Sunday, 23 Jun 2024
Dr. Anthony Fauci, directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, spreekt tijdens een hoorzitting van de Senaatscommissie Gezondheid, Onderwijs, Arbeid en Pensioenen in Washington op 11 mei 2021. (Greg Nash-Pool/Getty Images)

Fauci loog over COVID-19 oorsprong: Adm. Brett Giroir

Voormalig COVID-19 test tsaar van het Witte Huis, Adm. Brett Giroir, heeft Dr. Anthony Fauci ervan beschuldigd vorig jaar gelogen te hebben over de oorsprong van het CCP-virus, nu gezondheidsambtenaren hun inspanningen opvoeren om de hypothese te onderzoeken dat het virus is ontsnapt na een laboratoriumongeval.

In mei vorig jaar beweerde Fauci, de directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), dat het virus niet “kunstmatig of opzettelijk gemanipuleerd” kon zijn in het Chinese Wuhan Institute of Virology (WIV) – een mogelijkheid die nu bredere erkenning krijgt.

Tot vorige maand had de infectieziektedeskundige volgehouden dat COVID-19 zich op natuurlijke wijze had ontwikkeld. Fauci vertelde National Geographic in mei 2020 dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat het CCP-virus (Chinese Communistische Partij) in een laboratorium is gemaakt.

“Alles over de stapsgewijze evolutie in de tijd wijst er sterk op dat [dit virus] in de natuur is geëvolueerd en vervolgens is overgesprongen naar een andere soort”, vertelde Fauci toen aan de publicatie.

“Die verklaring van vorig jaar was volledig onjuist,” vertelde Giroir, voormalig assistent-secretaris van het Department of Health and Human Services (HHS), aan America’s Newsroom van Fox News. “Er was geen patroon van mutaties dat suggereert dat het direct van een dier in een natuurlijke situatie naar de mens ging – en er is nog steeds geen bewijs om dat aan te tonen. Dus die verklaring was helemaal verkeerd.”

Toenmalig adjunct-secretaris van Health and Human Services for Health, Adm. Brett Giroir, spreekt tijdens een hoorzitting van de Senaat op Capitol Hill, in Washington, op 16 sept. 2020. (Andrew Harnik/Pool/AFP via Getty Images)

Fauci was “duidelijk antagonistisch” tegen de Trump-administratie, beweerde Giroir.

“De [voormalige] president suggereerde dat het een lek in het lab kon zijn geweest,” vervolgde Giroir. “Dus die verklaring van Fauci was duidelijk in tegenspraak met een hypothese waarvan we weten dat het nog steeds…de meest waarschijnlijke is; de verklaring was antagonistisch tegen het standpunt van de [voormalige] president en tegen veel van de standpunten van de mensen binnen de Trump-administratie. Het ging er tegen in. Het was tegendraads.”

Giroir vertelde co-host Bill Hemmer dat Fauci sterk aandrong op de mogelijkheid dat het CCP-virus zich op natuurlijke wijze ontwikkelde, ondanks een gebrek aan gegevens.

“Fauci … betoogde zeer overtuigend dat dit [COVID-19] iets was dat in de natuur evolueerde. Er waren geen gegevens die evolueerden in de natuur en er zijn nog steeds geen gegevens,” zei hij.

Vroege berichten over een uitbraak van het CCP-virus doken voor het eerst op in Wuhan eind 2019, toen door de staat gecontroleerde media meldden dat een cluster van gerapporteerde gevallen verband hield met een lokale markt. Meer dan een jaar later is de oorsprong van het virus nog steeds onbekend, hoewel de mogelijkheid dat het virus uit een laboratorium van China’s WIV is gelekt, aan tractie wint.

De Wall Street Journal meldde op 23 mei dat drie onderzoekers van het WIV in november 2019 in het ziekenhuis werden opgenomen met symptomen die overeenkwamen met seizoensgriep en COVID-19. De krant citeerde niet bij naam genoemde Amerikaanse overheidsbronnen die bekend waren met een eerder niet openbaar gemaakt Amerikaans inlichtingenrapport.

President Joe Biden heeft sindsdien de Amerikaanse inlichtingengemeenschap (IC) opdracht gegeven om de inspanningen op te voeren om de oorsprong van het virus te onderzoeken.

“Kijk, er is een laboratorium vijf mijl van de oorsprong dat gevaarlijk onderzoek deed naar vleermuis coronavirussen. Soms is dat de eenvoudigste verklaring. Labo lekken komen wel degelijk voor”, zei Giroir.

Hij voegde eraan toe: “Laboratoriumlekken zijn niet ongewoon en ik denk echt dat gegevens zoals mensen die in het labo werken en die in november ziek werden, als dat waar blijkt te zijn, dan valt dat precies samen met wanneer dit virus voor het eerst in China werd gemeld. Het bewijs is er.”

Ondertussen wordt Fauci geconfronteerd met verdere kritiek na de vrijgave van duizenden van zijn e-mails deze week via een Freedom of Information Act (FOIA) verzoek.

De e-mails suggereren dat zijn team begin 2020 hard heeft gewerkt om te reageren op de publieke berichtgeving over het virus dat uitlekte uit het WIV. Deze e-mails suggereerden dat ambtenaren bezorgd waren over eerdere betrokkenheid van de VS bij het laboratorium.

Zowel Fauci als Francis Collins, directeur van de National Institutes of Health (NIH), hebben ontkend “gain of function” genetisch onderzoek, of experimenten gericht op het vergroten van de overdraagbaarheid of virulentie van een virus, te financieren in het laboratorium in Wuhan. Uit documenten blijkt echter dat ongeveer 600.000 dollar van een subsidie aan de EcoHealth Alliance in 2014 werd doorgesluisd naar het Wuhan Institute of Virology om onderzoek te doen naar het coronavirus bij vleermuizen.

The Epoch Times heeft contact opgenomen met het NIAID, waar Fauci aan het hoofd staat, voor commentaar.

Jack Phillips heeft bijgedragen aan dit verslag.

Origineel gepubliceerd door The Epoch Times (04 juni 2021): Fauci Lied About COVID-19 Origin in 2020: Adm. Brett Giroir

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.