Thursday, 20 Jun 2024
The Epoch Times krant

Epoch Times gewaardeerd als meest neutraal in vergelijking met NYT, AP, BBC, Bloomberg

De laatste jaren is The Epoch Times snel gegroeid, omdat de vraag naar onze onafhankelijke berichtgeving is toegenomen. We willen u, onze lezers, bedanken dat u dit mogelijk maakt!

Als erkenning voor onze inspanningen om het nieuws eerlijk en zonder verdraaiing te brengen, waren we verheugd toen we onlangs werden gewezen op een Blind Bias Survey uitgevoerd door AllSides in augustus 2020.

Uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd door deze gerespecteerde organisatie die mediavooroordelen in de gaten houdt, bleek dat de ondervraagden – 2.000 respondenten uit het hele politieke spectrum – de inhoud van The Epoch Times beoordeelden als het meest ‘op de middelweg’ van alle onderzochte publicaties.

AllSides gaf de respondenten een selectie van voorpaginakoppen en artikelteksten zonder te onthullen van welke media-organisatie deze afkomstig waren.

The Epoch Times werd beoordeeld als meer in het centrum (volgens 64,26 procent van de respondenten) dan The Associated Press (53,08 procent), de BBC (33,29 procent), Bloomberg (14,69 procent), en The New York Times (16,20 procent).

Voor een volledig overzicht van het AllSides-onderzoek en de grafieken, klik hier.

Wij zien in dit onderzoek een erkenning van onze journalistieke integriteit en onze inspanningen om het nieuws objectief, volledig en nauwkeurig te verslaan.

Terwijl sommige media-organisaties lijken te hebben besloten het nieuws te verslaan volgens een agenda, in plaats van het nieuws accuraat te verslaan, streeft The Epoch Times ernaar de traditionele journalistiek te herstellen.

We willen nogmaals van deze gelegenheid gebruik maken om u, onze trouwe lezers, te bedanken voor uw voortdurende steun. We zouden niet kunnen doen wat we doen zonder u!

Oorspronkelijk gepubliceerd door The Epoch Times (21 mei 2021): Epoch Times Rated Most Neutral Compared to NYT, AP, BBC, Bloomberg

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.