Wednesday, 17 Jul 2024
De in Hongarije geboren Amerikaanse investeerder en filantroop George Soros (links) in Davos, Zwitserland, op 24 mei 2022, en Tesla CEO Elon Musk (rechts) in San Francisco op 24 januari 2023. (Fabrice Coffrini/AFP/Justin Sullivan/via Getty Images)

Elon Musk zegt dat George Soros ‘de mensheid haat’ en beleid steunt dat ‘het weefsel van de beschaving aantast’

Elon Musk heeft opnieuw kritiek geuit op miljardair-activist George Soros. Hij beweert dat hij links beleid voert dat 'het weefsel van de beschaving uitholt.'

Technologie-ondernemer Elon Musk heeft opnieuw kritiek geuit op de linkse financier en activist George Soros, door te beweren dat de grote geldschieter van verschillende linkse doelen “fundamenteel de mensheid haat” en de beschaving ondermijnt.

De heer Musk maakte deze opmerkingen in een aflevering op 31 oktober van Joe Rogan’s populaire podcast, waarin de Tesla CEO zich uitliet over dhr. Soros en zijn geschiedenis van het doneren van geld aan de verkiezingscampagnes van progressieve officieren van justitie die een beleid zouden voeren dat zacht is tegen misdaad.

“Hij is, geloof ik, de grootste donateur van de Democratische partij,” vertelde dhr. Musk aan dhr. Rogan.

George Soros beantwoordt vragen na een toespraak in de marge van de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) in Davos op 24 mei 2022. (Fabrice Coffrini/AFP via Getty Images)

Dhr. Soros was de grootste individuele donor in de verkiezingen van 2022, volgens gegevens over campagnefinanciering die zijn verzameld door OpenSecrets. Hij gaf $ 178,8 miljoen aan federale bijdragen in de verkiezingscyclus van 2022, allemaal aan Democraten.

“Hij doet dingen die het weefsel van de beschaving uithollen,” vervolgt dhr. Musk. “DA’s [district procureurs] laten kiezen die weigeren om misdaad te vervolgen; dat is een deel van het probleem in San Francisco, en L.A., en een heleboel andere steden.”

“Terwijl ik denk dat San Francisco een prachtige stad is en we echt hard moeten vechten om het schip van San Francisco recht te trekken. Als je door het centrum van San Francisco loopt, vlak bij het hoofdkantoor van X/Twitter, is het een zombie-apocalyps,” zei dhr. Musk. “Ik bedoel, het is ruw.”

San Francisco wordt geteisterd door ongekende criminaliteit, drugsmisbruik en dakloosheid.

Een dakloze man zit bewusteloos in San Francisco op 23 februari 2023. (John Fredricks/De Epoch Times)
Daklozen verzamelen zich bij drugsdealers in het Tenderloin-district van San Francisco op 22 februari 2023. (John Fredricks/De Epoch Times)

De straten van het centrum van San Francisco schetsen een schokkend beeld van de fentanyl-crisis, met alomtegenwoordig drugsgebruik, terwijl kampen voor daklozen en landloperij zich door de stad verspreiden.

Video’s die deze zomer op sociale media circuleerden uit San Francisco laten beelden zien van verslaving, waaronder een zwangere vrouw met snijwonden en open wonden die op de stoep moest bevallen terwijl ze een fentanylpijp vasthield.

Een aantal bedrijven, waaronder Nordstrom, Whole Foods en Saks Fifth Avenue hebben het gebied verlaten te midden van ongekende diefstallen en vastgoedcriminaliteit in wat sommigen beschrijven als een retail apocalyps.

Het is gekkenwerk

Tijdens hun gesprek vroeg dhr. Musk aan dhr. Rogan of hij wel eens in het centrum van San Francisco was geweest.

“De laatste tijd niet, nee,” antwoordde dhr. Rogan, eraan toevoegend dat “ik heb gehoord dat het gek is.”

Dhr. Musk antwoordde. “Je kunt het pas geloven als je er naartoe gaat.”

