Wednesday, 12 Jun 2024
Epoch-Times-Newspaper

Een oude traditie nieuw leven inblazen

Beste lezers,

Het vertrouwen in de media is nooit lager geweest en het medialandschap raakt steeds meer gepolariseerd. The Epoch Times is anders. Wij willen de kloof helpen dichten door eerlijke en onpartijdige berichtgeving te brengen. Ons doel is om lezers accurate informatie te geven zodat ze hun eigen mening kunnen vormen over de belangrijkste onderwerpen van onze tijd.

De ongezonde trend van agenda-gedreven journalistiek die heerst in de hedendaagse mediawereld volgen wij niet.

In plaats daarvan gebruiken we de principes van Waarheid en Traditie als onze leidraad. In onze berichtgeving belichten we het beste van de mensheid, waardevolle lessen uit de geschiedenis en tradities die de samenleving ten goede komen.

Waarom The Epoch Times

Toen onze stichter, John Tang, The Epoch Times begon in een kelder in Atlanta, Georgia, stond hij voor een bijna onmogelijke taak.

John’s droom was om een mediabedrijf op te bouwen dat echt onafhankelijk zou zijn.

Hijzelf had communistisch China verlaten na het bloedbad op het Tiananmen plein en had zich ingeschreven voor een postdoctoraal programma aan het Georgia Institute of Technology.

Toen hij zag dat vrienden en geliefden in China werden vervolgd vanwege hun geloofsovertuiging, en dat de media daar niet over berichtten, voelde hij zich gemotiveerd om actie te ondernemen.

Als immigrant zag John Amerika als een land van mogelijkheden en een plek waar je met weinig of niets grote dingen kan opstarten. Zonder ervaring en met een heel beperkt budget begon John te bouwen aan een mediabedrijf dat een vitale levensader zou worden voor tientallen miljoenen Chinezen die onder communistische onderdrukking en censuur leven.

Maar onze onafhankelijke verslaggeving had een prijs. Tien medewerkers in China werden gevangen gezet en veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van drie tot tien jaar voor aanklachten als “aanzetten tot ondermijning van de staatsmacht”, waardoor wij gedwongen werden om grotendeels ondergronds te werken in China.

Niet veel later werd de Engelstalige editie van The Epoch Times gelanceerd met dezelfde missie van vrije en onafhankelijke journalistiek. Terwijl de organisatie te maken kreeg met voortdurende bedreigingen van de Chinese communistische partij en vele financiële uitdagingen, hielden John en zijn team vol.

In veel opzichten is Johns verhaal een Amerikaans succesverhaal.

The Epoch Times is nu uitgegroeid tot een internationaal mediabedrijf dat publiceert in 23 talen en in 35 landen.

Traditionele journalistiek

Sinds zijn oprichting heeft The Epoch Times altijd vastgehouden aan zijn kerntaak: waarheidsgetrouwe berichtgeving brengen.

Wij geloven dat de hoeksteen van een vrije republiek een echt geïnformeerd publiek is. Dat is waarom ons team van verslaggevers en redacteurs over de hele wereld onvermoeibaar verderwerkt om onze lezers de meest accurate berichtgeving te brengen.

Wij zien het niet als onze taak om u te vertellen wat u moet denken, maar eerder om u de feiten te presenteren, zodat u uw eigen mening kunt vormen.

Veel media hebben de laatste jaren hun toevlucht genomen tot agenda-gestuurde journalistiek. The Epoch Times is anders omdat het vrij is en niet onder de invloed staat van eender welke regering, bedrijf of politieke partij.

Ik hoop dat u zal genieten van The Epoch Times en dat u onze verslaggeving voor uzelf zal uitproberen.

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (28/05/2020): Reviving a Time-Honored Tradition

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.