Thursday, 18 Apr 2024
Afgevaardigde Zachary Nunn (R-Iowa) spreekt met verslaggevers na een hoorzitting over het gedwongen oogsten van organen door de Chinese Communistische Partij (CCP) voor de Congressional-Executive Commission on China in Washington op 20 maart 2024. (Madalina Vasiliu/De Epoch Times)

Gedwongen orgaanoogsten is ‘massale slachting’ in China

Er is 'niets gruwelijkers dan een politieke gevangene mee te nemen, hem vast te binden aan een ziekenhuisbed en zijn organen te stelen.'

WASHINGTON – De door de staat gecontroleerde gedwongen orgaanoogst van de Chinese Communistische Partij (CCP) is een “massale slachtpartij”, aldus een wetgever tijdens een hoorzitting van het Congres over dit onderwerp.

Afgevaardigde Zach Nunn (R-Iowa), die op 20 maart sprak tijdens een hoorzitting waarin manieren werden onderzocht om gedwongen orgaanoogst tegen te gaan, zei dat hij “geen gruwelijkere daad kan bedenken dan een politieke gevangene mee te nemen, hem vast te binden aan een ziekenhuisbed en zijn organen te stelen”.

Deze gruwelijke praktijk vindt volgens deskundigen routinematig plaats in China als onderdeel van een miljardenindustrie.

Een onafhankelijk tribunaal in Londen onder leiding van meneer Geoffrey Nice concludeerde in 2019 dat het gedwongen oogsten van organen in China jarenlang “op grote schaal” heeft plaatsgevonden. Volgens de bevindingen van het tribunaal waren beoefenaars van Falun Gong – een spirituele praktijk die sinds 1999 in het communistische China streng wordt vervolgd – de belangrijkste bron van organen.

Nunn had een bord achter zich met daarop het lichaam van een Chinese Falun Gong-beoefenaar die in hechtenis was doodgeslagen. Op de afbeelding waren hechtingen te zien die zich uitstrekten van zijn gekneusde schouder tot zijn buik.

Afgevaardigde Zachary Nunn (R-Iowa) spreekt met verslaggevers na een hoorzitting over het gedwongen oogsten van organen door de Chinese Communistische Partij (CCP) voor de Congressional-Executive Commission on China in Washington op 20 maart 2024. (Madalina Vasiliu/De Epoch Times)

“Dit is geen sciencefictionfilm. Dit komt niet uit een horrorboek. Dit gebeurt op dit moment in het dichtstbevolkte land ter wereld,” zei hij. “En degenen die herhaaldelijk zijn vervolgd – de Oeigoeren, Falun Gong en gedetineerden – zijn vaak het slachtoffer van deze gruwelijke misdaden.

“De tijd van waanzin – het op grote schaal afslachten van een populatie – moet stoppen, vooral als het gebruikt wordt onder het mom van wetenschap bedrijven.”

De orgaanhandel is lucratief. Wachttijden van weken of zelfs dagen in Chinese ziekenhuizen trekken mensen aan om naar China te reizen voor orgaantransplantaties.

“De dreiging is reëel; dit is geen achterlijke complottheorie”, vertelde Nunn later aan NTD, een zustermediakanaal van The Epoch Times.

Video: Revelations of Forced Organ Harvesting of Living Prisoners of Conscience | Capitol Report

Niet alleen probeert het Chinese regime menselijk leven uit te buiten voor winst, maar het institutionaliseert het ook en lokt mensen buiten China om deel te nemen aan het plan, zei hij.

De vraag smoren

Texas en Utah hebben onlangs wetten aangenomen die ziektekostenverzekeraars verbieden om orgaantransplantaties te financieren die in China worden uitgevoerd, evenals de bijhorende nazorg.

Afgevaardigde Tom Oliverson (R-Texas), die in zijn thuisstaat de eerste Amerikaanse staatswet over dit onderwerp heeft aangenomen, herinnert zich dat hij in 2020 voor het eerst over de kwestie hoorde.

Hij vertelde NTD dat hij geschokt was toen hij afbeeldingen zag van websites van ziekenhuizen in China die in het Engels en Mandarijns adverteerden om harttransplantaties te promoten terwijl levende donoren “klaarstonden”.

