Thursday, 20 Jun 2024
Jennifer Bilek, onderzoeksjournalist, wordt geïnterviewd in het programma "American Thought Leaders" van EpochTV op 16 juni 2023. 16, 2023. (Screenshot/ Epoch TV)

Geslachtsideologie is een weg naar transhumanisme

Diepgang

De drang naar genderbevestigende zorg van de afgelopen jaren creëert niet alleen een markt voor de technologische voortplantingsindustrie, maar is ook een “opstap naar transhumanisme”, aldus een onderzoeksjournalist.

Genderbevestigende zorg voor individuen die geloven dat hun genderidentiteit in strijd is met hun geboortegeslacht creëert een zeer winstgevende markt voor de technologische voortplantingsindustrie, die het invriezen van eicellen, draagmoederschap, genetische manipulatie en andere technologieën omvat, vooral voor big pharma en big tech, aldus onderzoeksjournalist Jennifer Bilek.

Het doel van transgenderisme is echter om mannen en vrouwen overal gelijk te stellen, vertelde Bilek aan het programma “American Thought Leaders” van Epoch TV. De westerse samenleving is nu wetten en taal aan het veranderen om vrouwen uit de taal te wissen en mannen in alle vrouwenruimtes en -sporten te krijgen, voegde ze eraan toe.

Deelnemers verzamelen zich tijdens een Pride-viering op de South Lawn van het Witte Huis in Washington, DC, op 10 juni 2023. (Brendan Smialowski / AFP via Getty Images)

“Het is niet echt wat mensen denken dat het is,” beweerde Bilek. “Het gaat helemaal niet over mensenrechten voor gemarginaliseerden. Het valt onder de vlag van de LGB-burgerrechtenbeweging omdat lesbische en homoseksuele mensen ook geassisteerde voortplantingstechnologie nodig zullen hebben als ze zelf een gezin stichten.”

“Mensenrechten komen niet van de top van de samenleving”, zoals je zou denken als je de transgendervlag ziet hangen in het Witte Huis en andere overheidsinstellingen, zei Bilek. “Mensenrechten komen van de onderkant van de samenleving, van basisorganisaties.”

Ontbinding van seksuele dimorfie

Leiders in Ft. Lauderdale onthullen een nieuwe “Progress Pride”-vlag die op een openbare weg is geschilderd in de buurt van Ft. Lauderdale Beach op 10 februari 2023. (Chris Nelson voor The Epoch Times)

De kerngedachte van de genderideologie is ‘seks in een spectrum’, aldus Bilek. “Ze willen dat mensen geloven en aannemen dat we geen seksueel dimorfe soort zijn, dat we bestaan op een spectrum van seksen,” legde ze uit.

Dit wordt in heel Amerika op scholen onderwezen, wordt in Hollywoodfilms getoond en is aanwezig in de media, bibliotheken en boeken, aldus Bilek. Zelfs formulieren die mensen vragen om hun geslacht in te vullen, bieden een optie “X” naast “mannelijk” en “vrouwelijk”, voegde ze eraan toe.

“Wat ze doen is seks systematisch deconstrueren binnen de cultuur,” beweerde Bilek, die het “een ontbinding van seksuele dimorfie” noemde.

“Al dat seksualiseren van kinderen rond LGBT maakt hier deel van uit.”

De journalist merkte op dat de genderideologie niet op oudere mensen wordt geduwd; het richt zich op de jeugd, de volgende generatie, zei Bilek.

“Omdat je aan grooming doet, denken veel mensen dat dit over pedofilie gaat. Dat klopt waarschijnlijk op een bepaald niveau. Ik geloof dat het meer gaat om het klaarstomen voor verdere inbraken in hun biologie.”

Kinderen wordt verteld dat, met behulp van medische technologie, jongens meisjes kunnen worden en meisjes jongens, als ze daarvoor kiezen, aldus Bilek.