Dhr. Musk zei toen dat het deels te wijten was aan een “geestvirus” filosofie, die hij eerder een ” woke geestvirus” noemde, dat naar mensen over de hele wereld werd verspreid door sociale mediaplatforms die werden gecontroleerd door linkse types.

“Die filosofie werd naar de aarde gestuurd,” zei dhr. Musk. “Een filosofie die normaal gesproken vrij niche en geografisch beperkt zou zijn, zodat het uitvalgebied beperkt zou zijn, kreeg effectief een informatiewapen, een informatietechnologisch wapen om wat in wezen een geestvirus is te verspreiden naar de rest van de Aarde, en het resultaat van dat geestvirus is heel duidelijk als je rondloopt in de straten van het centrum van San Francisco.

“Het is het einde van de beschaving,” zei dhr. Musk over de taferelen in de straten van San Francisco, eraan toevoegend dat de reden dat hij Twitter kocht was dat hij “bezorgd was dat het een corrosief effect had op de beschaving.”

Een aangepast bedrijfsbord staat aan de buitenkant van het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco, Californië, op 10 april 2023. (Justin Sullivan/Getty Images)

Het is alsof je de wetten verandert

Tijdens het deel van hun gesprek dat ging over dhr. Soros zei dhr. Musk dat de miljardair financier “erg slim” is geweest in het gebruik van geld om zijn doelen te bereiken.

Dhr. Musk zei dat dhr. Soros zich realiseerde dat de waarde voor geld in lokale races veel hoger is dan in nationale races.

“De laagste waarde voor geld is een presidentiële race. De volgende laagste waarde voor geld is een senaatsrace, dan een congresrace,” zei dhr. Musk.

“En als je bij de openbare aanklagers van steden en staten komt, krijg je extreem veel waar voor je geld,” voegde hij eraan toe.

Dhr. Musk zei dat door te helpen lokale ambtenaren te verkiezen die zijn links georiënteerde standpunten delen, dhr. Soros ontdekte dat hij kon helpen om beleid door te drukken zonder dat hij de wetten daadwerkelijk hoefde te veranderen.

“Je hoeft alleen maar te veranderen hoe ze worden gehandhaafd,” zei dhr. Musk.

“Als niemand ervoor kiest om de wetten te handhaven, of de wetten worden verschillend gehandhaafd, dan is het net alsof je de wetten verandert,” voegde hij eraan toe.

“Naar mijn mening heeft hij een fundamentele hekel aan de mensheid”, zei dhr. Musk over dhr. Soros. “Dat is mijn mening.”
De Open Society Foundation die dhr. Soros heeft opgericht heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar voor dit verhaal.

Dhr. Soros heeft echter te maken gehad met talrijke soortgelijke beschuldigingen dat hij zijn enorme rijkdom gebruikt om soms radicaal links progressief beleid te bevorderen, waarbij sommige officieren van justitie die hij hielp verkozen te worden de bijnaam “door Soros gefinancierde aanklagers” kregen.

Dhr. Soros schreef op zijn beurt een opiniestuk waarin hij uitlegde waarom hij doneerde aan “hervormingsgezinde aanklagers” en waarom hij “niet van plan is te stoppen.”

“De fondsen die ik beschikbaar stel stellen verstandige hervormingsgezinde kandidaten in staat om gehoord te worden door het publiek. Door te oordelen naar de resultaten, houdt het publiek van wat het hoort,” schreef dhr. Soros.

Dhr. Soros heeft de controle over Open Society Foundations overgedragen aan zijn zoon, Alex Soros, die beloofd heeft nog politieker betrokken te zijn dan zijn vader.

Eerder dit jaar waarschuwde Alex Soros in een opiniestuk in Politico dat een overwinning in 2024 van voormalig president Donald Trump—of een andere “MAGA-stijl” kandidaat—een klap zou toebrengen aan de agenda van de globalisten.

Gepubliceerd door The Epoch Times (1 november 2023): Elon Musk Says George Soros ‘Hates Humanity’ and Backs Policies That ‘Erode the Fabric of Civilization’

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.