Sunday, 16 Jun 2024
Chinese artsen dragen verse organen voor transplantatie in een ziekenhuis in de provincie Henan op 16 augustus 2012. (Screenshot/Sohu.com)

Gemeenschap van verpleegkundigen opgeroepen om op te staan tegen misdaden van het Chinese regime inzake het oogsten van organen

Een gebrek aan media-aandacht, stilte van de medische gemeenschap en angst voor represailles van Peking zijn er onder meer de oorzaak van dat de verpleeggemeenschappen over de hele wereld niet op de hoogte zijn van de moord op onschuldige mensen voor hun organen door het Chinese regime.

Deze opmerkingen werden gemaakt door Géraldine Monti, al meer dan 30 jaar verpleegster in Frankrijk, tijdens een top voor verpleegkundigen over het bestrijden en voorkomen van de gedwongen verwijdering van organen van onwillige donoren in China. Het virtuele evenement werd op 1 november georganiseerd door Artsen Tegen Gedwongen Orgaanoogst (DAFOH) en de Academie voor Forensische Verpleegkunde.

Gerelateerde reportage

Nurses Summit on Combating and Preventing Forced Organ Harvesting

“Het doden van onschuldige mensen voor hun organen is de meest weerzinwekkende daad,” zei Deborah Collins-Perrica, directeur verpleegkundige zaken bij DAFOH, een niet-gouvernementele organisatie in Washington.

Echter, “in China wordt de praktijk goedgekeurd en gesponsord door de regering,” zei Collins-Perrica. “Het wordt beheerd door de politie en met militair toezicht.”

Na jarenlang onderzoek bevestigde een onafhankelijk tribunaal in Londen in 2019 dat het door de staat geautoriseerde gedwongen oogsten van organen in China al jaren “op aanzienlijke schaal” plaatsvindt. Het panel van advocaten en deskundigen, bekend als het China Tribunaal, concludeerde op basis van getuigen en diverse andere verklaringen dat dergelijke acties neerkomen op misdaden tegen de mensheid, waarbij vervolgde Falun Gong beoefenaars een primaire orgaanbron zijn.

Collins-Perrica beschreef China’s handel in organen als een van ‘s werelds meest winstgevende industrieën en zei dat deze jaarlijks een miljard dollar oplevert voor het Chinese regime.

Aangezien de Chinese bevolking terughoudend is om organen te doneren vanwege “wantrouwen in het politieke systeem en culturele taboes”, zei Collins-Perrica dat het Chinese regime de beschikbaarheid van organen voor transplantaties heeft uitgebreid door organen te oogsten van levende gewetensgevangenen.

De gezondheidswerker noemde de vervolging van Falun Gong als voorbeeld. Falun Gong, een spirituele praktijk bestaande uit meditatieve oefeningen en morele lessen gebaseerd op de principes van waarachtigheid, mededogen en tolerantie, werd in de jaren negentig in China enorm populair, met naar schatting 70 tot 100 miljoen aanhangers tegen het einde van het decennium.

De regerende communistische partij zag de populariteit van de spirituele praktijk als een bedreiging voor haar macht en lanceerde in 1999 een nationale vervolging. Sindsdien zijn miljoenen Falun Gong-aanhangers in gevangenissen, werkkampen en hersenspoelcentra in het hele land beland, waar ze worden gemarteld, gedwongen te werken of zelfs gedwongen worden organen af te staan.

“De slachtoffers die worden uitgebuit, misbruikt en voorbereid voor het oogsten van organen ondergaan medische tests terwijl ze in politieke gevangenschap zitten,” zei Collins-Perrica. “Hierdoor is een systeem van organen op aanvraag ontstaan dat binnen enkele dagen na kennisgeving razendsnel transplantatieorganen kan leveren.”

“Nu kan een patiënt uit een ander land die wacht op een levensreddende orgaantransplantatie online gaan en advertenties vinden voor Chinese transplantatiecentra,” vervolgde ze. “Ze kunnen die ziekenhuizen bellen en in het geheim zelf een transplantatie regelen.”

“Dit [de verkoop van organen voor transplantatietoerisme] geldt als de meest zorgwekkende medische praktijk ter wereld.”

