Saturday, 25 May 2024
Roman Balmakov, presentator en regisseur van Facts Matter bij de wereldpremière van de originele documentaire van Epoch Times " Geen boeren, geen voedsel: Eet jij de insecten?" in Irving, Texas, op 22 september 2023. (Samira Bouaou/De Epoch Times)

Epoch Times documentaire ‘Geen boeren, geen voedsel: Eet jij de insecten?’ onthult masterplan achter klimaatagenda

Deze exclusieve documentaire geeft een diepgaand beeld van hoe wereldregeringen vorm geven aan een wereldwijde voedselcrisis.

Er dreigt een wereldwijde voedselcrisis nu regeringen over de hele wereld een “groen beleid” voeren dat boeren uit de markt drijft.

In een exclusieve originele Epoch-documentaire “Geen boeren, geen voedsel: Eet jij de insecten?” onthult Roman Balmakov een decennia oud masterplan om de wereldvoedselvoorziening te ontwrichten.

“Dit is de volgende wereldwijde crisis die door de media wereldwijd wordt genegeerd,” zegt Balmakov, presentator van EpochTV’s “Facts Matter.”

Hij neemt je mee op een reis langs waargebeurde verhalen van boeren in de Verenigde Staten, Nederland en Sri Lanka die hun land en middelen van bestaan verliezen onder het mom van klimaatverandering.

De première van de EpochTV-film was op maandag 25 september.

Film overzicht

Balmakov onthult de geschiedenis van de klimaatcrisis en hoe deze werd bedacht door wereldleiders tijdens de Conferentie van de Verenigde Naties over Milieu en Ontwikkeling, ook bekend als de Earth Summit, in juni 1992, kort nadat de Koude Oorlog ten einde was gekomen.

“Alle wegen leidden naar de Verenigde Naties,” vertelde Balmakov, die ook de film regisseerde, aan The Epoch Times tijdens een interview voorafgaand aan een speciale Rode Loper Première op 23 september, waar de documentaire werd gezien door ongeveer 200 deelnemers van de Stop 30×30 Summit in Irving, Texas.

De film duikt in Agenda 30, voorheen bekend als Agenda 21, en hoe het wereldwijde beleid van de V.N. gericht is op het beëindigen van privé-landbouw en het creëren van afhankelijkheid van een één-wereldregering die de voedselvoorziening van de wereld zal controleren.

Wereldleiders geven klimaatverandering de schuld van aanhoudend stijgende voedselprijzen over de hele wereld.

“En hun oplossing zou je wel eens kunnen verbazen,” zegt Balmakov in de film. “Volgens de Verenigde Naties zouden [insecten] wel eens je toekomstige avondeten kunnen zijn.”

“Mensen die de leiding hebben over enkele van de machtigste organisaties op deze planeet hebben besloten dat landbouw, in het bijzonder veeteelt, de schuld is van de opwarming van de aarde en dat de opwarming van de aarde de schuld is van de hoge voedselprijzen en voedseltekorten.”

De film onderzoekt hoe regeringen de klimaatagenda in binnen- en buitenland gebruiken om de controle over particuliere landbouwgrond over te nemen.

“Je zou denken dat de overheid de boeren graag zou willen helpen,” zei Balmakov. “De grootste verrassing voor mij was hoe ver dit al is gekomen.”

In de film leggen Californische veeboeren aan Balmakov uit hoe het waterschap van de staat vorig jaar een noodverordening voor droogte invoerde onder het mom van bescherming van de Coho zalm, die volgens de staat bedreigd wordt.

Volgens veeboerin Theodora Johnson uit Scott Valley verhinderen deze regels eigenaren om toegang te krijgen tot hun eigen grondwater. Ze zegt dat veehouderij zonder water niet kan overleven.

“Water zorgt ervoor dat alles werkt,” zegt mevr. Johnson in de film. “In Scott Valley kun je niets doen zonder water.”

Plaatselijke experts vertelden Balmakov dat de Coho zalm niet oorspronkelijk voorkomt in de Klamath rivier, die door Scott Valley stroomt.

De ‘stikstofcrisis’ in Nederland

Balmakov reisde ook naar Nederland, waar boeren worden gedwongen om hun veestapel met 50 tot 90 procent in te krimpen in naam van de klimaatverandering.

In 2019 riep de Nederlandse regering een “stikstofcrisis” uit en begon met de implementatie van regelgeving om de stikstofuitstoot drastisch te verminderen met 50 procent tegen 2030.

Het kleine land, dat een rijke geschiedenis heeft op het gebied van veeteelt, was de grootste exporteur van vlees in Europa, maar het landschap verandert en eeuwenoude familieboerderijen gaan failliet.

Verscheidene boeren en deskundigen zeggen dat de hele stikstofcrisis in het leven is geroepen zodat de regering de controle over het land kan nemen.

Martijn Vorkink, een vierde generatie boer, zegt dat het land waardeloos wordt als het niet meer bewerkt kan worden. Daarom verkopen veel boeren hun land aan de overheid omdat ze het zich niet meer kunnen veroorloven om het te houden als het hun gezinnen niet meer kan onderhouden.

Een krekel- en meelwormkweker vertelde Balmakov dat insecten op de markt worden gebracht als oplossing voor de toekomstige voedselcrisis.

Honger in Sri Lanka

De documentaire laat uit de eerste hand zien wat er gebeurt als de overheid chemische meststoffen verbiedt die boeren helpen gewassen te produceren.

In 2021 verbood de regering van Sri Lanka chemische meststoffen en pesticiden, naar eigen zeggen om iedereen in het land een biologisch dieet te kunnen bieden.

De rijstoogst, een basisvoedsel voor de eilandnatie van ongeveer 22 miljoen mensen, werd hierdoor dramatisch getroffen en het land kwam in een economische crisis en voedseltekort terecht.

Vorig jaar hief de regering haar verbod op kunstmest van de ene op de andere dag op en het land begint zich enigszins te herstellen.

Reacties op de film

De documentaire laat zien hoe sommige onschuldig klinkende beleidsmaatregelen schadelijk zijn voor de voedselvoorziening.

“Wat het meest verontrustend is, is dat ze regels opstellen die kleine boeren uit de markt drukken,” vertelde Margaret Byfield, uitvoerend directeur van American Stewards Liberty, na de screening aan The Epoch Times. Mevr. Byfield is ook te zien in de film.

Anderen zeiden dat de film een waarschuwing is voor het bedrog dat schuilgaat achter het wereldwijde “groene beleid.”

“Roman Balmakov heeft fenomenaal werk verricht door de harde realiteit en de onvertelde verhalen die aan het licht gebracht moesten worden te onthullen,” vertelde Stephaine Cross aan The Epoch Times. Mevr. Cross, eigenaresse van Tennessee Real Properties, LLC, woonde de première van de film in Irving bij.

“Ik vond het zowel ontnuchterend als gruwelijk! De inhoud [van de film] was zowel onthullend als verontrustend en werpt een licht op de aspecten die zorgvuldig en bedrieglijk voor ons verborgen zijn gehouden.”

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (26 september 2023): Epoch Times Documentary ‘No Farmers No Food: Will You Eat The Bugs?’ Exposes Master Plan Behind Climate Agenda

 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.