Monday, 04 Mar 2024
(Met dank aan Jessica Blacklow)

Gewoon plezier maken: Zeldzame foto’s van een hele groep dolfijnen die synchroon surfen op een ochtendgolf

Een Australische fotografe had geluk toen ze een hele groep dolfijnen kon vastleggen die samen op een golf surften in Manly, ten noorden van Sydney.

De ongelooflijke foto’s werden gemaakt op een vroege ochtend in mei, toen Jessica Blacklow, 46 jaar, langs het strand liep en foto’s van de branding maakte. Toen ze beweging zag in een aankomende golf, bleef ze fotograferen toen een grote groep dolfijnen verscheen in een line-up, synchroon surfend.

“Het gebeurde allemaal heel snel en toen waren ze weg,” vertelde Blacklow aan The Epoch Times. “Het is zeldzaam om zoveel dolfijnen in één golf te zien. Ik had gewoon geluk die dag en legde een geweldig moment vast.”

(Met dank aan Jessica Blacklow)
(Met dank aan Jessica Blacklow)

Voor Blacklow, die in Newcastle, New South Wales woont, weerspiegelen de beelden de vreugdevolle vrijheid van de Australische levensstijl op het strand.

“Ik word altijd geïnspireerd door de schoonheid van de Australische kustlijn,” zei ze. “Elke dag is er iets anders.”

Blacklow, die haar werk laat zien op haar Instagram pagina @wiltliving, zei dat zodra haar social media publiek de foto’s zag en ze online begon te delen, ze wijdverspreide aandacht kregen.

“Mensen houden van dolfijnen en zijn er altijd door geïntrigeerd,” zei Blacklow. “Het werd gewoon een gekkenhuis.”

(Met dank aan Jessica Blacklow)
(Met dank aan Jessica Blacklow)

Blacklow is een ervaren luchtfotograaf en zegt dat haar ontdekking van drones haar interesse in deze kunst naar een nieuw niveau heeft getild. Vijf jaar geleden kocht ze haar eerste drone als cadeau voor haar partner, “die er toen niet zo enthousiast over was”.

Met een achtergrond in grafisch en textielontwerp was het Blacklow’s opwinding over het verkennen van de mogelijkheden van dronefotografie die haar ertoe bracht een brevet voor afstandspiloot te halen. Ze raakte echter al snel gefrustreerd door het feit dat ze afhankelijk was van de juiste vliegomstandigheden, en dus ging ze ook aan de slag met een degelijke “landcamera”.

Dit opende haar wereld; ze kon de hele tijd foto’s maken, zich richten op de actieve surfcultuur en kunstafdrukken in beperkte oplage aanbieden.

(Met dank aan Jessica Blacklow)
(Met dank aan Jessica Blacklow)

Bij het water zijn is haar “happy place” – een gevoel dat ze zeker deelt met de groep dolfijnen die ze op die prachtige zachte ochtend tegenkwam.

Het lijkt erop dat de dolfijnen gewoon een geweldige tijd hadden met spelen in de branding, maar er zijn veel mogelijke redenen voor hun gedrag. Sommige biologen geloven dat dolfijnen de kracht van de golven gebruiken om parasieten van hun huid te verwijderen, volgens Surfer Today. Anderen speculeren dat de spetterende geluiden die ze maken tijdens het surfen een manier zijn om te communiceren met andere dolfijnen in het gebied, waardoor de sociale banden worden versterkt.

Onderzoekers van de Universiteit van Cambridge zeiden dat zelfs de oude Grieken dolfijnen hadden gedocumenteerd die op de golven van boten dreven. “Ze doen het al eeuwen. Misschien hebben ze gewoon plezier. Het zijn zeer intelligente wezens, dus waarom niet gewoon wat plezier maken en rondhangen,” zeiden de wetenschappers volgens de surfkrant.

Wat hun motivatie ook was, het was een moment dat Blacklow zich haar hele leven zal herinneren.

“Ik had niet verwacht dat er zoveel dolfijnen zouden zijn die samen de golf konden pakken, het was er een uit duizenden,” zei ze.

(Met dank aan Jessica Blacklow)
(Met dank aan Jessica Blacklow)

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (21 juni 2023): Just Having Fun: Rare Photos of an Entire Pod of Dolphins Surfing a Morning Wave in Sync

 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.