“Alle vooruitgang die wordt geboekt in de biotechnologie gaat over genetische manipulatie en het binnendringen in het menselijk lichaam.”

Bilek is bezorgd over de recente goedkeuring van de nieuwe neurotechnologie van Elon Musk, die het “chippen van mensen” noemt.

“Dit is een enorme inmenging in onze psychologie [en] in ons lichaam,” zei ze. “En er zullen er steeds meer van komen.”

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) keurde in mei een klinische studie naar hersenimplantaten bij mensen goed die zou worden uitgevoerd door Elon Musks neurotechnologiebedrijf Neuralink.

Volgens zijn website wil Neuralink “het eerste neurale implantaat bouwen waarmee je overal een computer of mobiel apparaat kunt bedienen”.

Musk gaf eerder aan dat hij hoopte dat het bedrijf op een dag mensen zou kunnen helpen met slopende aandoeningen, zoals ernstige ruggenmergletsels, amyotrofe laterale sclerose en andere aandoeningen, waaronder obesitas, autisme, depressie en schizofrenie.

Hij is ook optimistisch dat de technologie surfen op het web en telepathie mogelijk kan maken.

Geslachtsafwijking

Een activist houdt speldjes vast over genderuitspraken op de campus van de Universiteit van Wyoming in Laramie, Wyo, op 13 augustus 2022. (Patrick Fallon/AFP via Getty Images)

Bilek zei dat als het doel van genderswitching was geweest om mensen met genderdysforie te helpen, het volgens haar niet op de markt zou zijn gebracht als “een positieve levensstijl.”

“Het slaat nergens op, behalve in de context van een ontbinding van seksuele dimorfie. Dat is wat hier aan de hand is.”

“Mensen hebben tegenwoordig allerlei vormen van lichaamsdysforie omdat we in een zeer gedissocieerde omgeving leven,” zei Bilek. Mensen zijn losgekoppeld van het land, van het voedsel en zijn bronnen, en van elkaar door technologie, door ver van elkaar te wonen en door te communiceren via machines, legde ze uit. “Dit is allemaal verergerd door de COVID-19-epidemie, maar we vieren geen andere identiteiten rond dysforie … zoals anorexia of body integrity identity disorder.”

Anorexia is een eetstoornis die wordt veroorzaakt door een intense angst om aan te komen en een vervormde perceptie van gewicht. Van een identiteitsstoornis door lichamelijke integriteit is sprake wanneer iemand het gevoel heeft dat zijn ledematen niet bij hem horen.

Transgenderisme is niet “iets wetenschappelijks of echts”, zei Bilek. “Het is een geloofssysteem om mensen mee te krijgen in het assimileren van mannen en vrouwen omdat ze zich gaan voortplanten in de technologiesector.”

“In dat geval zijn mannetjes en vrouwtjes irrelevant … mannelijke en vrouwelijke voortplantingssystemen zullen worden gecreëerd door technologie.”

Afgezien daarvan is lichaamsdysforie geen goede reden om de geslachtskenmerken van een individu toe te eigenen aan die van het andere geslacht, aldus Bilek. “Het is geen goede reden voor de maatschappij om dat te doen. Het creëert duidelijk een ravage en schade voor iedereen die erbij betrokken is.”

Van transgender naar transhumaan

CEO en voorzitter United Therapeutics. Mede-oprichter van Sirius XM Martine Rothblatt spreekt op het podium tijdens het Liberty Science Center Genius Gala 8 in Liberty Science Center op 13 mei 2019. (Eugene Gologursky/Getty Images for Liberty Science Center)

Een van de sleutelfiguren in de ontwikkeling van transgenderisme is dr. Martine Rothblatt, een Amerikaanse ondernemer, aldus Bilek. Rothblatt “heeft geschreven over transgenderisme als opstap naar transhumanisme.”

