Wednesday, 17 Jul 2024
Falun Gong beoefenaars nemen deel aan een bijeenkomst ter herdenking van de 23e verjaardag van het begin van de vervolging van de spirituele groep door het Chinese regime, op de National Mall in Washington op 21 juli 2022.(Samira Bouaou/The Epoch Times)

Eerste wetsvoorstel in de VS om gedwongen orgaanoogst door Peking tegen te gaan, ondertekend in Texas

Texas heeft een wetsvoorstel van beide partijen ondertekend om de criminele praktijk van gedwongen orgaanoogst door het Chinese regime tegen te gaan en is daarmee de eerste Amerikaanse staat die dit misbruik wettelijk tegengaat.

Volgens SB 1040, ondertekend door gouverneur Greg Abbott op 18 juni en van kracht vanaf 1 september, is het illegaal voor zorgverzekeraars om orgaantransplantaties te financieren met organen afkomstig uit China of enig ander land waarvan bekend is dat het betrokken is bij de praktijk van gedwongen orgaanoogst. Het wetsvoorstel werd in mei unaniem aangenomen in beide wetgevende kamers van de staat.

Onder het toeziend oog van het Chinese regime is het onder dwang oogsten van vitale organen uit levende individuen voor winstgevende doeleinden uitgegroeid tot een bloeiende industrie en heeft dit bijgedragen aan het misbruik van kwetsbare groepen zoals gevangen gehouden volgelingen van de spirituele discipline Falun Gong, een geloofsgroep met tientallen miljoenen volgelingen die sinds 1999 te maken heeft met een meedogenloze vervolgingscampagne door Peking.

Staatsvertegenwoordiger Tom Oliverson, een van de hoofdsponsors van het wetsvoorstel, bedankte gouverneur Abbott voor “het feit dat Texas als eerste een krachtig standpunt inneemt tegen de immorele en afschuwelijke praktijk van gedwongen orgaandonaties in China.”

“Met deze wet sturen we een krachtige boodschap naar Peking dat al het menselijk leven kostbaar is en bescherming verdient,” vertelde hij aan The Epoch Times.

Oliverson herinnerde zich dat hij jaren geleden Falun Gong beoefenaars ontmoette en dat zij hem websites lieten zien van ziekenhuizen in China die aan de wereld lieten zien dat er levende donoren klaarstonden terwijl de medische sector van het land op zoek was naar orgaantransplantatietoeristen.

“Ik was gewoon geschokt. Absoluut, ongelofelijk geschokt,” zei hij in een interview. Hoewel Oliverson heeft gepleit voor ethische regels voor orgaantransplantatie om ervoor te zorgen dat mensen in de Verenigde Staten vrijwillige donoren zijn, zei hij dat hij “nog nooit een geval heeft gezien waarin iemand die bij bewustzijn en wakker was en zelf een toestemming kon ondertekenen, maar geen orgaandonor wilde zijn, gedwongen werd om orgaandonor te zijn.”

“Dat klonk als iets uit een film,” zei hij.

Staatsvertegenwoordiger van Texas Tom Oliverson spreekt op een persconferentie over het gedwongen oogsten van organen door het Chinese regime, in Austin, Texas, op 29 maart 2023, in een stilstaand beeld uit een video. (The Epoch Times)

Oliverson heeft sindsdien meegewerkt aan verschillende andere maatregelen, waaronder SCR 3, een resolutie die in april 2021 unaniem werd aangenomen om de “verachtelijke praktijk van Peking om met geweld menselijke organen te verwijderen voor transplantatie” te veroordelen. In maart was hij mede-indiener van TX HB3914, een wetsvoorstel dat tot doel heeft het Cancer Prevention and Research Institute of Texas, de financier van kankeronderzoek in de staat, te verbieden subsidiegeld te geven aan aanvragers die een orgaan uit een ziekenhuis in China halen.

Voor Oliverson is het stoppen van zorgverzekeraars om geld te steken in organen uit China de sleutel tot het stoppen van dergelijk onvrijwillig orgaantransplantatietoerisme. Een orgaantransplantatie is zo duur dat een overweldigende meerderheid van de Amerikanen hiervoor afhankelijk is van de ziektekostenverzekering.

Het idee, zei hij, is om “in feite de mogelijkheid te blokkeren” voor iemand om betaald te krijgen voor deelname aan het misbruik in China of waar dan ook ter wereld.

“De beste manier om het succesvol uit te schakelen is om het economisch niet succesvol te maken voor een land dat mensen niet als mensen ziet, maar duidelijk wel als een bron van inkomsten,” zei hij.

Falun Gong beoefenaars lopen in Manhattan om de Wereld Falun Dafa Dag te vieren, in New York op 12 mei 2023. (Larry Dye/De Epoch Times)

Oliverson zei dat er nog meer werk te doen is en dat hij hoopt dat andere staten hun eigen versie van deze wet zullen aannemen om dit misbruik van medemensen tegen te gaan. Hij zei dat hij deze wetgeving wil voorleggen aan de conferenties van de wetgevende machten van de staten en het wil presenteren als een modelwetgeving die andere staten kunnen overwegen.

“Ik zou graag zien dat dit in alle 50 staten wordt aangenomen. Dat zou mijn ultieme doel zijn—alle Amerikanen verenigd tegen deze afschuwelijke praktijk,” zei hij.

“Als alle 50 staten dit verbod hebben, dan zullen er in wezen geen Amerikaanse dollars naar Chinese ziekenhuizen gaan die deelnemen aan orgaanhandel, zodat ze er niet voor kunnen betalen.”

Gepubliceerd door The Epoch Times (20 juni 2023): First Ever US Bill to Counter Beijing’s Forced Organ Harvesting Signed Into Law in Texas

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.