Wednesday, 17 Jul 2024
Het YouTube-logo (Reuters/Dado Ruvic/Illustratie)

Epoch Times Verklaring over YouTube Demonetisatie

Op 20 januari 2021 heeft YouTube het account van The Epoch Times gedemonetiseerd zonder voorafgaande waarschuwing of specifieke uitleg over het waarom.

We zijn ervan overtuigd dat onze onafhankelijke inhoud voldoet aan de criteria van het platform van YouTube en zullen met het platform samenwerken om eventuele problemen op te lossen.

We maken ons echter zorgen over de richting die YouTube de afgelopen maanden is ingeslagen, die lijkt te zijn dat de vrijheid van meningsuiting steeds verder wordt beperkt.

De oprichters van The Epoch Times zijn Chinese Amerikanen die het communistische China zijn ontvlucht en hier in de Verenigde Staten hun recht op het Eerste Amendement hebben opgeëist en een onafhankelijke en ongecensureerde nieuwsorganisatie hebben opgezet. Wij geloven dat vrijheid van meningsuiting de hoeksteen is van een vrije samenleving en de sleutel voor de bloei van onze republiek.

De recente censuur door grote techbedrijven in de Verenigde Staten heeft de wereld geschokt. Het imago van ons land als leider in vrijheid staat op het spel. We hopen dat een toonaangevend bedrijf als YouTube zal kunnen beantwoorden aan de verwachtingen van de wereldbevolking, die naar Amerika opkijkt vanwege zijn vrijheid.

Oorspronkelijk gepubliceerd door The Epoch Times (29 januari 2021): Epoch Times Statement on YouTube Demonetization

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.