Saturday, 20 Apr 2024
Falun Gong beoefenaars vieren Wereld Falun Dafa Dag in New York City op 7 mei 2023. (Larry Dye/The Epoch Times)

Falun Gong beoefenaars vieren Wereld Falun Dafa Dag in New York

Meer dan 1.000 volgelingen van de spirituele beoefening Falun Dafa vierden zondag in de stad New York ‘Wereld Falun Dafa Dag’ en deelden hun vreugde met toeschouwers.

Wereld Falun Dafa Dag valt jaarlijks op 13 mei, tevens de verjaardag van Dhr. Li Hongzhi, stichter van de beoefening. Het evenement wordt over de hele wereld gevierd.

Dit jaar was het de 31e verjaardag van de introductie van Falun Dafa aan het publiek en de 72e verjaardag van Dhr. Li

Beoefenaars van Falun Dafa hielden de viering op Union Square in Manhattan, met artistieke optredens van onder andere de Tian Guo Marching Band, draken- en leeuwendansen, westerse orkestmuziek en traditionele Chinese solo-optredens. Kinderen van de Lotus Primary School droegen gedichten voor en dansten, wat applaus opleverde van het publiek.

Falun Gong beoefenaars vieren Wereld Falun Dafa Dag in New York City op 7 mei 2023. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Falun Dafa, ook bekend als Falun Gong, is een spirituele zelfverbeteringspraktijk met vijf langzaam bewegende, zachte oefeningen en morele lessen van waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid. Het werd in 1992 door Dhr. Li in China geïntroduceerd en verspreidde zich snel over het land en de wereld, nadat mensen aanzienlijke lichamelijke en geestelijke voordelen van de beoefening meldden.

Falun Gong beoefenaars vieren Wereld Falun Dafa Dag in New York City op 7 mei 2023. (Samira Bouaou/De Epoch Times)
Falun Gong beoefenaars vieren Wereld Falun Dafa Dag in New York City op 7 mei 2023. (Samira Bouaou/De Epoch Times)
Falun Gong beoefenaars vieren Wereld Falun Dafa Dag in New York City op 7 mei 2023. (Samira Bouaou/De Epoch Times)
Falun Gong beoefenaars vieren Wereld Falun Dafa Dag in New York City op 7 mei 2023. (Samira Bouaou/De Epoch Times)

“We zijn hier vandaag om de Wereld Falun Dafa Dag te vieren en om de schoonheid van Falun Dafa aan het publiek te tonen,” zei beoefenaar Yi Rong uit New York. “Falun Dafa heeft zich wereldwijd verspreid. Veel mensen in New York beoefenen ook Falun Dafa.”

Lofbetuigingen van wetgevers

Elk jaar op Falun Dafa Dag betuigen Amerikaanse wetgevers hun steun door Falun Dafa te prijzen.

Op 25 april heeft de senaat van de staat New York Resolutie 821 aangenomen om de 24e jaarlijkse Wereld Falun Dafa Dag te herdenken.

Screenshot van de herdenkingsresolutie van de senaat in de staat New York op 25 april 2023. (Screenshot via The Epoch Times)

Amerikaanse wetgevers op staats-, stads- en districtsniveau stuurden ook hun complimenten en felicitatiebrieven naar Falun Dafa beoefenaars, waarin ze de positieve invloed prezen die de spirituele beoefening heeft gehad op de gemeenschap en het leven van de inwoners van de staat New York, evenals het goede dat Falun Dafa beoefenaars hebben gedaan.

Steun van het publiek

De voorstellingen waren zowel spectaculair als divers en brachten vreugde en blijde verrassing bij het publiek. Twee westerse toeschouwers, die hun namen opgaven als Elizabeth en David, waren diep geroerd door de voorstellingen.

“De kleuren zijn zo puur en rijk. De drakendans was echt interessant, en de kinderen vonden het prachtig,” zeiden ze tegen de Chinese editie van The Epoch Times terwijl ze naar de viering keken.

“Waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid zijn deugden, die volgens mij essentieel zijn voor ons leven,” zei Elizabeth, eraan toevoegend dat de vervolging van Falun Gong beoefenaars door de Chinese Communistische Partij (CCP) ongelooflijk is.

Ze zei dat het de eerste keer was dat ze hoorde over Falun Dafa en de vervolging van deze vreedzame beoefenaars. Ze wil graag meer weten over de praktijk.