Rothblatt is lid van de raad van bestuur van de Mayo Clinic. Hij leidde het biopolitieke project van de International Bar Association om een Universele Verklaring over het Menselijk Genoom en Mensenrechten op te stellen voor de Verenigde Naties. De verklaring werd in 1997 aangenomen door UNESCO en een jaar later bekrachtigd door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Rothblatt, een biologische man die zich identificeert als vrouw, zei op TED Talks dat zijn beslissing om over te stappen is genomen in overleg met zijn vrouw en vier kinderen. “Ik besprak met elk van hen dat ik voelde dat mijn ziel altijd vrouwelijk was,” zei Rothblatt op TED in 2015.

Rothblatt zei in 2016 op een transgenderconferentie van de Universiteit van Victoria in Canada dat veel mensen er volledig voor kiezen om geen man of vrouw te zijn en zich uitdrukken langs een genderspectrum.

Transgendertechnologie lijkt erg op transhumantechnologie, met het verschil dat transgender worden alleen het seksuele kenmerk van een individu verandert, terwijl transhumantechnologie het genetische kenmerk van een persoon verandert, zei Rothblatt in zijn keynote speech op de conferentie.

Het ultieme stadium van technologisch transhumanisme zou het downloaden van iemands geest zijn om iemands persoonlijkheid en herinneringen aan keuzes in sociale media te kunnen repliceren, zei Rothblatt, auteur van het boek “From Transgender to Transhuman: A Manifesto on the Freedom of Form”.

Rothblatt vertelde aan TED dat mensen een “mind file” zouden kunnen creëren, dat is “de verzameling van hun maniertjes, persoonlijkheid, herinneringen, gevoelens, overtuigingen, houdingen en waarden” die ze hebben uitgestort op sociale media.

“Of je je nu realiseert dat je je geest aan het downloaden bent of niet, voor het eerst in de geschiedenis worden grote delen van wat er in onze geest zit eigenlijk buiten onze geest opgeslagen in servers,” zei Rothblatt aan de Universiteit van Victoria.

De technologie om die gedownloade geest te reconstrueren bestaat vandaag de dag nog niet, zei Rothblatt, maar alle trends wijzen erop “dat het voor het midden van deze eeuw zal bestaan”.

Rothblatt stelde zich voor dat nadat het lichaam van de persoon is “ontdaan”, de gedownloade geest een fysiek kenmerk van een levende entiteit kan aannemen met behulp van microscopische drones, “nanobots” genaamd, die zullen worden gecreëerd met de vooruitgang van de drone-technologie. Duizenden van deze nanobots, als een zwerm, “die gecoördineerd vliegen via een draadloos netwerk dat ze allemaal verbindt … zouden verschillende vormen kunnen aannemen,” zei Rothblatt op de conferentie.

Daarom gaf Rothblatt een AI- en robotica-bedrijf de opdracht om een robotversie van zijn vrouw te maken. In de toekomst zal iedereen in de wereld “in staat zijn om geestklonen van zichzelf te ontwikkelen die hun eigen leven op het web zullen hebben,” zei Rothblatt op het TED-evenement.

Een grote aanjager van genderideologie is Jennifer Pritzker, die een stichting heeft die doneert aan culturele instellingen die transgenderprincipes hebben aangenomen, zei Bilek.

Jennifer Pritzker, een miljardair uit Chicago en een gepensioneerde legerveteraan, doneerde in 2016 2 miljoen dollar aan de Universiteit van Victoria om een leerstoel voor transgenderstudies op te richten en te ondersteunen, meldde Chicago Tribune.

Pritzker, die als man is geboren en vader is van drie kinderen, kondigde in 2013 een geslachtsverandering naar vrouw aan.

Jan Jekielek en Mimi Nguyen Ly hebben bijgedragen aan dit verslag.

Gepubliceerd door The Epoch Times (28 juni 2023): IN-DEPTH: Gender Ideology Is a Road to Transhumanism

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.