Sunday, 19 May 2024
Jennifer Lebedev van het sociale mediakanaal "English with Jennifer". (Met dank aan Jennifer Lebedev)

Gan Jing World’s Vriendelijkheid Ambassadeur maakt zich klaar voor nog eens 15 jaar succes

Een YouTuber met meer dan een miljoen abonnees vertelt over de samenwerking met Gan Jing World om vriendelijkheid te promoten, een hoofdreden voor haar succes

Jennifer Lebedev, een contentmaker die Engels onderwijst, heeft vorig jaar twee belangrijke mijlpalen bereikt. Haar YouTube-kanaal “English with Jennifer” heeft na 15 jaar meer dan 1 miljoen abonnees en ze is 50 geworden.

Wat nu? Ze dacht na over deze vraag en zette haar gedachten op papier in een boek getiteld “Being a YouTuber: One Creator’s Bumpy Road to 1M Subscribers.”

Voor haar hielpen het focussen op positieve energie en een groeimindset haar succes voort te stuwen. En ze is klaar om nog 15 jaar door te gaan.

“Ik denk dat ik er de laatste tijd meer en meer van overtuigd ben—en ik heb zoveel verschillende mensen dit horen zeggen—dat wat je uitstraalt, is wat je krijgt. Als je positiviteit uitstraalt, krijg je dat ook,” vertelde ze aan The Epoch Times.

“Ik heb echt geprobeerd om deze positieve instelling te omarmen en te zeggen: ‘Dit is wie ik wil zijn. Er zijn verschillende delen van mij, maar ik kies zelf welke delen ik omarm en welke ik met anderen wil delen,” voegde ze eraan toe. “En het maken van die goede keuzes heeft goede mensen in mijn leven gebracht, van leerlingen tot anderen met wie ik samenwerk.”

Eén zo’n partner is Gan Jing World (GJW), een nieuw digitaal platform voor gezinsvriendelijk entertainment met “gezonde inhoud, vrij van gewelddadig, erotisch, crimineel en schadelijk materiaal,” volgens de officiële website van het bedrijf.

Mevrouw Lebedev zei dat het “gewetensvolle” platform met “schone en positieve energie” haar aansprak. Daarom greep ze deze kans met beide handen aan toen Gan Jing World de campagne #KindnessIsCool lanceerde en haar uitnodigde om ambassadeur van vriendelijkheid te worden.

Gedeelde levensreis

De meeste leerlingen van mevrouw Lebedev spreken Engels als tweede taal. Volgens haar zijn haar interacties met hen een “gedeelde levensreis.”

“Het zijn de studenten die me energie geven,” zegt ze, en ze geeft haar leerlingen het krediet dat ze haar door af en toe voorkomende vermoeidheid op haar werk en uitdagende momenten in haar persoonlijke leven heen slepen. Ze is al meer dan 20 jaar gediplomeerd docent Engels en begon zelfstandig les te geven nadat ze in 2006 een fulltime baan op een particuliere taalschool in Boston had opgezegd.

Ze is niet begonnen om lerares Engels te worden. In plaats daarvan was ze aanvankelijk op weg om lerares Russisch te worden. Toen ze tussen 1996 en 2001 in Rusland woonde, begon ze Engelse les te geven aan verschillende leeftijdsgroepen om wat bij te verdienen. Door die ervaring realiseerde ze zich dat haar echte passie in het onderwijzen van Engels lag, niet in het Russisch, en dat ze meer genoot van het onderwijzen van volwassenen vanwege hun groeimindset—ze hebben zelf besloten om Engels te leren.

En de groei is wederzijds gebleken.

“Het is leuk geweest. Ik vind het geweldig dat deze mensen me echt uitdagen en me hebben geholpen om te groeien als docent,” zei ze. “Ik vond het geweldig dat ze me pushten om te zien hoeveel meer ik kon uitleggen en hoe ik antwoorden kon vinden op vragen waar ik nog niet eerder over had nagedacht.”

Ze zegt dat haar studenten haar inspireren wanneer ze hun dagelijkse uitdagingen overwinnen, en op haar beurt is zij de “cheerleader” voor hen tijdens hun momenten van zelftwijfel of frustratie. Haar inlevingsvermogen komt van haar vijf jaar in Rusland: het is een extra inspanning om te lachen, te huilen en je uit te drukken in een tweede taal.

Daarom is haar gedeelde reis met haar studenten meer dan alleen taal. Volgens haar gaat het ook over leven, cultuur, geschiedenis en waarden. Hoewel het een uitdaging is om regelmatig met een miljoen abonnees te communiceren, zegt ze dat ze nog steeds dagelijks tijd besteedt aan het lezen van en reageren op de opmerkingen van haar publiek.

Ze organiseert ook een live online boekdiscussie op 1 november met haar publiek dat haar boek heeft gelezen en gerecenseerd.

Gan Jing World’s #KindnessIsCool Video Awards evenement loopt van 1 september tot 31 december 2023. (Met dank aan Gan Jing World)

Houd vast aan je kern

Het draaiboek van mevrouw Lebedev voor nog eens 15 jaar succes draait om trouw blijven aan zichzelf.

“Ik wil geloven dat mijn kern niet veranderd is”, zei ze, eraan toevoegend dat zolang je vasthoudt aan je kernwaarden, “groei eromheen gaat” en je “op de lange termijn op een positieve manier vooruit kunt gaan.”

“Dus mijn boodschap aan Gan Jing is: het is een prachtige missie. Houd vast aan je kern en vind mooie manieren om die te ondersteunen. Voor mij was dat mijn interactie met mensen, met leerlingen en andere leraren. En dat heeft me gesteund,” voegde ze eraan toe.

“En ik ben zo blij en gezegend om te zeggen dat dit teruggaat naar het idee dat als je positiviteit uitstraalt, de vriendelijkheid terug moet komen en de mensen die je aantrekt gelijkgestemd moeten zijn, waardoor de reis des te aangenamer wordt. Voor mij is dat zo.”

De #KindnessIsCool-campagne van Gan Jing Word eindigt op 31 december. Winnaars kunnen tot $10.000 in contanten verdienen.

Gepubliceerd door The Epoch Times (14 oktober 2023): Gan Jing World’s Kindness Ambassador Gears Up for Another 15 Years of Success

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.