Wednesday, 17 Jul 2024
(SWNS)

Echtpaar koopt het lelijkste huis in de straat voor 160.000 dollar en maakt er hun droomhuis van

Een stel gaf 160.000 dollar uit aan het “lelijkste huis in de straat” en heeft de waarde ervan verdubbeld door er hun droomhuis van te maken nadat ze “Doe het zelf” hadden geleerd op YouTube.

(SWNS)

Lizzy Williams, 37 jaar, en haar man Phil Williams, 40 jaar, kochten in juni 2014 een twee-onder-een-kapwoning met vier slaapkamers in St Albans, Hertfordshire, Engeland.

Het echtpaar beweert dat het het “lelijkste” huis in de straat was omdat het al vier jaar niet meer bewoond was. Het echtpaar beschreef het interieur en zei dat het huis gaten in het plafond had, dode planten en schimmel die in de badkamer beneden groeide.

(SWNS)

Het stel, dat negen jaar bezig is geweest om het huis zelf te renoveren, heeft naar schatting 253.840 dollar bespaard door YouTube te gebruiken om zichzelf te leren loodgieten, elektriciteit aanleggen, een zwembad aanleggen en de keuken installeren.

“Phil is erg gericht op details, hij neemt informatie heel goed in zich op,” zei mevr. Williams, die in de marketing werkt. “We gebruikten veel online forums om ons te helpen en we keken ook naar YouTube-video’s.”

Wanneer dhr. Williams echter niet wist hoe hij een specifiek probleem moest aanpakken, ging hij naar familie en vrienden voor hulp.

(SWNS)

Binnen zes maanden na de aankoop van het pand in juni 2014 trok het stel erin en begon het te slopen. Aanvankelijk woonden ze in slechts twee slaapkamers terwijl de renovatiewerkzaamheden om hen heen plaatsvonden.

“We richtten de voorkamer in als onze slaapkamer, en dan hadden we nog een slaapkamer aan de achterkant die we gebruikten als woonkamer,” zei mevr. Williams.

Toen ze het pand kochten had het vier slaapkamers, maar dhr. en mw. Williams breidden het pand uit om de slaapkamers groter te maken en verbouwden de garage om er vier ruimtes aan toe te voegen.

(SWNS)
(SWNS)

De garage werd omgebouwd tot vier ruimtes: een bijkeuken, een toilet, een studeerkamer en een hal.

“Het is niet hetzelfde huis dat we kochten, we hebben de leidingen opnieuw aangelegd en we hebben samen met de buren een uitbouw van twee verdiepingen aan de achterkant toegevoegd,” zei mevr. Williams. “We konden de voetafdruk van het huis vergroten en terug de tuin in gaan.

“We zijn ook een stukje afgedaald, onder het huis was gewoon een lege ruimte die werd gebruikt voor opslag. Die ruimte hebben we teruggewonnen en nu stap je onze keukenruimte binnen.”

(SWNS)
(SWNS)

De renovatie van het woonhuis kostte het echtpaar zes jaar. De volledige renovatie was echter pas klaar in september 2023 met de voltooiing van de tuin.

In totaal gaf het tweetal 160.000 dollar uit aan het pand; ze gebruikten hun spaargeld van 50.771 dollar, sloten leningen af en gebruikten hun salaris om de transformatie te financieren.

“Dat is nog een reden waarom het zo lang heeft geduurd, want we hadden geen enorme reserves,” zei mevr. Williams. “Het is hard ploeteren geweest, maar we vinden het geweldig.”

(SWNS)

Ze zegt dat haar favoriete ruimte in huis de keuken is.

“We houden echt van de keuken, we houden van de hoge plafonds en de ruimte die we hebben,” zei ze. “In huizen uit 1950 heb je dat niet echt, onze plafonds in de keuken zijn 3,5 meter hoog.”

(SWNS)

Ze legde uit dat dit haar een gevoel van ruimte en openheid geeft dat ze anders niet zou krijgen.

Daarnaast geniet ze ook van de andere eigenzinnige kenmerken in het huis, zoals de “katerbank” om onder de douche te zitten en een televisie in de badkamer.

(SWNS)
(SWNS)

Het zwembad, vindt ze, is geweldig voor haar 3-jarige zoon om van te genieten in de zomer.

(SWNS)
(SWNS)
(SWNS)

Terugkijkend op hun renovatietraject zei mevr. Williams: “We hebben ons hart en ziel in het huis gestoken – het feit dat we veel van de renovatie zelf hebben gedaan, maakt ons huis echt speciaal.”

(SWNS)

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (6 maart 2024): Couple Buys the Ugliest House on the Street for $160,000 and Turns It Into Their Dream Home—Here’s How It Looks

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.