Sunday, 19 May 2024
Mike Gonzalez, senior fellow bij The Heritage Foundation, in Washington op 22 september 2020. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Expert waarschuwt: Marxistische revolutie in de maak in Amerika

Er is een fenomeen dat vandaag de dag in Amerika wordt waargenomen, “een poging om de werkelijkheid te veranderen” om een nieuwe marxistische revolutie te bevorderen, zei Mike Gonzalez, een auteur van twee boeken over dit onderwerp.

Volgens het marxistische gedachtegoed, “wordt de werkelijkheid gewoon in elkaar gezet door ons conceptuele kader,” vertelde Gonzalez aan EpochTV’s “Crossroads” programma.

“Dus wat we zien met Black Lives Matter, wat we zien met het 1619 Project … is [een poging] om het Amerikaanse verhaal te vervangen, om het idee van Amerika te vervangen van: alle mensen zijn gelijk geschapen, we zijn allemaal vrij … met dit idee dat we een verschrikkelijk land zijn, dat onze geschiedenis afschuwelijk is, dat ons systeem zelf racistisch is – dat het systeem moet worden veranderd.”

De meeste mensen geloven dat de werkelijkheid niet kan worden veranderd omdat ze geloven in een ultieme en fundamentele waarheid, in natuurwetten of in God, maar marxisten geloven in niets van dat alles, zei Gonzalez.

Black Lives Matter (BLM) gebruikte de dood van George Floyd als een excuus om de samenleving te veranderen, legde Gonzalez uit, “om het organiserende principe van de samenleving te ontmantelen” – in de woorden van BLM mede-oprichtster Alicia Garza.

Gonzalez zei dat het concept van Black Lives Matter “onberispelijk” is.

“Zeven miljard mensen op aarde doen ertoe. En we zijn allemaal kinderen van God. Maar ik denk dat het belangrijk is – gezien onze geschiedenis – om te bevestigen dat de levens van onze zwarte medeburgers, landgenoten, ertoe doen, omdat we de geschiedenis kennen.”

Maar Black Lives Matter staat ook voor de beweging en de organisatie genaamd BLM Global Network Foundation (BLMGNF), zei Gonzalez, een senior fellow bij de Heritage Foundation.

Patrisse Cullors, een mede-oprichtster van Black Lives Matter, spreekt in Los Angeles, Californië, op een bestandsfoto. (Rich Fury/Getty Images voor Teen Vogue)

De oprichters van BLM zeggen dat ze getrainde marxisten zijn, merkte de deskundige op.

Patrisse Cullors, een mede-oprichtster van BLM zei in 2015 in een interview met Real News Network: “We hebben eigenlijk wel een ideologisch kader. Ikzelf en Alicia [Garza] in het bijzonder zijn getrainde organisatoren. We zijn getrainde marxisten.”

“Cullors trainde een decennium lang als radicale organisator in het Labor/Community Strategy Center, opgericht en geleid door Eric Mann, een voormalig lid van de Weather Underground, de radicale factie uit de jaren 1960 die door de FBI werd geïdentificeerd als een binnenlandse terroristische groepering,” schreef Gonzalez voor de Heritage Foundation.

De groep, die oorspronkelijk “Weathermen” heette, legde in haar oprichtingsverklaring van 1969 uit dat ze toegewijd waren aan “de vernietiging van het Amerikaanse imperialisme en de verwezenlijking van een klasseloze wereld: het wereldcommunisme”.

Alicia Garza, een mede-oprichtster van BLM, werd opgeleid door de School van Eenheid en Bevrijding (SOUL), een instituut opgericht door Harmony Goldberg, Ph. D., een geleerde in culturele antropologie, zei Gonzalez.

Goldberg is ook een expert op het gebied van Antonio Gramsci (pdf), de stichter van de communistische partij van Italië in de jaren 1920 en een marxistische intellectueel. Zij begrijpt Gramsci’s theorie van de oorlog van positie, het concept van het werven van mensen, hen te organiseren, hen te trainen, en hen te overtuigen om de ene cultuur te vervangen door een andere cultuur, zei Gonzalez.

