Sunday, 19 May 2024
The Epoch Times - Truth and Tradition

Epoch Times roept op tot internationale veroordeling van aanval op verslaggever in Hongkong

The Epoch Times roept de internationale gemeenschap op om de Chinese Communistische Partij te veroordelen voor haar pogingen om The Epoch Times het zwijgen op te leggen en een einde te maken aan de persvrijheid in Hongkong .

De lopende campagne tegen de Hong Kong Epoch Times nam een gevaarlijke nieuwe wending op de ochtend van 11 mei toen een misdadiger verslaggeefster Sarah Liang aanviel met een baseball knuppel buiten haar flatgebouw. Liang liep kneuzingen aan beide benen op en werd voor evaluatie naar het Koningin Elisabeth Ziekenhuis gebracht.

Deze aanval volgt op een poging om de drukpers van The Epoch Times stil te leggen en op eerdere pogingen om Liang te intimideren.

Bij de aanval van 12 april op de drukpers sloegen indringers apparatuur met voorhamers kapot, goten betonpuin over gevoelige machines en stalen een computer. De drukpers was een aantal dagen buiten gebruik.

Dat was de vijfde aanval op de drukpers sinds de opening in 2004; de vorige was een poging om hem in brand te steken, in november 2019.

Liang meldde dat een onbekende man haar op 24 april bij haar thuis lastigviel en dat ze op 26 april door een onbekende man werd gevolgd.

June Guo, de directeur van de Hongkongse Epoch Times, zei dat de Chinese Communistische Partij (CCP) gebruik maakt van figuren uit de onderwereld om The Epoch Times aan te vallen.

De acties tegen The Epoch Times maken deel uit van een campagne van intimidatie, gewelddadige aanvallen, illegale arrestaties en stigmatisering door CCP-functionarissen en in door de CCP gecontroleerde media, gericht tegen de vrije pers in Hongkong.

De CCP tracht eerlijke berichtgeving in Hongkong te bemoeilijken, door journalisten en burgers te intimideren en door de vrije pers te dwingen haar werk op te geven.

Sarah Liang in Hong Kong. op 10 oktober 2019. (The Epoch Times)

 

Sarah Liang, een verslaggeefster voor de Hongkongse editie van The Epoch Times, toont haar gekneusde benen buiten het Queen Elizabeth Hospital in Hongkong op 11 mei 2021. (Song Pi-lung/The Epoch Times)

Liang is al 20 jaar journalist in Hong Kong en haar interviews met lokale deskundigen hebben veel lof geoogst. Al twee jaar trekt Liang’s programma “Precious Dialogues” een trouw publiek dat haar waarheidsgetrouwe verslaggeving respecteert.

De aanval op klaarlichte dag net buiten haar huis is een levendig voorbeeld van hoe het vrije en vreedzame klimaat in Hongkong is verslechterd en hoe de persoonlijke vrijheid van ieder individu nu in gevaar is.

De aanval laat echter ook zien hoezeer de CCP bang is voor een vrije pers en voor de waarheidsgetrouwe berichtgeving van The Epoch Times.

The Epoch Times verklaart plechtig dat het niet zal terugkrabbelen en zal doorgaan met waarheidsgetrouwe berichtgeving en met het dienen van de belangen van Hongkong.

De Epoch Times roept organisaties voor persvrijheid en mensenrechten, vrije regeringen en vrije mensen overal ter wereld op zich te verenigen om de persvrijheid in Hongkong te verdedigen.

De strijd voor persvrijheid daar is de strijd van de hele wereld, nu de CCP probeert haar tirannie eerst in Hongkong op te leggen en vervolgens in bredere zin, omdat alle vrijheid, waar dan ook ter werled, een afkeuring inhoudt van haar dictatoriale heerschappij.

Sinds de aanval heeft The Epoch Times in Hongkong een stroom van steun ontvangen van Hongkongers. Zij zien The Epoch Times als een symbool van vrijheid en hoop voor Hongkong. Wij danken de mensen voor hun steun.

Oorspronkelijk gepubliceerd door The Epoch Times (11 mei 2021): Epoch Times Calls for International Condemnation of Attack on Its Reporter in Hong Kong

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.