenken.”

Mevr. Smith heeft veel favoriete ruimtes in het voltooide huis, maar de beste ruimtes van allemaal zijn die waarin haar gezin kan samenkomen.

“De ontbijthoek is heel bijzonder,” zei ze. “Het heeft een prachtig uitzicht op het meer buiten en het is de plek waar we elke dag samenkomen om te eten. De eetkamer ook; mijn vader heeft onze eettafel gemaakt en de luiken aan de binnenkant zijn ook door mijn vader gemaakt.

“Ik denk dat het niet uitmaakt waar je woont, of dat je op een dag je droomhuis kunt bouwen of niet. Wat het belangrijkst is, zijn de mensen met wie je het deelt en de liefde die je aan hen toont. De dingen van deze wereld zijn leuk, maar tijdelijk. We zijn allemaal erg tijdelijk. Wat het belangrijkst is, zijn de mensen.”

(Met dank aan @thorn_cove_abode)

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (1 november 2023): Husband Fulfils Promise Made as a Teen, Builds Wife the ‘New Old’ House of Her Dreams

 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.