Gonzalez haalde de woorden van Gramsci aan, die zei dat je in het Westen, in samenlevingen met een sterke burgerlijke maatschappij, een oorlog van positie moet voeren.

Gramsci vergeleek politieke “oorlogsvoering” met militaire oorlogsvoering, waarbij de oorlog van de positie verwant is “aan loopgravenoorlog, waarbij men zich installeert voor een langdurige strijd met strategische kleinere overwinningen om beetje bij beetje meer grondgebied te veroveren,” in tegenstelling tot de oorlogsvoering van de beweging, die is als “een snelle militaire aanval,” schreef Bradley Thomas, een libertaire activist en schrijver voor de Foundation for Economic Education (FEE).

“Met andere woorden, je moet de arbeider pakken, hen infiltreren, hen indoctrineren, hen leren dat het gezin een vorm van onderdrukking was, hen leren dat de natie-staat een vorm van onderdrukking was, hen leren dat privé-bezit tot oorlog en meer onderdrukking leidde. En dat is wat we vandaag de dag hebben, behalve hier in Amerika, waar we het praktiseren door de lens van het ras met kritische rassentheorie,” zei Gonzales.

De kern van Marx’ gedachtegoed is dat het gezin, de natiestaat, privébezit, evenals het geloof in God en religie, moesten worden afgeschaft, zei Gonzalez, eraan toevoegend dat de arbeiders in die tijd het met niets van dat alles eens waren.

Van het midden van de 19e eeuw tot 1917, toen de eerste marxistische revolutie slaagde, hielden de arbeiders gedurende deze 70 jaar van de natiestaat, ze waren patriottisch, trouw aan God, en hielden echt van privé-eigendom, vervolgde Gonzalez.

Daarom mislukte de marxistische revolutie jammerlijk in Midden- en West-Europa – precies op de plaats waarvan Marx had gezegd dat zij zou slagen, legde Gonzalez uit.

“Deze communistische denkers in Italië en Duitsland kwamen op het idee dat Marx gelijk had met zijn strategie om de natie, de staat en privébezit af te schaffen, maar dat zijn tactiek moest worden bijgeschaafd.”

“Marx’ tactiek was dat het de materiële krachten van de samenleving zouden zijn, dat de economie alles zou bepalen, maar deze communistische intellectuelen in de jaren twintig in Europa realiseerden zich dat het de cultuur was – niet de economie – die bepaalt hoe de mens zich gedraagt, aldus Gonzalez. “Het marxisme dat we vandaag de dag in Amerika zien, is dat soort marxisme.”

“De communisten die de oprichters van de BLM organisaties hebben opgeleid… hebben hun inspiratie gehaald bij deze culturele marxisten van de jaren 20 uit Europa.”

BLM’s impact

Demonstranten verzamelen op de trappen van het State House tijdens een Black Lives Matter-rally in Providence, R.I., op 5 juni 2020. (Joseph Prezioso/AFP via Getty Images)

Op een bijeenkomst van progressieven uit Maine in 2019, zei Garza: “Amerika zelf is gesticht op geweld, doordrenkt van blanke suprematie en gebaseerd op diefstal en genocide.”

“Als we het hebben over het bestrijden van wit nationalisme, het bestrijden van witte suprematie, hebben we het niet over het bestrijden van blanke mensen. We hebben het over het veranderen van hoe we dit land hebben georganiseerd, zodat we daadwerkelijk de rechtvaardigheid kunnen bereiken waar we voor vechten. Ik geloof dat we allemaal werk te doen hebben om het organiserende principe van deze samenleving te blijven ontmantelen, dat ongelijkheid creëert voor iedereen, zelfs voor blanken,” zei Garza volgens Maine Beacon.

“In 2020 hadden we maanden van de-stabilisatie. En … met kritische rassen theorie, vindt er een echte poging plaats om onze cultuur te veranderen van binnenuit,” zei Gonzalez.

