Sunday, 16 Jun 2024
Logo van het onlangs gelanceerde sociaal media platform "Gan Jing World." (Met dank aan Gan Jing World)

Gan Jing World: Een nieuw socialemediaplatform met verrijkende en inspirerende inhoud

De goedheid loont, letterlijk, in Gan Jing World.

Dit nieuwe socialemediaplatform biedt contentmakers cash beloningen voor het bereiken van mijlpalen in hun eerste 90 dagen. Zo ontvang je als contentmaker tot 1.000 dollar voor het opbouwen van een netwerk van 20.000 volgers en je krijgt tot 250 dollar wanneer twee van je eigen video’s elk meer dan 200.000 keer werden bekeken.

“Gan Jing betekent zuiver,” aldus de officiële website van het platform, dat in 2022 werd opgericht door Chinese Amerikanen uit New York. “Onze missie is om ‘s werelds grootste socialemediaplatform te worden, met een opbeurende en waardevolle inhoud die gezinsvriendelijke entertainment biedt voor alle leeftijden. We willen een online platform creëren dat vrij is van gewelddadige, erotische, criminele en schadelijke inhoud waar zowel kinderen als volwassenen op een veilige manier van kunnen genieten.”

De ‘cash reward-campagne‘ laat zien dat het bedrijf vertrouwen heeft in zijn eigen bedrijfsmodel en dat goedheid en winst tegelijkertijd mogelijk is.

Een vernieuwend platform

Volgens Nick Janicki, Directeur Public Relations van Gan Jing, is de werkwijze van het bedrijf niet anders dan die van andere socialemediaplatforms. Het unieke van Gan Jing is echter “de combinatie van een zuivere inhoud en de wens om de kijker iets bij te brengen”, zei hij tegen The Epoch Times.

In de techindustrie, zei hij, zijn adverteerders klanten. De gebruikers van het platform, worden beschouwd als eindproducten aangezien adverteerders betalen voor resultaten, die uiteindelijk worden aangestuurd door het verzamelen en verwerken van gebruikersgegevens.

Hij wees erop dat er in slechts twee industrieën sprake is van ‘gebruikers’: de tech- en de geneesmiddelenindustrie. In dat opzicht houden de algoritmen, die op andere socialemediaplatforms de aanbevelingen genereren, hun gebruikers in een verslavende lus om op die manier de reclame-inkomsten te maximaliseren of om meer premium abonnementen te kunnen verkopen waardoor je geen reclame meer te zien krijgt, zei hij.

Volgens onderzoekers is de biologische stof ‘dopamine’ verantwoordelijk voor een sociale mediaverslaving .

“Socialemediaplatforms zorgen voor pieken van dopamine in de hersenen zodat de gebruikers steeds weer blijven terugkomen. Het ‘delen’, de ‘likes’ en de commentaren op deze platforms triggeren een gevoel van voldoening binnen de hersenen, wat resulteert in een roes die vergelijkbaar is met wat mensen voelen wanneer ze gokken of drugs gebruiken,” zo verklaart Nancy DeAngelis, directeur gedragsgezondheid bij Jefferson Health, op haar website.

Janicki zei dat Gan Jing, in tegenstelling tot andere platforms, transparant is over hoe het werkt en consumenten in staat stelt hun virtuele omgeving zelf te configureren. Bij de registratie kan men drie hoofdonderwerpen of categorieën instellen waarin men het meest geïnteresseerd is. Vervolgens gebruikt het algoritme de geschiedenis van de bezoeker en de configuratie van de onderwerpen om nieuwe inhoud aan te bevelen.

Op die manier helpt Gan Jing de beheerder van een account om te komen tot zelfverbetering, aldus Janicki.

“De biologie van de mens werd tot nu toe tegen je gebruikt, maar nu wordt het voor jou toegepast om meer en beter opbeurende inhoud te vinden,” zei Janicki. “Met Gan Jing World kan je zelf selecteren welke categorieën je wilt zien. Het zal nog steeds dopamine opwekken dat je een impuls van vreugde zal geven, maar het zal een impuls van vreugde zijn over iets dat je opbeurt of inspireert.”

Geen enkel ander platform kent deze transparantie en controle voor de kijkers of “eindproducten”, zei hij.

Nick Janicki, Directeur Public Relations van Gan Jing World. (California Insider)

Kan een zuivere inhoud winstgevend zijn?

Is zuivere inhoud winstgevend? Gan Jing denkt van wel.

“Er is ongetwijfeld een markt en een vraag naar zuivere inhoud,” zei Janicki.

Als voorbeeld gaf hij Pure Flix, de ‘zuivere’ versie van Netflix. Pure Flix is een gezinsvideoplatform met een focus op geloof dat werkt met abonnementen. Sony nam het in 2020 over voor een onbekend bedrag. Het abonnementsgeld van Pure Flix bedraagt vandaag $7,99 per maand of $69,99 per jaar. Haar YouTube-kanaal heeft 221.000 abonnees, en NBC meldde in 2018 dat het streamingplatform 125.000 abonnees had die elk $10,99 per maand betaalden.

“God’s Not Dead,” een film uit 2014 kostte 2 miljoen dollar en werd mede geproduceerd door Pure Flix Entertainment, dat geen deel uitmaakt van de overname. De film bracht uiteindelijk ongeveer 65 miljoen dollar in het laatje. “Miracles From Heaven,” een christelijke dramafilm verdeeld door Sony Pictures, bracht in 2016 wereldwijd 74 miljoen dollar op, waarvan 18 miljoen dollar tijdens de eerste vijf dagen in de bioscoop.

“Films voor alle leeftijden behoren tot de beste films ter wereld met het beste rendement. Dat het ‘zuiver’ is, betekent niet dat het niet boeiend kan zijn,” zei Janicki in antwoord op de vraag of zuivere inhoud misschien geassocieerd zal worden met saai. “Overigens zal dat probleem zichzelf spoedig oplossen, wanneer het aantal contentmakers op Gan Jing World zal blijven toenemen.”

Om die reden probeert Gan Jing nieuwe influencers aan te trekken die nu op andere sociale platforms werken door middel van milestone-gerelateerde cash beloningen. Hij zei dat het huidige beloningsaanbod, dat Gan Jing als “een uitdaging” adverteert, tot nader order actief blijft.

Gepubliceerd door The Epoch Times (1 mei 2023): A New Social Platform is Rewarding Uplifting Content

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.