Sunday, 16 Jun 2024
Tesla CEO Elon Musk en zijn beveiliging verlaten het kantoor van het bedrijf in Washington op 27 januari 2023. (Jonathan Ernst/Reuters)

Elon Musk: Kinderen worden bestookt met transgender ‘propaganda’ door volwassenen

Elon Musk, oprichter van Tesla en CEO van Twitter bekritiseerde op 16 maart het idee om minderjarigen een geslachtsverandering te laten ondergaan, waarbij hij stelde dat kinderen worden bestookt met “propaganda” om hen te overtuigen dergelijke “zware” behandelingen te ondergaan.

Musk’s onthulling van zijn standpunt over de kwestie kwam als reactie op een video die op 9 maart op Twitter werd geplaatst van de Minnesota’s Lt. Gov. Penny Flanagan, een Democraat, die dergelijke procedures aanprijst als “levensbevestigende en levensreddende gezondheidszorg”.

“Als onze kinderen ons vertellen wie ze zijn, is het onze taak als volwassenen om naar ze te luisteren en ze te geloven,” zei Flanagan. “Dat is wat het betekent om een goede ouder te zijn.”

Musk was het niet eens met die beoordeling en antwoordde donderdag: “Niet als ze door volwassenen gevoed worden met propaganda. Bovendien maakt elk kind een identiteitscrisis door voordat zijn of haar persoonlijkheid/identiteit uitkristalliseert. Daarom moeten we geen zware, onomkeerbare operaties of steriliserende medicijnen toestaan waar ze spijt van kunnen krijgen totdat ze minstens 18 jaar zijn.”

 

De opmerkingen van Flanagan werden gemaakt tijdens een persconferentie op 8 maart, waarbij de Democratische gouverneur van Minnesota, Tim Walz, een uitvoeringsbesluit ondertekende ter ondersteuning van genderbevestigende zorg in zijn staat.

Het bevel draagt staatsagentschappen op te coördineren om “mensen of entiteiten te beschermen die genderbevestigende gezondheidsdiensten verlenen, bijstaan, zoeken of verkrijgen”, met inbegrip van “alle medische, chirurgische, advies- of verwijzingsdiensten, met inbegrip van telegezondheids diensten” die iemand zou kunnen aanvragen om zijn of haar genderidentiteit te bevestigen.

De richtlijn verbiedt de staat om andere staten bij te staan bij onderzoeken naar personen die deze diensten zoeken, en draagt staatsagentschappen op om “administratieve maatregelen” te onderzoeken en te nemen tegen “oneerlijke of misleidende praktijken” met betrekking tot genderbevestigende zorg.

“Terwijl staten in het hele land de toegang tot genderbevestigende zorg verbieden, willen we dat LGBTQ Minnesotans weten dat ze veilig, beschermd en welkom blijven in Minnesota,” zei Walz in een verklaring. “In Minnesota wordt u niet gestraft voor het zoeken of verlenen van medische zorg. Deze Executive Order zorgt voor een directe aanpak die onze LGBTQ Minnesotans verdienen.”

Het uitvoeringsbesluit valt samen met de recente nationale campagne om minderjarigen die letsel hebben opgelopen door gezondheidswerkers die bij hen een geslachtsverandering hebben uitgevoerd, aan te klagen wegens medische fouten.

In Arkansas heeft de Republikeinse gouverneur Sarah Huckabee Sanders maandag een wet in die zin ondertekend, waardoor minderjarigen tot 15 jaar na hun 18e een rechtszaak kunnen aanspannen.

Soortgelijke wetgeving werd vorig jaar ingevoerd in de Amerikaanse Senaat door Sen. Tom Cotton (R-Ark.) en in het Huis door Rep. Marjorie Taylor Greene (R-Ga.), maar over geen van beide is gestemd.

Intussen zijn sommige ex-transgenders, zoals Chloe Cole, al begonnen met het zoeken van juridische stappen.

“De volwassenen die mij als kind moesten verzorgen en begeleiden hebben dat niet gedaan en zij zullen daarvoor de verantwoordelijkheid nemen,” vertelde Cole in november aan The Epoch Times nadat hij een rechtszaak had aangespannen tegen Kaiser Permanente. “Mijn ouders werd een leugen verkocht, net als ik.”

Cole kreeg puberteitsremmers en geslachtsveranderende hormonen voorgeschreven en haar borsten werden op 15-jarige leeftijd verwijderd door medische professionals van Kaiser Permanente. Nu 18, heeft ze onlangs de groep Detrans United opgericht ter ondersteuning van andere “detransitioners” zoals zijzelf, die de op hen uitgevoerde procedures ongedaan willen maken.

“Mijn tienerleven is het hoogtepunt geweest van ondraaglijke pijn, spijt en vooral onrechtvaardigheid,” zei Cole in een verklaring van 10 november. “Wat nog erger is, is dat ik niet alleen sta in mijn pijn. Ik zal erop toezien dat het bloed en de tranen van detransitioners zoals ikzelf niet verloren zal gaan. Het is voor mij onmogelijk om terug te winnen wat ik heb verloren, maar ik zal [ervoor zorgen] dat er geen kinderen meer zullen lijden door toedoen van deze leugenaars en verminkers.”

Gepubliceerd door The Epoch Times (17 maart 2023): Elon Musk: Children Being Fed Transgender ‘Propaganda’ by Adults

 

 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.