Sunday, 19 May 2024
Het Twitter-logo is te zien op een bord aan de buitenkant van het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco, Californië, op 28 oktober 2022 (Constanza Hevia/AFP via Getty Images)

Elon Musk geeft aan dat er vrijdag ontslagen zullen vallen bij Twitter

Twitter heeft naar verluidt aan haar 7.500 werknemers wereldwijd meegedeeld dat er vrijdag ontslagen zullen worden aangekondigd, volgens verslagen waarin een bericht van het bedrijf wordt geciteerd.

“Team, In een poging om Twitter op een gezond pad te brengen, zullen we vrijdag het moeilijke proces doorlopen van het inkrimpen van ons personeelsbestand,” aldus het bericht, dat in zijn geheel is gepubliceerd door Business Insider.

“We erkennen dat dit gevolgen zal hebben voor een aantal mensen die waardevolle bijdragen hebben geleverd aan Twitter, maar deze actie is helaas noodzakelijk om het succes van het bedrijf in de toekomst te garanderen.”

Naar verluidt heeft het bedrijf de werknemers laten weten dat de betrokkenen op 4 november om 9 uur ‘s ochtends een bericht op hun persoonlijke e-mailaccounts zouden ontvangen met als onderwerp “Your Role at Twitter”.

Werknemers die niet getroffen worden, zouden een bericht ontvangen op hun Twitter e-mailaccount.

Volgens het bericht zal Twitter zijn kantoren tijdelijk sluiten en zal alle toegang met badges tijdelijk worden opgeschort.

Het bedrijf zei dat dit is om “de veiligheid van elke werknemer evenals de systemen en klantgegevens van Twitter te beschermen”.

“Als u op kantoor bent of op weg bent naar uw kantoor, keer dan alstublieft terug naar huis”, zou het bericht aangeven.

The Epoch Times nam contact op met Twitter voor commentaar en voor een bevestiging van deze berichten.

Ontkenningen door Musk in het verleden

De maatregel werd gemeld door de Washington Post, de New York Times, Wall Street Journal en Business Insider. Musk heeft eerder berichten van de Washington Post en de New York Times over zijn plannen met het personeelsbestand van Twitter ontkend.

Op 31 oktober ontkende Musk een bericht van de NY Times dat de dag ervoor was gepubliceerd en waarin werd beweerd dat er vóór 1 november ontslagen zouden vallen bij Twitter, wanneer de werknemers aandelen zouden ontvangen als onderdeel van hun compensatie.

De nieuwe Twitter-eigenaar reageerde op het verslag met de woorden: “dit is onjuist.”

Musk ontkende ook een bericht van 20 oktober in de Washington Post waarin stond dat hij van plan zou zijn om 75 procent van het personeel van Twitter te ontslaan. Een bericht van Bloomberg bevestigde het verhaal, onder vermelding van anonieme betrokkenen. Musk heeft het Bloomberg-verhaal nog niet bevestigd of ontkend.

Hoewel Twitter de juistheid van de berichten over de vrijdag aangekondigde ontslagen nog niet heeft bevestigd, werden de hoogste leidinggevenden alvast ontslagen toen Musk de leiding over Twitter overnam, onder wie CEO Parag Agrawal, financieel directeur Ned Segal en hoofd juridische zaken en beleid Vijaya Gadde.

Gepubliceerd door The Epoch Times (4 november 2022): Elon Musk to Begin Twitter Layoffs Friday Morning: Reports

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.