Sunday, 19 May 2024
Linksboven: ( Met dank aan VanDusen Bonatical Garden); Rechtsboven: (Foto door PETRAS MALUKAS/AFP via Getty Images); Linksonder: (Foto door Dan Kitwood/Getty Images); Rechtsonder: (Foto door Michael Heiman/Getty Images).

Foto’s: Enkele van de meest betoverende beelden van feestverlichting uit de hele wereld.

Met de feestdagen voor de deur gebruiken mensen over de hele wereld lichtjes om hun kerstwensen over te brengen. Van bescheiden kerstbomen tot displays van miljoenen euro’s, lichtshows in alle soorten en maten zijn een lust voor het oog en hartverwarmend voor de ziel.

Enkele van ‘s werelds meest indrukwekkende lichtshows vinden plaats op Noord-Amerikaanse bodem.

VanDusen Lichtfestival. (Met dank aan de VanDusen Bonatical Garden)
VanDusen Lichtfestival. (Met dank aan de VanDusen Bonatical Garden)

De beroemde Christmas Eve Farolito Walk bij Canyon Road is uitgegroeid tot een van de meest geliefde kersttradities van Santa Fe, New Mexico. Canyon Road is niet omzoomd met elektrische lichtjes maar met kleine, met zand gevulde, papieren zakjes die verlicht zijn met votiefkaarsjes, “farolito” is namelijk Spaans voor papieren lantaarn, en op 24 december komen de straten tot leven met het zachte geluid van kerstliedjeszangers.

Farolito Walk bij Canyon Road, Santa Fe. (Met dank aan TOURISM Santa Fe)

Ondertussen organiseert het themapark Silver Dollar City in Branson, Missouri, in december een heel wat moderner kerstfeest. De productie van het park in 2022, “Coming Home For Christmas”, is een show in Broadway-stijl met een cast van 14 zangers en dansers en een vierkoppige band die feestmuziek en verhalen presenteert, maar ook familietradities zoals het bereiden van het kerstdiner.

Enkele andere hoogtepunten zijn 6,5 miljoen lichtjes die de stad zullen bedekken, een avondparade die bestaat uit negen muzikale praalwagens met 200.000 ledlampjes, en een acht verdiepingen hoge kerstboom met 350.000 dansende lichtjes in hoge resolutie.

In het Midtown van het park kunnen bezoekers genieten van lichttunnels, “kransportalen”, zwevende engelen en andere speciale effecten.

Silver Dollar City. (Met dank aan Silver Dollar City)
Silver Dollar City. (Met dank aan Silver Dollar City)
Silver Dollar City. (Met dank aan Silver Dollar City)

In Vancouver, Canada, wordt 15 hectare van de VanDusen Botanical Garden versierd met meer dan een miljoen fonkelende kerstlichtjes tijdens VanDusens jaarlijkse Festival of Lights.

Een tijdloze en betoverende ervaring, waarbij bezoekers worden uitgenodigd deel te nemen door een kaars aan te steken, op een draaimolen te gaan en te kijken naar het “dansende licht” spektakel.

Stad Vancouver. (Met dank aan de VanDusen Bonatical Garden)

New York heeft twee ongelooflijke kerstverlichtingsevenementen: de 82 meter hoge, verlichte kerstboom buiten het Rockefeller Center, een geliefde kersttraditie sinds 1933, en Dyker Heights, een buurt in Brooklyn die de reputatie heeft verworven elk jaar weer groots uit te pakken met gedurfde, heldere en meer dan levensgrote lichtshows.

Een beeld van de jaarlijkse boomverlichtingsceremonie en kerstviering in het Rockefeller Center in de stad New York. (Foto door Bryan Bedder/Getty Images)
Versierde huizen zijn te zien op kerstavond in de wijk Dyker Heights in het stadsdeel Brooklyn in de stad New York. (Foto door Michael Heiman/Getty Images)

Buiten de VS zijn er talloze lichtshows die u niet mag missen. Enkele van de langste en meest oogverblindende zijn de ledlichtshow over de lengte van Oxford Street in Londen, het luxe winkelcentrum van de hoofdstad van Engeland, en Luci d’Artista in Salerno, Italië, een vakantiefestival van lichtsculpturen.

Kerstverlichting in Oxford Street in Londen, Engeland. (Foto door Dan Kitwood/Getty Images)
De kerstverlichting tijdens de “Luci d’Artista” (Artiestenverlichting van Salerno) in Salerno, Zuid-Italië. ( MARIO LAPORTA/AFP via Getty Images)

Op het Kathedraalplein in Vilnius, Litouwen, zijn de kerstboomontwerpen van de stad altijd een lust voor het oog geweest en hebben ze een grote invloed gehad op de wereldwijde kerstversieringstradities.

Een foto genomen op 30 november 2019, toont een verlichte kerstboom uitgestald buiten de kathedraal tijdens een verlichtingsceremonie in Vilnius. (Foto door PETRAS MALUKAS/AFP via Getty Images)

Gepubliceerd door The Epoch Times (16 december 2022): Photos: These Are Some of the Most Mesmerizing Holiday Light Displays From Around the World

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.