Volgens de Amerikaanse Crisis Monitor, vonden er in 2020 na de dood van George Floyd, 633 rellen plaats, zei Gonzalez. Volgens het Insurance Information Institute waren deze rellen de duurste burgerlijke onlusten in de geschiedenis van de V.S. met verzekerde verliezen geschat op meer dan $2 miljard.

Black Lives Matter activisten bij een rel in Portland, Oregon, op 1 aug. 2020. (Noah Berger/AP Photo)

BLM-activisten waren betrokken bij 95 procent van de 633 rellen waarvan de identiteit van de daders bekend was, aldus Gonzalez.

“Ik neem dat serieus. … Daarom heb ik mijn boek geschreven: ‘BLM: The Making of a New Marxist Revolution‘,” zei Gonzalez.

The Epoch Times heeft contact opgenomen met Black Lives Matter voor commentaar.

De resultaten van de rellen zijn tot op de dag van vandaag voelbaar, merkte de deskundige op.

“De sprong in moordcijfers in 2020 was astronomisch. Het was 30 procent,” zei Gonzalez. “Het was de hoogste stijging van de moordcijfers in de geschiedenis,” voegde hij eraan toe. “We weten uit statistieken dat meer dan 50 procent van de vermoorde mensen Afro-Amerikanen zijn.”

“Dus dit zijn een heleboel extra zwarte levens die verloren zijn gegaan. Doen die er niet toe?” vroeg Gonzalez retorisch.
BLM had een plan toen het in 2020 protesten en rellen uitvoerde, vervolgde Gonzalez.

De organisatie stelde in juli 2020 federale wetgeving voor genaamd de BREATHE Act. Het wetsvoorstel, gesponsord door Reps. Rashida Tlaib (D- Mich.) en Ayanna Pressley (D- Mass.), riep op om de politie te ontmantelen en te vervangen door een nieuwe aanpak van de veiligheid in de gemeenschap. Cullors, de uitvoerend directeur van BLM beschreef deze aanpak als een “nieuwe, niet-bestraffende en niet-carceralistische aanpak van de veiligheid in de gemeenschap, die de staten zou stimuleren om hun strafrechtelijk systeem in te krimpen en de bescherming van zwarte levens centraal te stellen,” volgens een rapport van BLM.

BLM werkte ook samen met de musical Hamilton en het frisdrankmerk Sprite om de opkomst bij de verkiezingen van 2020 te verhogen, aldus het rapport. De organisatie heeft haar curriculum dat de kritische rassenleer promoot verspreid in de 14.000 schooldistricten van het land, schreef Gonzalez in zijn boek.

De organisatie heeft miljoenen aan financiële middelen verkregen door fondsenwerving. “Met onze entiteiten en partners hebben we alles bij elkaar iets meer dan 90 miljoen dollar verzameld in een jaar, 2020” met een gemiddelde donatie van 30,64 dollar, stelde het BLM-rapport, terwijl hun uitgaven, zoals personeel, operationele en administratieve kosten, burgerbetrokkenheid, programma’s, veld uitgaven, snelle respons, crisisinterventie, en haar “get out the vote” campagne 8,4 miljoen dollar bedroegen.

De BLM verstuurde 127 miljoen e-mails in verband met hun activiteiten in 2020, wat resulteerde in 1,2 miljoen ondernomen acties, aldus het verslag.

Naast het boek over BLM, schreef Gonzalez eerder ook het boek, “The Plot to Change America: How Identity Politics Is Dividing the Land of the Free.

De auteur legde uit waarom hij deze boeken schreef die de marxistische infiltratie in Amerika blootleggen.

“Het feit dat ik de eerste 12 jaar van mijn leven in een communistisch land in Cuba heb doorgebracht, heeft ervoor gezorgd dat ik ze meteen herken. … Ik weet hoe cultuur werd vernietigd. Ik weet hoe een land werd vernietigd. Amerika is mijn land. Ik wil niet zien gebeuren met Amerika [wat er gebeurd is] met mijn geboorteland.”

Origineel gepubliceerd door The Epoch Times (21 januari 2022): Marxist Revolution in the Making in America, Expert Warns

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.