Voorbijgangers nemen foto’s terwijl Falun Gong beoefenaars Wereld Falun Dafa Dag vieren in New York City op 7 mei 2023. (Samira Bouaou/De Epoch Times)

Li, een Taiwanese immigrant die al 45 jaar in de Verenigde Staten woont, keek aandachtig naar de voorstellingen. Hij gaf alleen zijn achternaam in het interview met The Epoch Times.

Li beoefent geen Falun Gong. Hij zei dat hij steunt wat Falun Gong beoefenaars hebben gedaan en erg meeleeft met degenen die sinds 1999 door de CCP worden vervolgd.

“Ik heb vastgesteld dat wat in de Epoch Times werd gemeld over het oogsten van organen door de CCP [van Falun Gong beoefenaars] waar is,” zei Li.

Falun Gong beoefenaars vieren Wereld Falun Dafa Dag in New York City op 7 mei 2023. (Samira Bouaou/De Epoch Times)

Li vindt dat er een einde moet komen aan de situatie waarin veel mensen hun ogen sluiten voor de wreedheden van de CCP en dat mensen waakzaam moeten zijn.

“De vrije wereld wordt nu ook geconfronteerd met aanzienlijke bedreigingen, en we moeten alles doen wat we kunnen,” voegde hij eraan toe.

Beoefenaars van Falun Dafa lopen in een parade in San Francisco op 6 mei 2023 om de Werelddag van Falun Dafa te vieren. (Lear Zhou/De Epoch Times)

De CCP begon haar vervolging van Falun Gong in juli 1999 naar aanleiding van de grote populariteit van deze praktijk in China. Het communistische regime startte een massale landelijke campagne, waarbij verschillende staatsdepartementen en mediakanalen werden gebruikt om de spirituele praktijk te belasteren en te onderdrukken, en heeft sindsdien gemarteld en organen geoogst van levende Falun Gong beoefenaars.

Een onafhankelijk volkstribunaal in Londen concludeerde in juni 2019 dat “het gedwongen oogsten van organen jarenlang in heel China op grote schaal heeft plaatsgevonden en dat Falun Gong beoefenaars een—en waarschijnlijk de belangrijkste—bron van orgaanlevering zijn geweest.”

‘Gerechtigheid … zal nooit uitblijven’: Chinese toerist

Een Chinese toerist sprak anoniem met The Epoch Times en zei dat hij onder de indruk was van de zelfdiscipline die Falun Dafa beoefenaars demonstreerden. Hij zei dat hij dit opmerkte aan de hand van details die hij had gezien: terwijl de Falun Dafa beoefenaars in de zon zaten, zaten de beoefenaars die naar de voorstellingen keken onder het podium en werden gedurende verscheidene uren aan de zon blootgesteld, zonder in de schaduw te staan zoals het andere publiek deed.

Hij vertelde The Epoch Times dat de zelfdiscipline van de beoefenaars te danken is aan hun “innerlijke, stevige, sterke en volhardende geest”. Hij en zijn collega’s, die ook naar de vieringen keken, hadden contact opgenomen met Falun Gong beoefenaars toen ze in China waren. Zij zijn op de hoogte van de vervolging door de CCP en weten dat Falun Gong “onschuldig” is, aldus de toerist.

Falun Gong beoefenaars vieren Wereld Falun Dafa Dag in New York City op 7 mei 2023. (Samira Bouaou/De Epoch Times)

“De geschiedenis zal alles vastleggen,” zei de toerist. “Gerechtigheid kan laat zijn, maar zal nooit afwezig zijn.”

De viering duurde zes uur en toonde de culturele en spirituele tradities van Falun Gong en het doorzettingsvermogen en de veerkracht van haar volgelingen bij tegenslagen.

Na de gebeurtenissen namen beoefenaars een groepsfoto op Union Square, waarbij ze hun dankbaarheid uitten aan Dhr. Li Hongzhi voor het openbaar maken van de beoefening, waarvan miljoenen wereldwijd profiteren, en Dhr. Li een gelukkige verjaardag wensten.

Falun Gong beoefenaars vieren Wereld Falun Dafa Dag in New York City op 7 mei 2023. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Cai Rong heeft bijgedragen aan dit verslag

Gepubliceerd door The Epoch Times (8 mei 2023): Falun Gong Adherents Celebrate World Falun Dafa Day in New York

 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.