Saturday, 25 May 2024
Met dank aan de politie van Libanon, New Hampshire

‘Een echt Lassie-verhaal’: Losse herdershond leidt politie naar vrachtwagen die van snelweg rolde om gewonde eigenaar te redden

Net als in een aflevering van “Lassie” wordt een Shiloh herder in New Hampshire een held genoemd, nadat hij de politie naar de plaats van een ongeval leidde, waar een paar automobilisten zwaar gewond waren en gered moesten worden.

Op de avond van 3 januari, rond 22.00 uur, kwam de New Hampshire State Police (NHSP) agent Sandburg aan bij de Interstate-89 brug tussen New Hampshire en Vermont in Lebanon. Daar zag hij een loslopende hond, de 1 jaar oude Tinsley.

Agent Sandberg en de politie van Lebanon probeerden eerst de hond te vangen, maar ze zagen dat de herder naar het noorden was gedraaid, in de richting van een stuk beschadigde vangrail bij de splitsing met Interstate-91. Daar ontdekten ze een zwaar beschadigde pick-up truck die van de weg was gerold.

(Met dank aan de politie van Libanon New Hampshire)
Links: (met dank aan de politie van de staat New Hampshire); Rechts: (Met dank aan de politie van Libanon, New Hampshire)

Twee mannen waren uit het voertuig geslingerd met ernstige verwondingen en waren onderkoeld.

“De hond wilde dat Trooper Sandberg en de agenten haar volgden. Tinsley, de hond, probeerde nooit weg te lopen, maar leidde hen eerder verder de weg op en over de brug,” vertelde NHSP luitenant Dan Baldassarre, commandant van Troop D, aan The Epoch Times.

“Het is een echt Lassie verhaal, Tinsley leidde de politie direct naar de plaats van het ongeluk om hulp te bieden. Zij is de held.”

De agenten kwamen erachter dat een van de mannen, Cam Laundry, de eigenaar van de hond was. “Het werd snel duidelijk dat Tinsley, agent Sandberg en de politie van Lebanon naar de plaats van het ongeval en de gewonde inzittenden leidde,” verklaarde NHSP.

(Met dank aan de politie van de staat New Hampshire)

Tinsley stelde de eerste hulpverleners in staat de slachtoffers eerder te bereiken dan anders het geval zou zijn geweest, aldus de hulpverleners. Beide mannen werden voor verzorging naar het Dartmouth Hitchcock Medical Center gebracht.

“Tinsley leek niet gewond te zijn in het ongeval,” verklaarde NHSP.

Laundry vertelde dat hij van plan was om zijn heldhaftige harige beste vriendin te belonen en dat ze zijn “beschermengel” is.

“Ze wordt de hele tijd verwend,” vertelde Laundry aan NBC. “Ze krijgt vanavond waarschijnlijk hertenvlees en zal uitgebreid gestreeld worden.”

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (15 januari 2022): ‘A Real-Life Lassie Story’: Loose Shepherd Dog Leads Police to Truck That Rolled Off Interstate to Save Injured Owner

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.