“Je kunt niet klaarstaan om je hart te doneren tenzij je klaarstaat om je leven op te geven,” zei Oliverson.

“Toen ik ontdekte dat dit gewetensgevangenen waren, mensen die vervolgd werden voor hun religieuze overtuiging, maakte dat het nog erger.

Afgevaardigde Tom Oliverson (R-Texas), voorzitter van het Insurance Committee, getuigt tijdens een hoorzitting over het gedwongen oogsten van organen door de Chinese Communistische Partij (CCP) voor de Congressional-Executive Commission on China in Washington op 20 maart 2024. (Madalina Vasiliu/De Epoch Times)

Het idee achter de blokkade van de ziektekostenverzekering is om “de vraag af te remmen”, zei hij.

“Het is duidelijk dat in een communistisch regime mensen geen mensen zijn; mensen zijn slechts een natuurlijke bron die door de overheid geëxploiteerd kan worden,” zei Oliverson.

“Toen kwamen we op het idee; als er een natuurlijke bron geëxploiteerd wordt, laten we er dan voor zorgen dat de vraag ernaar zo klein mogelijk is door Texanen de mogelijkheid te ontnemen om daarheen te gaan en een orgaantransplantatie te ondergaan.”

Het congreslid zei dat hij overweegt om in de nabije toekomst nog een wetsvoorstel in te dienen om de financiering van onderzoek naar orgaantransplantatie in China te blokkeren.

“We moeten blijven aanvallen,” vertelde hij aan The Epoch Times. “We kunnen het aanbod niet aanvallen. Maar we kunnen wel de vraag blijven aanpakken. We kunnen het voordeel wegnemen van het doden van mensen en het stelen van hun organen, dan zal de regering van China het niet meer doen.”

Oproep tot actie door senaat

Afgevaardigde Chris Smith (R-N.J.), voorzitter van de Congressional-Executive Commission on China, leidde een wetsvoorstel van het Huis tegen gedwongen orgaanoogst dat in maart 2023 bijna unaniem werd aangenomen in een poging om strafrechtelijke sancties in te stellen voor mensen die het misbruik faciliteren.

Tijdens de hoorzitting van 20 maart deed hij opnieuw een beroep op zijn collega’s in de Senaat om actie te ondernemen met betrekking tot het wetsvoorstel, dat in december 2023 door de commissies Bioethical Issues en Asian Affairs van de New York City Bar Association, samen met een aantal mensenrechtengroeperingen werd omschreven als “de sterkste wetgeving die ooit door een land is voorgesteld om orgaanhandel tegen te gaan”.

“Hoeveel extra slachtoffers hadden we kunnen voorkomen; maar dat deden we niet?” vertelde Smith aan The Epoch Times. “Dit moet een echt serieus mensenrechtenactieplan worden uitgaande van de regering, en de wet zal ze dat geven.”

Afgevaardigde Chris Smith (R-N.J.), voorzitter van de Congressional-Executive Commission on China, na een hoorzitting over het gedwongen oogsten van organen door de Chinese Communistische Partij (CCP) in Washington op 20 maart 2024. (York Du/De Epoch Times)

In januari 2023 lag Smith op de IC voor lichamelijke klachten.

Terwijl hij daar lag, kon hij het niet helpen zich de Falun Gong-beoefenaars en andere gewetensgevangenen voor te stellen die “tegen hun wil” naar ziekenhuizen werden gebracht voor hun organen.

“Ze liggen daar, misschien half bewusteloos, wetend dat deze dokter er niet is om ze te genezen, maar om ze te doden als een beul,” zei Smith. “Dat komt regelrecht uit nazi-Duitsland.”

Na veel doorlichten en wachten, zei hij, is het wetsvoorstel klaar om aangenomen te worden.

“Ik begon vier jaar geleden aan dit initiatief en het duurde zo lang om mijn collega’s te overtuigen, maar nu lijken de mensen het te begrijpen,” zei Smith. “Laten we er iets aan doen, nu we het allemaal begrijpen.”

Gepubliceerd door The Epoch Times (22 maart 2024): Forced Organ Harvesting Is ‘Wholesale Slaughter’ in China, Lawmaker Says

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.