Gebrek aan bewustzijn

Het virtuele evenement van maandag was “de eerste keer dat deze unieke vorm van mensenhandel in het openbaar onder de aandacht werd gebracht van de verpleeggemeenschap”, aldus Collins-Perrica, een voormalig psychiatrisch verpleegkundige voor het Amerikaanse Ministerie van Defensie en de Veterans Health Administration.

Monti, die secretaris is van de Europese afdeling van DAFOH-Frankrijk, zei dat de meesten de ernst van de misdaad en de impact op de medische wereld niet begrepen.

“Momenteel wordt er in de medische wereld weinig of niet gesproken over de gedwongen verwijdering van organen van levende Falun Gong beoefenaars. Waarom?

“Ten eerste is er zeker een gebrek aan informatie. Ik merk dat heel weinig zorgverleners op de hoogte zijn van deze misdrijven. Ondanks de artikelen die in internationale wetenschappelijke tijdschriften worden gepubliceerd, wordt er in de media van de zorgverleners nooit over gesproken.

“Ten tweede horen we soms: “China is erg ver weg! Zorgverleners voelen zich misschien niet betrokken bij de slachtoffers, de verpleegkundigen of de artsen, want: “Het is tenslotte hun probleem!”.

“Waar zijn onze waarden, onze ethiek? Kunnen we toestaan dat een patiënt die op een orgaan wacht een onschuldig persoon laat vermoorden zodat hij een orgaan kan krijgen? Nee, ik denk dat dit niet acceptabel is.”

De derde reden, volgens Monti, is de stilte onder medische professionals en instellingen. Volgens haar volgen verpleegkundigen in de meeste landen vaak het advies van artsen, nationale gezondheidsstrategieën van de regering of adviezen van vooraanstaande medische instellingen.

“Ten vierde, en meer specifiek op het gebied van transplantatie, kunnen zorgverleners bang zijn voor de indruk die deze misdrijven bij patiënten zullen wekken en, als gevolg daarvan, voor het schaden van campagnes voor orgaandonatie in hun eigen land.”

Bovendien zei Monti dat anderen misschien niet bereid zijn om gedwongen orgaanoogst te bespreken vanwege hun betrokkenheid bij de opleiding van Chinese medische professionals of andere economische of politieke redenen.

Actie ondernemen

Beoefenaars van Falun Gong nemen deel aan een optocht ter herinnering aan het 22e jaar van de vervolging van Falun Gong in China, in Brooklyn, N.Y., op 18 juli 2021. (Chung I Ho/De Epoch Times)

Maar neutraliteit en stilzwijgen over de misdaden van gedwongen orgaanoogst, zei Monti, zal de onderdrukker alleen maar aanmoedigen.

“Als we blijven zwijgen, betekent dit dat wij – als gezondheidswerkers – aanvaarden dat onschuldige en gezonde Chinese burgers worden gedood voor hun organen.”

“Als we aanvaarden dat Chinese burgers worden gedood voor hun organen, betekent dat dan ook niet dat we aanvaarden dat we onze menselijke waarden, onze ethische waarden, verlagen en dat we aanvaarden dat onze wetten overtreden worden? Is dit niet de vernietiging van onze ethiek? Hoe zit het met Chinese onderzoeksrapporten over transplantaties? Kunnen we onethisch verkregen gegevens accepteren?

“Als we nog verder kijken: kunnen we de vernietiging van onze menselijke waarden en onze democratische samenlevingen accepteren?

Monti riep verpleegkundigen in de democratische wereld op om op te staan tegen de misdaad van het Chinese regime tegen de mensheid.

“Als verpleegkundigen in democratische landen is het belangrijk om op te staan tegen China, om de waarden van het verpleegkundig beroep, de medische etniciteit en de vrijheid te verdedigen.”

“Ieder van ons heeft een rol te spelen in het stoppen van deze praktijk, het beschermen van patiënten en het verdedigen van de ethiek van ons beroep.”

Eva Fu heeft bijgedragen aan dit verslag.

Gepubliceerd door The Epoch Times (02 november 2022): Nursing Community Urged to Stand Against Chinese Regime’s Organ Harvesting Crimes

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.