Wednesday, 17 Jul 2024
Falun Gong-beoefenaars voeren een schijndemonstratie op van orgaanroof van gevangen beoefenaars in China tijdens een protest tegen de invoer van menselijke organen uit China naar Oostenrijk, in Wenen, op 1 oktober 2018. (Joe Klamar/AFP via Getty Images)

Gedwongen orgaanroof bij gewetensgevangenen in China moet nu stoppen

Commentaar

Chinese staatsmedia hebben de Amerikaanse regering ervan beschuldigd “hysterisch”, “lachwekkend kinderachtig” te zijn en “haar kalmte te verliezen” nadat Amerikaanse gevechtsvliegtuigen deze maand vier objecten hadden neergeschoten, waaronder een Chinese spionageballon.

Columns in China Daily, People’s Daily en Global Times dreven de spot met de Verenigde Staten door te stellen dat Washington een “sterke zaak heeft gemaakt dat de F-22 onoverwinnelijk is wanneer zijn vijanden ballonnen zijn” en dat “het er verdomd stoer uitziet tegenover ballonnen”.

Deze spot is donker ironisch, aangezien het leiderschap in China zelf schuldig is aan een extreem geval van hysterische overreactie als het gaat om gewetensgevangenen. In de afgelopen 23 jaar heeft de communistische leiding in Peking zich schuldig gemaakt aan gedwongen orgaanroof van vreedzame, weerloze Falun Gong-beoefenaars in China.

Falun Gong is een spirituele discipline van zelfverbetering die voor geen enkele regering ter wereld een bedreiging vormt, ook niet voor de Chinese Communistische Partij (CCP). De kern van de leer is gebaseerd op waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid. Ondanks de afwezigheid van enige dreiging van de mediterende groep, verloor wijlen CCP-leider Jiang Zemin zijn kalmte volledig. Hij begon in 1999 een landelijke vervolgingscampagne tegen volgelingen van Falun Gong en startte een systeem van massamoord door het verwijderen van vitale organen.

In de Chinese opiniestukken worden de Verenigde Staten belachelijk gemaakt wegens vermeend onevenredig gebruik van geweld tegen de ballonnen, maar het is de CCP die uiteindelijk de verantwoordelijkheid moet nemen voor het onevenredig gebruik van geweld bij het martelen en doden van kwetsbare Falun Gong-beoefenaars, vaak in eenzame opsluiting waar groepen politieagenten weerloze mensen doodmartelen of naar operatiekamers brengen waar ze van hun organen worden beroofd en gebruikt voor transplantatie.

In het geval van de ballonnen hebben de Verenigde Staten vier levenloze objecten neergeschoten, terwijl in China de CCP een onbekend aantal onschuldige mensen heeft gedood voor hun organen.

Doctors Against Forced Organ Harvesting (DAFOH) stelt ondubbelzinnig dat gedwongen orgaanroof schandelijk en kwaadaardig is. De CCP zou haar brutale vervolging van onschuldigen moeten heroverwegen in plaats van misplaatste, sardonische kritiek te leveren op de Verenigde Staten omdat zij hun eigen luchtruim verdedigen.

DAFOH roept de CCP op onmiddellijk een einde te maken aan de gedwongen orgaanroof van levende Falun Gong-beoefenaars en andere gewetensgevangenen.

Het wordt ook tijd dat de rest van de vrije wereld de CCP aanspreekt op haar afschuwelijke beleid van gedwongen orgaanroof. Dit mag niet doorgaan terwijl de wereld in stilte toekijkt. Dit is geen kwestie van beleid of partijdigheid—dit gaat de hele mensheid aan.

De meningen in dit artikel zijn de meningen van de auteur en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van The Epoch Times.

Gepubliceerd door The Epoch Times (15 februari 2023): Forced Organ Harvesting From Prisoners of Conscience in China Must End Now

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.